Dupa doua zile teribile in Insulele Azore, echipajele Napoca Rally Academy, cu o singura exceptie, continua lupta pentru puncte.

Simone Tempestini - Sergiu Itu - Sata Acores Rallye
Doua zile teribile in Insulele Azore.
Marco Tempestini si Dorin Pulpea continua lupta pentru puncte in ERC Production Cup.
Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu sunt pe locul 6 cu Dacia Logan in clasamentul 2WD.
Ceata a scos din cursa echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu.

Dupa doua zile teribile in Insulele Azore, echipajele Napoca Rally Academy, cu o singura exceptie, continua lupta pentru puncte. Din cauza conditiilor meteo extrem de dificile, echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu a abandonat pe speciala a opta, una din cele mai dificile probe din cariera lor.

Ploaia si ceata au marcat primele doua zile din Sata Rallye Acores, etapa a patra din Campionatul European de Raliuri. In prima zi, din cauza ploii abundente cazute peste noapte, a fost anulata prima proba speciala, iar a doua a fost scurtata cu 10 kilometri. In aceste conditii, pentru ca nu mai corespundea coeficientul de probe speciale in raport cu cele de legatura, organizatorii au cumulat specialele din prima si a doua zi, ordinea de start fiind aceeasi in ambele zile.

Dupa intarzieriele cauzate de greva companiei aeriene si conditiile meteo, echipajele Napoca Rally Academy nu au reusit sa faca recunoasterile in conditii optime si au ratat shakedown-ul asa ca s-au folosit de primele probe din raliu pentru a face ultimele setari. „Nu am avut timp pentru teste, nu am avut timp pentru shakedown, totul a fost facut in ultimul moment. Este totusi bine ca am reusit sa ajungem si am putut sa luam startul. Am folosit prima zi sa setam masina si sper ca in ziua a doua sa putem creste ritmul. Am facut si o greseala pe super speciala, cand am ratat un punct de franare, dar acum totul e bine”, a spus Marco Tempestini, la finalul zilei de vineri.

Sambata a fost o alta zi plina de evenimente. Ceata si ploaia au fost principalii factori care au influentat desfasurarea cursei, echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu fiind nevoit sa abandoneze din aceasta cauza pe speciala a opta. „Din cauza conditiilor meteo teribile, vizibilitatea a fost extrem de scazuta. Am alunecat pe noroi si am lovit un zid. Din pacate pentru noi totul s-a terminat aici”, a spus Simone Tempestini.

Pe speciala Sete Ciudades, cea mai lunga de sambata, au mai fost si alte iesiri in decor, dar din fericire restul echipajelor NRA au ajuns fara probleme in parcul de service. „Clar aceasta a fost una dintre cele mai dificile probe pe care le-am parcurs in cariera. Specialele de aici sunt spectaculoase, dar in conditiile actuale extrem de dificile. Este important ca am trecut de acest punct”, a spus Marco Tempestini.

marco tempestini - dorin pulpea - sata acores rallye
Dupa anularea ultimei speciale de sambata, tot din cauza conditiilor meteo, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au incheiat ziua pe locul 4 in ERC Production Cup. „A fost cea mai grea zi din cariera mea de pilot. Sunt bucuros ca am terminat, dar imi pare rau pentru ca Simone nu mai poate continua sambata. Noi cred ca mai putem recupera din timpul pierdut asa ca in ultima zi vom creste ritmul, sper doar ca sambata vremea sa fie mai favorabila”, a adaugat Marco Tempestini.

Chiar daca s-au confruntat cu unele probleme tehnice, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu au avut o evolutie buna cu modelul Dacia Logan si au reusit sa urce pana pe locul 6 in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti. „Am facut doua pene si am avut probeleme cu un rulmet si cu conul de la galeria de evacuare. Am ratat un punct de franare pe una din probe, dar pana la urma am terminat ziua si suntem pe locul 1 la clasa si pe 6 la 2WD. Ne asteapta o zi grea pe care dorim sa o terminam cu bine”, a spus si Florin Tincescu.

Si celelalte doua echipaje care concureaza sub culorile NRA au ajuns la sosire. Ekaterina Stratieva se afla pe locul 1 in „Ladies’ Trophy”, iar Alex Bruscheta este pe locul 3 in ERC Production Cup.

Ziua de sambata este cea mai lunga cu 111,15 kilometri de proba speciala. Eurosport va transmite doua probe speciale IN DIRECT. Prima, PS14: Tronqueira 1 (21.33kms), va fi difuzata pe Eurosport Player si RTP Acores incepand cu ora 13:15, iar cea de-a doua, PS19: Tronqueira 2 (21.33kms), pe Eurosport incepand cu ora 20:00.

Sursa: Berti Panaiot, National Manager Communication
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii