Gama completa Volvo Trucks
Din septembrie 2012 până în prezent, Volvo Trucks a lansat cinci modele noi de autocamioane. Totul a început anul trecut cu lansarea spectaculoasă a noului Volvo FH, urmată, anul acesta, de lansarea noilor modele Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE şi Volvo FL. Toate noile modelele includ inovaţii şi caracteristici care uşurează şi eficientizează sarcinile şoferului.

„Aceasta a fost una dintre cele mai intense şi interesante perioade din istoria noastră. Dispunând de cea mai modernă şi mai avansată gamă Volvo din punct de vedere tehnologic de până acum, avem în prezent capacitatea extraordinară de a-i ajuta pe clienţii din toate segmentele de activitate să îşi îmbunătăţească productivitatea şi profitabilitatea”, afirmă Claes Nilsson, Preşedintele Volvo Trucks.

Din punct de vedere al aspectului exterior, legăturile de familie dintre cel mai puternic autocamion, modelul Volvo FH16 şi fraţii săi mai mici sunt mai puternice ca oricând. Clasica siglă Volvo a fost mutată mai sus la toate modelele, într-o poziţie nouă, sub parbriz. Noile faruri cu luminile lor de zi distincte evidenţiază, de asemenea, aspectul uniform.

Mediu de lucru îmbunătăţit pentru şoferi
Toate autocamioanele Volvo noi oferă o gamă amplă de avantaje pentru şoferi. Interiorul tuturor cabinelor a fost reînnoit sau îmbunătăţit, punându-se accent pe crearea unui mediu de lucru eficient, ergonomic, confortabil şi sigur.

„Condiţiile de lucru ale şoferului de autocamion se află mereu în centrul atenţiei atunci când proiectăm autocamioane noi. Sistemul revoluţionar de direcţie dinamică Volvo Dynamic Steering reprezintă un exemplu excelent pentru a conduce fără efort iar suspensia faţă independentă, o premieră mondială la autocamioanele de mare tonaj, îmbunătăţeşte atât confortul, cât şi stabilitatea”, declară Claes Nilsson.

Reducerea costurilor de transport
Volvo Trucks a lansat, de asemenea, tehnologii inovatoare şi servicii noi, concepute să reducă costurile de transport ale clienţilor. Spre exemplu, posibilitatea utilizării sistemelor telematice pentru monitorizarea diverselor componente înseamnă că Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE şi Volvo FL sunt disponibile acum cu Contracte de Service Gold, pentru disponibilitate maximă.

Printre caracteristicile şi serviciile disponibile pentru şoferii Volvo, care contribuie la reducerea consumului de combustibil, se numără Dynafleet Fuel & Environment, serviciul Consiliere combustibil şi cursul de instruire pentru Condus eficient. În plus, mult apreciata transmisie automatizată  I-Shift, care poate fi personalizată pentru o serie de aplicaţii specifice şi care contribuie la reducerea consumului de combustibil, este disponibilă acum nu numai pentru Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, cât şi pentru Volvo FE.

Una dintre cele mai importante caracteristici noi, concepute pentru reducerea consumului de combustibil este sistemul I-See, care poate fi comparat cu un pilot automat ce gestionează schimbarea treptelor de viteză, accelerarea şi frânarea motorului în pantă, în modul cel mai eficient posibil din punct de vedere al combustibilului. Prima dată când un autocamion echipat cu cea mai recentă versiune de I-See rulează pe o porţiune de şosea în pantă, informaţiile despre topografia locală sunt transmise în mod wireless către serverul Volvo Trucks. Iar, când un alt autocamion prevăzut cu I-See rulează pe aceeaşi şosea, sistemul recepţionează în mod automat informaţiile topografice de la server şi se asigură că schimbarea treptelor de viteză, accelerarea şi frânarea se realizează în mod eficient din punct de vedere al consumului. Consumul de combustibil pentru activităţile de transport de cursă lungă se poate reduce cu până la 5%.

„Toate autocamioanele noastre prezintă aceleaşi calităţi pentru a asigura şoferilor caracteristici excelente de rulare, transportatorul beneficiind, în acelaşi timp, de disponibilitate maximă şi costuri minime privind combustibilul”, concluzionează Claes Nilsson.

Sursa: Irina Marcov, Marketing Communications and PR Manager Volvo Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii