Bianca si Edi
Cu o experienta de peste 7 ani in campionatul national de karting, Bianca Anton si-a confirmat talentul la debutul sau la clasa rezervata seniorilor – KF 125, castigand prima etapa din cadrul Campionatului National de Karting 2013.

Talentul sau a fost dublat de o munca sustinuta pe parcursul intregii perioade de activitate competitionala in motorsport, fara a neglija scoala. Bianca este eleva in clasa a 8a la Liceul Jean Monnet din Bucuresti. La nici 15 ani si-a creat o buna reputatie in lumea motorsportului, participand in 3 campionate nationale CNKD, CNIA si FRM cu rezultate foarte bune, fiecare etapa fiind marcata de prezenta Biancai pe podium.

Startul in noul sezon al Campionatului National de Karting a reprezentat pentru Bianca o noua provocare, trecerea la o clasa superioara, o clasa destinata concurentilor experimentati, provocare la care a raspuns printr-un record personal in calificari, obtinand pole position in numai doua ture de circuit.

In prima mansa Bianca reuseste pozitionarea in fruntea plutonului, pozitie pe care nu o mai paraseste pana la finalul masei, chiar daca dupa efectuarea primului tur au aparut probleme tehnice, kart-ul ramanand fara frana de serviciu pe rotile din spate, fiind nevoita sa parcurga intreaga cursa doar cu frana pe fata actionata manual. Datorita suprasolicitarii fizice Bianca nu mai reuseste sa-si scoata manusile din maini la iesirea la cantar, dar devine si mai motivata pentru mansa finala.

Startul in mansa finala nu a fost de bun augur, pierzand prima pozitie chiar la plecare, dar vointa si tehnica de pilotaj au facut ca Bianca sa incheie cele 18 ture in frunte si sa cucereasca prima pozitie a podiumului la clasa KF 125 inca din prima etapa.

”Trebuie sa va spun ca a fost una dintre cele mai grele si mai muncite victorii obtinute pana acum. Cu doar 3 zile inainte de inceputul competitiei abia ne-am apucat sa facem testele cu kart-ul destinat acestei noi categorii – seniori – iar echipa tehnica nu a avut nicio clipa de liniste, permanent fiind necesare reglaje mecanice. Sper ca acest succes sa fie urmat si de alte rezultate bune, iar finalul acestui sezon sa ne gaseasca pe o pozitie fruntasa care sa incununeze toate eforturile” a declarat Bianca la finalul primei etape.

Succes dublat cu victorie la Autoslalom
La o distanta de cateva zile de la obtinerea podiumului in CNK 2013, Bianca Anton a obtinut un nou succes, de aceasta data marcat in prima etapa nationala la Autoslalom.

Pilotand un autoturism VW Lupo preparat de catre echipa Willi Motor Sport, Bianca a performat in aceasta etapa obtinand victoria la clasa Juniori. Remarcabil este faptul ca timpul cu care Bianca s-a clasat pe prima pozitie a podiumului este comparabil cu cel al seniorilor de la clasele superioare.

In aceasi competitie, alaturi de Bianca s-a aflat si fratele sau, Eduard Anton, cunoscut mai ales ca fiind campion national in 2012 in Campionatul National de Karting, la clasa sa. Eduard s-a clasat pe locul al treilea la clasa Juniori, cu mentiunea ca timpul sau a fost cu mult peste cel al seniorilor de la clasa 1400. Ca si Bianca, Eduard a concurat pe un VW Lupo si a avut ca si copilot pe Marilena Ion, nimeni alta decat profesoara sa de sport din cadrul Liceului Jean Monnet. La numai 12 ani, Eduard are mari sanse sa faca pasul catre o clasa superioara in scurt timp, mai ales ca rezultatele lui il recomanda ca fiind unul dintre cei mai competitivi juniori din generatia sa.

Sustinuti de sponsori puternici BADI, UNIOR, SKF, KOYO, LOCTITE, Bianca si Eduard Anton incep acest an o noua etapa din viata competitionala in motorsport, o etapa ce impune obtinerea de rezulate net superioare celor din anii precedenti. Experienta si dorinta de afirmare fac din cei doi tineri piloti niste concurenti puternici in toate competitiile la care vor fi prezenti in acest an.

Sursa: Dragos Ivanescu, Grandz Comunicare
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii