Tanner Foust
Tanner Foust, prezent la prima etapa din Campionatul European de Rallycross cu un wild card, a reusit sa se impuna dupa doua zile extrem de disputate pe circuitul de la Lydden Hill, in Marea Britanie. Rezumatul primei etape din 2013 va fi difuzat la GSP TV marti, 2 aprilie, de la ora 22:30.

Tanner Foust si-a trecut in cont victoria in prima etapa a sezonului din Campionatul European de Rallycross programata pe circuitul de la Lydden Hill in Marea Britanie. Americanul a avut insa un inceput cu probleme si in prima mansa a pierdut timp din cauza unei pene. A urmat o serie de timpi foarte buni in mansele urmatoare si Foust a urcat pana pe trei in clasamentul intermediar. Victoria din semifinala i-a asigurat un loc bun pe grila in finala unde s-a impus fara probleme.

„Niciodata nu trebuie sa renunti. Ma bucur ca am castigat aici si sper sa mai pot reveni la cel putin alte trei curse din campionat anul acesta. Desigur imi doresc ca aceasta sa nu ramana singura victorie”, a spus Tanner Foust, dupa succesul din Marea Britanie.

Jussi-Petteri Leppihalme, un nou venit la clasa Supercar, a reusit sa termine etapa pe doi dupa ce in prima semifinala a terminat pe trei si a plecat de pe ultima linie a grilei in finala.

Timur Timerzyanov, campionul en-titre, a castigat a doua semifinala si a stat in prima linie langa Tanner Foust. In primul tur, Timerzyanov a ales sa intre pe traseul mai scurt, dar in final a pierdut orice sansa la victorie dupa o pana de cauciuc.

Timmy Hansen a fost vedeta din mansele de calificare stabilind de trei ori cel mai bun timp. In prima semifinala a terminat pe doi, iar in finala a ajuns doar pe trei datorita  unor probleme de manevrabilitate.

Revenit in cursele de rallycross, Petter Solberg a avut un weekend marcat de probleme tehnice si nu a reusit sa se califice in finala.

Rallycross
Ulrik Linnemann s-a impus la clasa Super 1600, iar la categoria Touring Car a castigat irlandezul Derek Tohill.

Rezumatul primei etape din Campionatul European de Rallycross va fi transmis de GSP TV, marti 2 aprilie de la ora 22:30.

In 2013,  GSP TV va transmite imagini de la toate cele 9 etape ale sezonului 2013. Dupa cursele din Marea Britanie, Portugalia si Ungaria va fi difuzat un rezumat de o ora, iar cinci etape, incepand cu cea din Finlanda, vor fi transmise in direct.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii