BMW M6 Gran Coupé va debuta ca Safety Car în Qatar - Sezon aniversar cu numeroase momente importante.

Masina oficiala MotoGP
BMW M6 Gran Coupé va debuta ca Safety Car în Qatar - Sezon aniversar cu numeroase momente importante.

Aniversarea unui parteneriat de succes - odată cu prima etapă din sezonul 2013 al Campionatului Mondial MotoGP, Grand Prix-ul Qatarului, BMW M va începe cel de-al 15-lea an ca "Maşină Oficială MotoGP". Marca BMW este implicată în MotoGP cu începere din 1999 şi a fost furnizor al Safety Cars oficiale.

Primul din numeroasele momente importante ce vor avea loc de-a lungul acestui an aniversar va fi prilejuit de această etapă găzduită de "Losail International Circuit" din Qatar: prima apariţie publică pentru BMW M6 Gran Coupé.

În acest sezon, BMW M6 Gran Coupé va extinde flota Safety Car care va fi prezentă în Campionatul Mondial MotoGP. Noul model combină performanţele remarcabile cu design şi eleganţa luxoasă. Cel mai nou model realizat de BMW M GmbH este propulsat de un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 412 kW/560 CP. Această putere permite ca BMW M6 Gran Coupé să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde. Alături de performanţele motorului, tehnologia şasiului, proprietăţile aerodinamice, echilibrul de mase şi centrul de greutate optimizat prin utilizarea unor componente precum acoperişul CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon), poartă toate amprenta specifică M. Versiunea Safety Car a BMW M6 Gran Coupé a fost modificată special pentru a fi folosită ca maşină de securitate pe circuit.

În total, flota de maşini oficiale MotoGP pentru sezonul 2013 cuprinde alte cinci modele BMW M şi M Performance. Pe lângă BMW M6 Gran Coupé, rolul de Safety Car va fi îndeplinit şi de BMW M6 Coupé şi BMW M5. Comisarul de securitate va parcurge circuitul cu un BMW M3 Coupé, în timp ce două BMW M550d xDrive Touring vor fi utilizate ca maşini medicale. De asemenea, BMW Motorrad va furniza două motociclete BMW HP4 care vor avea rol de Safety Bike. Mai multe informaţii despre flota Safety Car 2013 puteţi găsi online la www.bmw-m-safetycar.com.

"Suntem încântaţi că parteneriatul nostru cu MotoGP începe cel de-al 15-lea sezon", a declarat Thomas Schemera, director de vânzări şi marketing la BMW M GmbH. "Acest lucru dovedeşte că Dorna Sports ne priveşte ca un partener de încredere atunci când este vorba de desfăşurarea în siguranţă a antrenamentelor, calificărilor şi curselor în elita motociclismului - chiar şi în cele mai dificile condiţii meteo. În schimb, MotoGP reprezintă platforma perfectă pentru noi. Competiţia ne permite să ne prezentăm automobilele foarte performante unui public-ţintă care constă din pasionaţi ai motorsportului şi care împărtăşesc pasiunea noastră pentru maşini sport dinamice şi inovatoare - iar acest lucru are loc în lumea întreagă. Suntem deosebiţi de mândri să avem posibilitatea de a utiliza acest coupé de lux şi foarte performant, BMW M6 Gran Coupé, ca Safety Car în sezonul 2013."

Implicarea BMW M GmbH în MotoGP nu este limitată doar la flota Safety Car, ci cuprinde şi numeroase campanii de vânzări şi marketing în ambianţa Grand Prix-urilor. Zona de ospitalitate BMW M din paddock va expune automobile MINI, BMW şi BMW M. Vizitatorii vor primi informaţii detaliate despre Grand Prix-uri, piloţi şi echipe. Un program VIP exclusiv completează oferta din BMW M Hospitality. La BMW M MotoGP Experience, invitaţii petrec întregul week-end de cursă în sectorul VIP, astfel că pot descoperi ce se petrece în spatele cortinei  MotoGP. Printre punctele de interes ale acestui pachet sunt vizitele în garaj cu Loris Capirossi (Italia) - fost campion mondial şi actual expert BMW M MotoGP -, întâlniri cu actuali piloţi din campionat şi ture de circuit cu un BMW M Safety Car.

Anul acestea este unul aniversar şi pentru BMW M Award. Cu începere din 2003, acest premiu este acordat la finalul unui sezon MotoGP pilotului cu cele mai bune performanţe generale în calificări. Printre cei mai recenţi câştigători care au primit un automobil BMW M pentru realizările lor s-au numărat Valentino Rossi (Italia), Casey Stoner (Australia), Jorge Lorenzo (Spania) şi Nicky Hayden (SUA). Pentru a marca cea de-a zecea aniversare a BMW M Award, pilotul cu cele mai bune performanţe în calificările din acest an va avea parte de o recompensă specială - modelul BMW M oferit ca premiu nu va fi dezvăluit până la startul Grand Prix-ului Spaniei de la Jerez, la începutul lunii mai.

BMW M GmbH.
BMW M GmbH este o companie deţinută în totalitate de BMW AG. Cu produse şi servicii din cinci domenii de activitate - automobile BMW M şi BMW M Performance, BMW Individual, pachete şi opţiuni M Sport, BMW Group Driving Experience, precum şi automobile pentru misiuni speciale şi securitate -, se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 sub titulatura BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele foarte performante destinate utilizării în traficul cotidian.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii