BMW M6 Gran Coupe
Juriul internaţional a recunoscut calitatea excelentă a designului la BMW M6 Gran Coupé, BMW Seria 1, BMW Seria 3 Touring şi BMW R 1200 GS.

BMW Group a adăugat un nou capitol la povestea de succes pe care o are la Premiile red dot, după ce BMW Group Design a cucerit patru dintre renumitele distincţii la nivel internaţional "red dot award: product design 2013". BMW M6 Gran Coupé, BMW Seria 1, BMW Seria 3 Touring şi motocicleta BMW R 1200 GS au fost distinse cu premii red dot în categoria "Automobile şi Transport", ca o recunoaştere a calităţii deosebite a designului. Premiile vor fi decernate în cadrul galei red dot care va avea loc la Teatrul Aalto din Essen (Germania), la 1 iulie 2013. Lista invitaţilor va cuprinde peste 1.200 de personalităţi internaţionale din lumea industriei, a politicii şi a media.

Premiile red dot au fost decernate prima dată în 1955 şi reprezintă una dintre cele mai prestigioase distincţii din lume în ceea ce priveşte designul produselor. Juriul format din 37 de specialişti în design, recunoscuţi la nivel internaţional, au acordat premiile ca o recunoaştere a realizărilor remarcabile în cele mai diverse domenii ale spiritului creativ. Iar competiţia continuă să fie extrem de atractivă, o dovadă fiind numărul total de înscrieri: 1.865 de designeri independenţi şi companii de specialitate din 54 de ţări au participat la "red dot award: product design 2013". Per total, la cele 19 categorii au fost înscrise 4.662 de lucrări.

Patru dintre produsele înscrise de BMW Group Design au fost recompensate cu premii red dot pentru calitatea excelentă a designului. De exemplu, designul BMW M6 Gran Coupé întruchipează armonia excepţională a sportivităţii şi eleganţei. Particularităţile de design M au fost influenţate de detalii tehnice - nevoia pentru mai mult aer de răcire, geometria şasiului, distribuţia maselor şi aerodinamica -, ceea ce a deschis noi oportunităţi pentru performanţele BMW M6 Gran Coupé. Partea frontală a automobilului este dominată de prizele largi de aer, farurile LED adaptive - dotare standard - şi grila M a radiatorului concepută special pentru acest model. Din lateral, primul coupé cu patru uşi din portofoliul BMW M GmbH se diferenţiază clar de BMW M6 Coupé. Linia joasă a acoperişului se pierde cursiv în spate, linia în formă de pană cuprinde mânerele uşilor, geamurile laterale se extind mult în montanţii C - toate acestea accentuează silueta prelungită dinamic. Foarte uşor şi deosebit de rezistent, materialul high-tech CFRP este utilizat la fabricarea acoperişului. Structura vizibilă cu fibră de carbon atrage privirile, aşa cum face şi nişa dinamică de pe mijlocul acoperişului.

În varianta cu trei uşi, BMW Seria 1 a reprezentat o propunere convingătoare prin proporţiile sale puternice, specifice BMW. Aspectul distinctiv, evidenţiat de liniile extinse dinamic, îl deosebeşte atât de rivalii din segmentul compact, cât şi de varianta cu cinci uşi a modelului Seria 1. Uşile largi cu geamuri fără ramă, designul "de sine stătător" al geamurilor laterale - neafectat nici măcar de montanţii B - şi aspectul liniei acoperişului, una foarte coborâtă, permit maşinii să facă o figură deopotrivă sportivă şi elegantă.

BMW Seria 3 Touring adaugă variabilitatea şi calităţile lifestyle la valorile de bază ale mărcii. Silueta extinsă şi luneta înclinată denotă un sentiment de viteză chiar înainte ca automobilul să se pună în mişcare, în timp ce linia acoperişului, uşor în coborâre, şi hayonul mare oferă un indiciu cu privire la versatilitatea interiorului. Asemenea versiunii BMW Seria 3 Sedan, partea frontală de la Touring reprezintă un exemplu consecvent al dezvoltării designului, precum şi al designului clar datorat stilului unitar al farurilor şi al grilei radiatorului. Unul dintre aspectele remarcabile ale interiorului este tratarea "stratificată" a volumelor - împreună cu orientarea către conducător - specifică BMW -, interacţiunea şi compensarea diferitelor straturi ale arhitecturii habitaclului face ca toate funcţiile importante să fie uşor accesibile.

Noul BMW R 1200 GS păstrează limbajul de design inconfundabil al mărcii şi se remarcă prin statura off-road suplă. Platforma de design specifică GS face ca noua versiune a celui mai popular enduro touring din lume să fie un studiu de caz despre modalitatea în care stilul unei motociclete legendare să fie dus la un nou nivel de perfecţiune.

În ultimii ani, BMW Group s-a bucurat de un succes răsunător la Premiile red dot. În 2012, BMW a obţinut 11 distincţii, inclusiv două premii speciale "best of the best" pentru casca BMW AirFlow2 şi motocicleta Husqvarna Nuda 900 R. În 2011, BMW Seria 6 Cabriolet şi BMW X3 au primit trofee, în timp ce BMW Seria 5 Touring a fost distins cu titlul "best of the best".

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii