Drive your future 2013
Renault România a lansat luni, 15 aprilie, programul de stagii „Drive your future”, ediţia 2013, în prezenţa Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu şi a rectorului Universităţii Politehnica Bucureşti, prof. dr. inginer George Darie.  Programul este adresat studenţilor în anii terminali şi masteranzilor care provin de la universităţi din toată ţara (Bucureşti, Piteşti, Craiova, Galaţi, Sibiu, Constanţa, Târgu Mureş, Cluj, Iaşi, Târgovişte, Bacău), dar şi din Franţa (Lyon).

Timp de trei luni, 111 studenţi şi masteranzi vor face practică în cadrul entităţilor Renault România. „Îmi doresc ca în perioada stagiului să pot acumula măcar o fracţiune din cunoştinţele colegilor din departamentul în care îmi desfăşor stagiul şi să am oportunitatea de a vedea şi experimenta partea aplicativă a ceea ce, pe parcursul studiilor, am numit teorie. Deja am înţeles că Renault este mai mult decât o companie, este o familie”, a declarat Alexandru Chivu, stagiar în cadrul Direcţiei Cost de Vânzare, student la Universitatea Politehnica Bucureşti.

În ultimii doisprezece ani, peste 1.000 de studenţi au făcut practică la uzinele Dacia şi la Renault România. Este unul dintre cele mai mari programe oferite de către un angajator în România. Prin aceste stagii, Renault România sprijină inserţia tinerilor pe piaţa muncii, oferindu-le ocazia unui prim contact cu industria auto, cu exigențele, dar și cu oportunitățile oferite de un constructor recunoscut pe plan mondial.

Prin organizarea anuală a Drive Your Future, Renault România vine în întâmpinarea studenţilor care vor să facă primul pas în carieră. Tinerii au nevoie de orientare. Dacă mă întorc în timp şi iau exemplul meu, pot spune că stagiul mi-a schimbat viaţa. Eram foarte departe de casă, fără experienţă, şi m-am trezit dintr-odată cu responsabilităţi multiple. Am avut parte de provocări la tot pasul. Cele câteva luni petrecute la prefectura din Seine-et-Marne (Franţa), în calitate de stagiar al Ecole Nationale d’Administration, au contribuit esenţial la viitorul carierei mele”, mărturiseşte Radu Mavrodin, director resurse umane pentru România şi regiunea Euromed Africa.

Ateliere de inserţie profesională
Timp de trei luni (aprilie - iunie) stagiarii vor face cunoştinţă cu meseriile şi specialiştii Renault România. Compania oferă studenţilor şi masteranzilor posibilitatea de a se antrena alături de specialişti în resurse umane în vederea accesului lor pe piaţa muncii. Ei vor participa la ateliere de orientare profesională în cadrul cărora vor învăţa cum să redacteze un Curriculum Vitae şi o scrisoare de intenţie, dar şi cum să susţină un interviu.

Înscrierile la sesiunea de internship pentru anul 2013 au fost lansate în luna octombrie a anului trecut. Temele de stagiu au fost comunicate universităţilor partenere, iar înscrierile s-au făcut online, pe site-urile companiei. Studenţii au fost selectaţi pe baza unei serii de interviuri cu responsabilii de resurse umane ai Renault România şi specialişti din zona temelor propuse.

Sursa: Renault Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Ma bugur sa vad tot felul de strategii, insa mai presus de toate ma bucur sa vad si rezultate reale, nu alte in 5-10 ani facem masini cu aripi, insa peste 5 ani acestea vor fi interzise...

    RăspundețiȘtergere