Dupa o pauza de 9 ani, Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor lua startul din nou intr-o etapa din Campionatul European de Raliuri.

Bogdan Marisca si Sebastian Itu - Napoca Rally Academy
Echipajul NRA revine in Campionatul European de Raliuri dupa o pauza de 9 ani.
Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor concura cu aceeasi masina pe care o folosesc si in competitia interna.
Turul Corsicii este programat in perioada 16 – 18 mai.

Dupa o pauza de 9 ani, Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor lua startul din nou intr-o etapa din Campionatul European de Raliuri. Echipajul Napoca Rally Academy va lua startul, in perioada 16 – 18 mai, in Turul Corsicii, etapa a cincea din competitia europeana.

Dupa participarile in Raliul Waldviertel (Austria), in 2001 si 2004, Bogdan Marisca si Sebastian Itu revin in Campionatul European de Raliuri in Turul Corsicii, unul dintre cele mai spectaculoase raliuri pe asfalt de din lume. „Am amintiri frumoase din cele doua etape la care am participat pana acum, dar cel mai important cred ca sunt lucrurile pe care le-am invatat acolo. La prima participare am terminat pe locul 5 la grupa N dupa un raliu in care de la 5 – 6 secunde pe kilometru am ajuns sa ne apropiem la cateva zecimi pe kilometru de cei mai buni piloti din raliu. In 2004, din pacate nu am ajuns la sosire, dar experienta adunata la acest raliu extrem de dificil ne-a ajutat mult ulterior”, si-a adus aminte Bogdan Marisca.

Supranumit si „raliul celor 10.000 de viraje”, Turul Corsicii se va desfasura in perioada 16 – 18 mai si va avea peste patru ore de transmisii in direct pe postul de televiziune Eurosport. „Astept cu nerabdare etapa din Corsica. Ma bucur ca am reusit, impreuna cu partenerii nostri, sa punem totul la punct si ca putem lua startul la o etapa din Campionatul European inainte celei de la Sibiu. Obiectivul nostru este sa ajutam cat mai mult Napoca Rally Academy in lupta cu cei de la Renault Sport in clasamentul pe echipe din ERC Production Cup”, a spus Bogdan Marisca.

Programata pe drumurile virajate din Corsica, etapa a cincea din Campionatul European de Raliuri se anunta una extrem de disputata. In total sunt programate 11 probe speciale cu o lungime totala de aproape 250 kilometri. „Turul Corsicii este un raliu infernal care ne va solicita enorm de mult atat pe noi cat si echipamentul de concurs. Este un raliu atipic pentru noi, cu probe foarte inguste si virajate. Dictarea este extrem de importanta si ne vom concentra la maximum in recunoasteri pentru a prinde cat mai multe din particularitatile etapei. Sper sa obtinem un rezultat cat mai bun pentru Napoca Rally Academy si mi-ar placea mult sa terminam acest raliu cu bine”, a spus si Sebastian Itu, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii