Calităţi dinamice, confort, eficienţă, design elegant şi un pachet extins de inovaţii care au rolul de a îmbunătăţi plăcerea condusului - BMW Seria 5 deţine toate ingredientele specifice unui model best-seller din segmentul premium al clasei superioare.

Noul BMW Seria 5 Sedan
Calităţi dinamice, confort, eficienţă, design elegant şi un pachet extins de inovaţii care au rolul de a îmbunătăţi plăcerea condusului - BMW Seria 5 deţine toate ingredientele specifice unui model best-seller din segmentul premium al clasei superioare.

De la lansarea actualei generaţii, au fost vândute peste un milion de unităţi din versiunile BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Touring şi BMW Seria 5 Gran Turismo, ceea ce a conferit acestui model prima poziție în segment la nivel mondial. Acum, un nou capitol al acestei poveşti de succes este gata să înceapă: modificări precise la designul automobilului, noi variante de motorizare şi suplimentări inovatoare ale gamei de dotări disponibile, precum şi tehnologia BMW ConnectedDrive sporesc farmecul familiei BMW Seria 5.

Design: modificările precise evidenţiază caracterul sportiv.
Liniile de contur suplimentare din jurul grilei BMW a radiatorului şi prizele de aer cu o nouă structură din partea inferioară consolidează apariţia sportivă a noilor BMW Seria 5 Sedan şi BMW Seria 5 Touring. La ambele variante, lăţimea accentuată a părţii spate este subliniată de o nervură suplimentară în bară, precum şi de stopurile cu un design nou, subţiri, puternic conturate.

Noul BMW Seria 5 Gran Turismo are bara faţă modificată, pentru o imagine cu un plus de forță. Noul design al spatelui creează o impresie de alungire şi de apropiere de sol. Datorită designului tridimensional al suprafeţei din jurul suportului pentru plăcuţele de înmatriculare şi benzii cromate din bara spate, caracterul dinamic se bucură de un plus de profunzime.

Farurile cu xenon sunt disponibile standard la toate modelele, în timp ce farurile LED adaptive se află pe lista opţionalelor, în premieră alături de proiectoarele LED de ceaţă. Pe de altă parte, semnalizatoarele laterale sunt integrate în oglinzile retrovizoare. O altă noutate la BMW Seria 5 sunt pachetele BMW Luxury Line şi BMW Modern Line, care cuprind dotări exclusive de design şi echipamente. De asemenea poate fi comandat un pachet M Sport, personalizat pentru fiecare variantă de model.

Funcţionalitatea şi alura premium sunt duse la un alt nivel.
Noile detalii conferă un plus de rafinament caracterului premium din interiorul noului BMW Seria 5 , precum şi o nouă faţetă funcţionalităţii. Acum, la versiunile Sedan şi Touring, afişajul de control al sistemului de operare iDrive (disponibil standard) este încadrat de detalii cromate. În plus, compartimentele de stocare şi suporturile de pahare de pe consola centrală au volumul extins.

Revizuirea secţiunii spate a dus la mărirea cu 60 de litri a capacităţii portbagajului de la noul BMW Seria 5 Gran Turismo, la un total de 500 de litri. Noile culori pentru exterior, jantele din aliaj uşor, nuanţele pentru tapiţerie şi elementele de decor interior - disponibile pentru toate modelele BMW Seria 5 - îmbunătăţesc aspectul şi sporesc posibilităţile de personalizare.

Motoare: stabilesc standardul pentru plăcerea condusului și eficienţă.
Mai rapide, mai economice, mai ecologice: toate variantele BMW Seria 5 dispun de o serie de detalii optimizate. Rezultatul îl reprezintă un consum de combustibil redus (in unele cazuri, o scădere semnificativă), dar fără vreun compromis din partea calităţilor sportive. Majoritatea modelelor oferă performanţe îmbunătăţite. În plus, toate variantele de motorizare îndeplinesc deja normele EU6 cu privire la emisii, standard care va intra în vigoare abia în luna septembrie 2014. Pentru aceasta, modele diesel sunt echipate standard cu tehnologia BMW BluePerformance de reducere a oxidului de azot.

Pe lângă recuperarea energiei la frânare (Brake Energy Regeneration), funcţia Auto Start-Stop (disponibilă și în combinaţie cu transmisia automată cu opt trepte), indicatorul punctului optim de schimbare a vitezelor (Optimum Shift Indicator) şi modul de funcționare ECO PRO, gama de tehnologii BMW EfficientDynamics disponibile standard include acum şi un mod coasting / rulare liberă (care decuplează motorul de la transmisie), Proactive Driving Assistant (asistare proactivă a condusului / pentru ajustarea vitezei automobilului înaintea unei modificări a limitei de viteză) şi funcţia ECO PRO Route care poate fi selectată prin sistemul opţional de navigaţie Professional. Totodată, optimizarea vastă a aerodinamicii automobilului - de exemplu, coeficientul de rezistenţă (Cd) al modelului BMW 520d Sedan a fost redus la 0,25 - este unul din factorii principali pentru cele mai recente progrese făcute de ingineri în privinţa eficienţei.

