Macheta creata de Neville Mars membru al echipei Guggenheim Lab Mumbai
BMW Guggenheim Lab a publicat ediţiile "100 Tendinţe Urbane: o enciclopedie a ideilor de la BMW Guggenheim Lab" pe baza informaţiilor oferite de New York şi Mumbai Lab.
100 Tendinţe Urbane de la New York, Berlin şi Mumbai Labs vor fi explorate în expoziţia BMW Guggenheim Lab găzduită de Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, între 11 octombrie 2013 şi 5 ianuarie 2014.
A fost lansată şi seria de bloguri asociate.

BMW are o tradiție de peste 40 de ani de proiecte culturale de anvergură, iar BMW Guggenheim Lab demonstrează că este unul dintre cele mai importante proiecte de acest gen. Proiectul a străbătut deja trei metropole mondiale dintr-un total de nouă programate pentru a explora viitorul, provocările și soluțiile pentru viitorul marilor orașe și aglomerații urbane, cu tema principală „Confruntarea confortului“. Unul dintre cele mai importante rezultate este o serie de publicații și o expoziție găzduită de muzeul BMW Guggenheim Lab cu tema „100 Tendințe Urbane“.

BMW Guggenheim Lab a anunţat astfel publicarea a două volume, "100 Tendinţe Urbane: o enciclopedie a ideilor de la BMW Guggenheim Lab New York" şi "100 Tendinţe Urbane: o enciclopedie a ideilor de la BMW Guggenheim Lab Mumbai". Venind în completarea volumului cu tendinţele Berlin Lab - publicat în noiembrie 2012 -, ediţiile de la New York şi Mumbai completează o serie de enciclopedii care prezintă cele mai comentate tendinţe urbane din cele trei escale pe care Lab le-a efectuat până acum. De asemenea, volumele creează o nouă resursă pentru înţelegerea modului în care oamenii se raportează la oraşe şi trăiesc în acestea. Toate cele trei enciclopedii - scrise de Maria Nicanor (curator Lab), Amara Antilla şi Stephanie Kwai (curatori asistenţi) şi Christine McLaren (editor rezident Lab) - pot fi accesate online la http://www.100urbantrends.org, printr-o facilitate interactivă dinamică, concepută de Collective Assembly. Enciclopediile, al căror design a fost creat de designerii grafici Sulki & Min, sunt disponibile şi pe http://www.bmwguggenheimlab.org.

BMW Guggenheim Lab este conceput pentru a creşte gradul de conştientizare şi pentru a genera discuţii cu privire la cele mai importante provocări urbane în oraşele de pe mapamond. Lab a fost lansat la New York (3 august - 16 octombrie 2011), cu accent pe tema "Confruntarea confortului"; a urmat Berlin (15 iunie - 29 iulie 2012), unde programul a accentuat participarea activă a cetăţenilor în formarea oraşelor; apoi a fost deschis în mai multe locaţii din Mumbai (9 decembrie 2012 - 20 ianuarie 2013), unde proiectele şi programele au explorat percepţia intimităţii şi spaţiului public.

"Aceste enciclopedii sunt menite să promoveze discuţiile începute în cadrul Lab, să încingă analizele acestor trei oraşe şi să compare respectivele medii urbane", a declarat Richard Armstrong, director al Muzeului Solomon R. Guggenheim şi al fundaţiei omonime. "Parte integrantă a acestor enciclopedii este conceptul prin care oraşele sunt centre de idei şi cum a reuşit Lab să surprindă unele dintre ideile predominante pe care cetăţenii şi specialiştii le au despre oraşele lor."

Enciclopediile includ tendinţe precum urmărirea, cu detalii ale programelor Lab care se referă la tendinţă şi o listă de termeni asociaţi:

10.000 de claxonări: celebrul jucător de cricket Sachin Tendulkar, care a vizitat Mumbai Lab, a sugerat o regulă care ar limita fiecare automobil la 10.000 de claxonări după momentul cumpărării. Regula ar contribui la controlarea poluării fonice de pe străzile din Mumbai şi ar finanţa proiectele de reducere a zgomotului - conducătorii ar fi nevoiţi să cumpere claxonări suplimentare de la autorităţi. (Mumbai)
Glocalism: prin combinarea "local" şi "global", acest termen face referire la două forţe existente în toate cartierele. Într-un climat marcat de o globalizare rapidă şi corporaţii multinaţionale, vasta asemănare este evidentă în orice centru cosmopolit. Pe de altă parte, fiecare oraş are propriile tradiţii locale. Glocalism reprezintă fuziunea acestor două forţe aparent opuse. (New York)
Retehnologizarea infrastructurii: reconceperea unei piese existente într-o infrastructură organizaţională majoră (de ex. transportul, apa, canalizarea şi electricitatea). În prezent, mai mult de jumătate din populaţia mapamondului trăieşte în oraşe. Chiar dacă oraşele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât zonele extraurbane, ele încă se confruntă cu provocările unei vieţi durabile - în special din cauza faptului că infrastructura majoră necesară pentru necesităţile esenţiale ale rezidenţilor şi afacerilor sunt deja construite. Decât să se cheltuiască energii, resurse şi finanţe pe demolarea infrastructurii grele pentru îmbunătăţirea vieţii urbane, retehnologizarea infrastructurii a devenit o soluţie alternativă. (Mumbai).

Oraşul Participativ: 100 Tendinţe Urbane de la BMW Guggenheim Lab
" Oraşul Participativ: 100 Tendinţe Urbane de la BMW Guggenheim Lab", care se va deschide la Muzeul Guggenheim la 11 octombrie 2013, va studia principalele experienţe şi descoperiri ale Laboratoarelor din New York, Berlin şi Mumbai. Expoziţia va documenta cele mai discutate teme şi idei care au fost scoase la iveală de Lab în fiecare oraş. Arhitecţi, academicieni, designeri, artişti şi alţi invitaţi din 50 de oraşe de pretutindeni vor prezenta desene, schiţe, videoclipuri scurte sau interpretări digitale care răspund la sau ilustrează 50 din cele 100 de tendinţe prezente în enciclopedii. Celelalte 50 de tendinţe vor fi reprezentate de exemple din programele şi proiectele Lab.

"Obiectivul expoziţiei este să luăm pulsul acestor trei oraşe într-o anumită perioadă de timp - New York, Berlin şi Mumbai între 2011 şi 2013 - şi să înţelegem ideile pe care specialiştii şi nonexperţii le-au discutat referitor la prezentul şi viitorul oraşelor", a declarat curatorul Lab, Maria Nicanor. "Uitându-ne la învăţămintele oferite de oraşele pe care Lab le-a vizitat, alături de ideile noi oferite de alte centre urbane globale, vom reuşi o înţelegere vastă a oraşelor din prezent."

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii