Doua treceri pe speciala Faget, dintre care una pe noapte, si desigur super speciala de la Polus Center. Aceasta a fost pe scurt prima zi din Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Dupa 17,9 kilometri de proba speciala, echipa Napoca Rally Academy se afla in lupta pentru un loc pe podium.

Bogdan Marisca este pe locul 3 la general si pe 1 la clasa 3.
Danny Ungur este lider la clasa 11.
Echipa Napoca Rally Academy este in lupta pentru podium.

Bogdan Marisca - Sebastian Itu
Doua treceri pe speciala Faget, dintre care una pe noapte, si desigur super speciala de la Polus Center. Aceasta a fost pe scurt prima zi din Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Dupa 17,9 kilometri de proba speciala, echipa Napoca Rally Academy se afla in lupta pentru un loc pe podium.

Dupa incidentul de la teste si o noapte de incertitudine in ceea ce priveste prezenta la start, echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu a confirmat forma buna din ultimele etape si a incheiat ziua pe locul trei la general si pe locul 1 la clasa trei. „Am inceput ziua mai slab pentru ca am alunecat mult pe prima proba Faget, apoi la super speciala am lovit roata din fata si le-am dat din nou de lucru baietilor. Pe Faget de noapte ne-am revenit si am recuperat, chiar daca a fost praf si asta ne-a incetinit putin”, a spus Bogdan Marisca, in ultimul parc de service al primei zile.

Marco Tempestini si Lucio Baggio se afla pe locul 6 la finalul zilei, dar nu au renuntat nicio secunda la lupta pentru un loc pe podium. „Suntem multumiti de ziua de azi. Anul trecut, dupa prima zi eram la 30 de secunde de podium, acum suntem la 12. Nu ne place sa mergem cu gume de asfalt pe macadam si asta se vede. Ziua a doua va fi interesanta pentru ca suntem hotarati sa ne batem pentru podium”, a spus si Marco Tempestini.

Aflati la a doua cursa impreuna, Simone Tempestini si Dorin Pulpea au avut o evolutie buna si se afla in puncte in clasamentul general, acesta fiind si obiectivul la Transilvania Rally. „Am avut un ritm care ne-a permis sa ne mentinem in top 10. Pe ultima proba nu a fost ok pe asfalt pentru ca era foarte murdar si am mers mai incet. La super speciala am facut cam mult show si am pierdut putin, dar se pare ca spectatorii au apreciat evolutia noastra. Speram ca maine sa castigam la juniori si la general sa fim cat mai sus posibil”, a spus Simone Tempestini.

Absent la Delta Rally, echipajul Danny Ungur/Toni Avram a inceput Transilvania Rally in forta pentru a obtine a treia victorie la clasa 11 din acest sezon. „A fost o zi buna pentru noi si am reusit sa terminam cu un avans de peste 20 de secunde fata de urmatorul echipaj. Masina s-a comportat excelent, dar din pacate am facut si pana pe proba mixta. Pe super speciala am facut spectacol si ma bucur ca au fost multi spectatori pe probe astazi. Maine este ziua cea mai dificila si sper sa ne pastram pozitia pana la final”, a spus Danny Ungur.

Si la Cupa Dacia, echipajele Napoca Rally Academy sunt implicate in lupta pentru locurile de pe podium. Vlad Cosma si Sergiu Itu au incheiat ziua pe locul secund, iar Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu se afla pe locul trei. „Am mers foarte bine pe primele doua probe, dar pe speciala de noapte, dupa primul viraj, am atins ceva si am pierdut timp. Se pare ca si pentru noi, dar si pentru Florin Tincescu a fost o proba cu ghinion”, a spus Vlad Cosma.

„Am avut o zi destul de buna. Pe speciala de noapte a fost cat pe ce sa iesim in decor, dar am reusit sa redresam masina si am mers mai departe. Am pierdut timp, dar important este ca suntem inca in lupa pentru un loc pe podium. Sambata o sa ne concentram si mai mult si sper sa adunam cat mai multe puncte la Cluj”, a adaugat si Florin Tincescu.

Sambata, in ziua a doua a Transilvania Rally, sunt programate 7 probe speciale cu o lungime de 120,9 kilometri. Startul se va da la ora 09:30 de la Polus Center.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. La romani sunt tot felul de relaiuri dar oare de formula 1 sau ceva cursa mai neconventioanele(4X4 sau curse monster track) ,nu vor exista la un nivel ceva mai competitv?
    Adica avem locatii, avem unde deci... ar fi cazul,nu?

    RăspundețiȘtergere