Lansarea pe piaţă a noii game BMW Seria 5 înseamnă şi extinderea gamei de motoare. De exemplu, BMW 518d reprezintă noua variantă diesel entry-level a gamei. Motorul diesel cu patru cilindri cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, ce dezvoltă 105 kW/143 CP, poate fi comandat atât pentru noul BMW Seria 5 Sedan, cât şi pentru noul BMW Seria 5 Touring. Asemenea BMW 520d Sedan, BMW 518d Sedan înregistrează un nivel impresionant al consumului mediu în ciclul de testare EU - 4,5 l/100 km - şi al emisiilor CO2 - 119 g/km. Iar gama de modele include acum şi BMW 520d xDrive – atât pentru versiunea Sedan, cât şi pentru Touring. Prin aceasta, numărul de modele echipate cu sistemul inteligent de tracţiune integrală creşte la şapte pentru BMW Seria 5 Touring, respectiv la opt pentru BMW Seria 5 Sedan. Patru variante de motorizare ale noului BMW Seria 5 Gran Turismo pot fi combinate cu sistemul xDrive.

Vârful gamei de motorizări, disponibil pentru toate versiunile BMW Seria 5, este un nou propulsor V8 cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 330 kW/450 CP. Acum, gama de motoare disponibile pentru noile BMW Seria 5 Sedan şi BMW Seria 5 Touring cuprinde patru propulsoare pe benzină şi şase diesel, dar şi două modele BMW M Performance - BMW M550d xDrive Sedan şi BMW M550d xDrive Touring. Clienţii care optează pentru noul BMW Seria 5 Gran Turismo pot alege dintre două motoare pe benzină şi cele trei diesel.

Alte îmbunătăţiri au fost aduse gestiunii inteligente a energiei de la BMW ActiveHybrid 5. Varianta sedan full-hybrid (este posibilă propulsia integral electică) dispune de o versiune optimizată a Proactive Driving Assistant care include, printre altelele, adaptarea interacţiunii dintre motorul cu ardere internă şi electromotor.

Tehnologia şasiului - care include suspensie faţă cu două braţe triunghiulare suprapuse, punte spate integrală şi Electric Power Steering (servodirecţie electrică) cu funcţie Servotronic standard - a fost revizuită suplimentar pentru a furniza un echilibru de neegalat între performanţele sportive şi confortul călătoriei. BMW Seria 5 Touring şi BMW Seria 5 Gran Turismo dispun standard de suspensie pneumatică care include şi funcţie de autonivelare pentru puntea spate. Comutatorul Driving Experience Control de pe consola centrală este disponibil standard la toate modelele. Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor), suspensia M Sport şi sistemele Adaptive Drive şi Integral Active Steering (direcţie adaptivă integral) - fără echivalent la concurenţă - pot fi comandate ca opţiuni.

Mai inovator ca niciodată: dotări opţionale şi BMW ConnectedDrive.
Suita de inovaţii de pe lista de opţiuni şi în gama de tehnologii BMW ConnectedDrive permit noului BMW Seria 5 să-şi evidenţieze poziţia remarcabilă în ceea ce priveşte conectivitatea, infotainment, confortul şi siguranţa. De exemplu, funcţia sistemului opţional Comfort Access, care permite deschidere hands-free a hayonului, a fost extinsă pentru a include un mecanism de închidere, ceea ce înseamnă că mişcarea piciorului sub bara spate poate fi utilizată acum atât pentru închiderea, cât şi pentru deschiderea hayonului. În plus, noul BMW Seria 5 oferă clienţilor un nou sistem de entertainment pentru locurile din spate, cu monitoare tip tabletă, sistem de sonorizare Harman Kardon Surround şi o nouă versiune a opţiunii de lumină ambientală - cu facilitatea care permite luminarea alternativă a interiorului în tonuri de portocaliu şi alb.

Gama de soluţii business şi sisteme de asistare a conducătorului BMW ConnectedDrive este mai avansată şi mai variată ca niciodată. BMW Seria 5 permite posibilităţi inteligente de conectivitate, unice pe piaţă - astfel, stabileşte standarde privind utilizarea funcţiilor office în automobil. Mulțumită gamei extinse de funcții on-line, utilizatorii au acces la o serie extinsă de aplicații, de la căutare prin Google Maps, până la funcții webradio sau social media.În premieră, un nou controller cu touchpad permite utilizarea literelor pentru programarea destinaţiei sau accesarea altor funcţii ale sistemului de operare iDrive.

BMW Seria 5 îşi consolidează poziţia de lider în domeniul sistemelor de asistare a conducătorului prin introducerea High Beam Assistant (asistare a fazei lungi) fără efect de orbire şi a sistemului BMW Night Vision, care include detectare a oamenilor şi a animalelor şi funcţie Dynamic Light Spot (iluminarea automată a persoanelor și animalelor detectate cu un spot LED). Cu începere din noiembrie 2013, opţiunea Traffic Jam Assistant (asistare în ambuteiaje) va fi disponibilă pentru a uşura viaţa conducătorilor, crescând semnificativ posibilităţile de relaxare în monotonia ambuteiajelor de pe autostrăzi. Acest sistem menţine automobilul pe aceeaşi bandă, chiar şi atunci când drumul virează. Sistemul face parte din opţiunea Driving Assistant Plus care include tempomat activ cu funcţie Stop & Go şi Collision Warning (avertizare de coliziune) cu funcţie de frânare. Funcţia de tempomat, susţinută de senzorii radar şi o cameră video, reacţionează cu şi mai mare precizie la situaţiile din trafic, dar şi la obiectele staţionare. O altă dotare disponibilă pentru versiunile Sedan şi Touring din luna noiembrie 2013 este funcţia Parking Assistant (asistare la parcare) complet automată.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii