BMW Team Schubert a avut parte de o repetiţie generală de succes pentru Cursa de 24 de ore de la Nürburgring care va avea loc peste trei săptămâni pe clasica buclă Nordschleife (Germania)

2013 VLN Etapa a-2-a ADAC ACAS HR Cup
BMW Team Schubert a avut parte de o repetiţie generală de succes pentru Cursa de 24 de ore de la Nürburgring care va avea loc peste trei săptămâni pe clasica buclă Nordschleife (Germania). Desfăşurată pe ploaie, ceaţă şi temperaturi scăzute, cea de-a doua etapă a sezonului VLN s-a încheiat cu o clasare pe locul al doilea pentru Martin Tomczyk (Germania), Dirk Adorf (Germania) şi Jens Klingmann (Germania), cei trei piloţi ai maşinii Frozen Black BMW Z4 GT3 (#20). Echipajul Audi format din Marcel Fässler (Elveţia) şi Frank Stippler (Germania) a obţinut victoria în a 55-a ediţie a întrecerii ADAC ACAS H&R-Cup.

După patru ore de cursă, tripleta BMW a trecut linia de sosire cu o întârziere de 59 de secunde faţă de învingători. Primul schimb a fost parcurs de Adorf în condiţii de ploaie şi cu vizibilitate scăzută. Ulterior, Tomczyk a câştigat mai multe poziţii pe măsură ce pista s-a uscat, iar Klingmann a urcat în cockpit pentru partea finală a întrecerii. Modelul BMW Z4 GT3 cu numărul de concurs 19 - pilotat de Dirk Müller (Germania) şi Augusto Farfus (Brazilia) - a reuşit o cursă de recuperare foarte bună, ţinând cont că a ocupat locul al 24-lea pe grila de start. În final, cei doi piloţi au încheiat pe poziţia a opta. Un loc înaintea celor doi piloţi BMW Team Schubert s-a clasat modelul BMW Z4 GT3 H&R Spezialfedern GmbH & Co. pilotat de Uwe Alzen (Germania), Wlazik Philipp (Germania), Margaritis Alexandros (Germania), maşină care a condus cursa pe parcursul mai multor tururi. Markus Palttala (Finlanda), Henri Moser (Elveţia) şi Richard Göransson (Suedia) au fost cei mai bine clasaţi piloţi ai BMW Sports Trophy Team Marc VDS - cei trei, care au pilotat tot un BMW Z4 GT3, au ocupat locul al 12-lea.

Stefan Wendl (Team Manager, BMW Team Schubert): "Astăzi, condiţiile au fost foarte dificile şi extrem de înşelătoare - chiar şi dacă le judeci după standardele Masivului Eifel pentru această perioadă a anului. Pe baza rezultatelor de astăzi este dificil să tragi o concluzie cu privire la cursa de 24 de ore. Am folosit această cursă ca un test şi am reuşit să încercăm diferite strategii în condiţii schimbătoare. Fără îndoială, suntem mulţumiţi de acest rezultat foarte bun. Acesta demonstrează că suntem pe drumul cel bun. Chiar şi aşa, este evident că mai avem mult de lucru înaintea cursei de 24 de ore."

Dirk Adorf: "La start, condiţiile au fost dificile. Singurul lucru care a contat a fost să menţin maşina pe circuit şi să stau în plutonul fruntaş. Sunt fericit că echipa mi-a încredinţat misiunea primului schimb în aceste condiţii oribile. A fost un lucru bun că ne-am confruntat cu toate condiţiile posibile de-a lungul acestor două etape din VLN, aşa că acum cu greu vom fi surprinşi de ceva la cursa de 24 de ore."

Martin Tomczyk: "Acesta a fost mai mult decât un test important pentru BMW Team Schubert şi pentru mine. Am reuşit să rulăm cu numeroase setări şi strategii în condiţii de umiditate. Totul a funcţionat foarte bine. Am obţinut locul al treilea în prima etapă, a urmat locul secund acum. Nu m-ar deranja dacă seria ar continua la cursa de 24 de ore."

Jens Klingmann: "Am rulat cu pneuri slick în ultimul schimb, chiar dacă mai erau porţiuni de circuit umed. Întrucât nu ştiam la ce să mă aştept, nu am riscat prea mult în primele două tururi. După aceasta, mi-am intrat în ritm, dar nu ştiam cu exactitate unde ne aflăm în clasament. Abia în ultimul tur am aflat că suntem pe locul al doilea. Un rezultate important."

Clasament
1. Phoenix Racing .............Audi R8 LMS ultra.................24 tururi
Marcel Fässler, Elveţia / Frank Stippler, Germania...............4h03:08,311
2. BMW Team Schubert ................BMW Z4 GT3.............24 tururi
Dirk Adorf, Germania / Martin Tomczyk, Germania / Jens Klingmann, Germania............4h04:07,341
3. Timbuli Racing .............Porsche 911 GT3 R ...........24 tururi
Pierre Kaffer, Germania / Norbert Siedler, Austria / Marco Seefried, Germania ............4h06:14,267
7. H&R Spezialfedern GmbH & Co.  ..............BMW Z4 GT3.............24 tururi
Uwe Alzen, Germania / Philipp Wlazik, Germania / Alexandros Margaritis, Germania.............4h08:08,541
8. BMW Team Schubert .........BMW Z4 GT3............24 tururi
Dirk Müller, Germania / Augusto Farfus, Brazilia..........4h08:15,342

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii