Dunlop a depășit timpii LMP2 după o zi de test cu vreme umedă pe pista cursei de 24 de ore de la Le Mans și se pregătește pentru seria de calificări pentru marele eveniment de anduranță al anului.

Dunlop Le Mans 24H
Dunlop a depășit timpii LMP2 după o zi de test cu vreme umedă pe pista cursei de 24 de ore de la Le Mans și se pregătește pentru seria de calificări pentru marele eveniment de anduranță al anului.

OAK Racing a depășit timpii din diagrama zilei de test pentru clasa LMP2, după ce echipa a scos 3:38.801 pe tur cu mașina sa Morgan-Nissan. În partea a doua a sesiunilor de test, echipele au evoluat pe porțiuni alunecoase ale traseului de la La Sarthe, începând ziua cu anvelope pentru vreme umedă dată fiind ploaia și apa care băltea, și continuând cu anvelope intermediare pentru fazele intermediare ale traseului.

Ziua a fost pentru echipe o oportunitate de a testa componentele și setările materialului de concurs, pe lângă terminarea tururilor obligatorii de calificare de către fiecare pilot în parte. Prioritate a avut realizarea în condiții de siguranță a celor zece tururi impusă piloților începători în scopul respectării tuturor regulilor.

Astăzi, 19 iunie, are loc o nouă sesiune de antrenamente libere, urmată de o sesiune de calificări programată în această noapte. Ziua de joi, 20 iunie, este martora a altor două sesiuni de calificare, startul cursei de 24 de ore fiind programat pentru sâmbătă, 22 iunie.

Jean-Felix Bazelin, General Manager Dunlop Motorsport Europa:
"Planurile fiecăruia de a lucra la mașini pentru cursa de 24 de ore au fost perturbate de vreme, dar vremea ne-a dat oportunitatea de a testa totul, de la anvelopele de ploaie până la cele pentru suprafețe alunecoase. Este posibil să avem antrenamente și sesiuni de calificări pe suprafețe uscate, deci este util pentru echipe să aibă câteva și pe umed înainte de cursă. Deși nu avem două zile operaționale pentru evaluarea anvelopelor, până am învățat foarte multe.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii