Cu ajutorul unui MINI Cooper D Clubman, doi jurnalişti de turism de la revista Lonely Planet Traveller vor călători de la Londra la Istanbul - sărbătorirea unei călătorii faimoase, de la Londra la Sydney, într-o versiune clasică Minivan.

Lonely Planet
Cu ajutorul unui MINI Cooper D Clubman, doi jurnalişti de turism de la revista Lonely Planet Traveller vor călători de la Londra la Istanbul - sărbătorirea unei călătorii faimoase, de la Londra la Sydney, într-o versiune clasică Minivan.

Cu ocazia celei de-a 40-a aniversări, Lonely Planet a delegat doi jurnalişti de turism de la revista Lonely Planet Traveller să călătorească cu un MINI Cooper D Clubman de la Londra la Istanbul, ca primă etapă a unei drumeţii fabuloase, de 16.000 de kilometri, prin Europa, Asia şi Australia.

Călătoria sărbătoreşte faimoasa drumeţie de la Londra la Sydney pe care au făcut-o fondatorii Lonely Planet, Tony şi Maureen Wheeler, expediţie care a început cu o versiune clasică Minivan şi a dus la publicarea primului lor ghid, "Across Asia on the Cheap" (Prin Asia pe bani puţini), publicat în 1973. Succesul cărţii a însemnat începutul legendarei edituri Lonely Planet.

Cuplul Wheeler a plătit doar 60 de lire sterline pentru automobilul Morris Mini Traveller - cu o vechime de zece ani la momentul achiziţiei -, pe care l-au condus de la Londra la Kabul în 1972. Maşina avea o viteză maximă de 112 km/h, iar inserţiile opţionale de lemn ar fi dus preţul unui automobil nou la 552 de lire sterline. MINI Cooper D Clubman din 2013, cu care echipa Lonely Planet va parcurge distanţa dintre Londra şi Istanbul, are o viteză maximă de 195 km/h, un motor de 1,6 litri care dezvoltă 112 CP şi un consum mediu de 3,3 l/100 km.

Turismul s-a modificat dramatic faţă de acum 40 de ani, iar călătoria din secolul XXI reflectă acest aspect, jurnaliştii fiind pregătiţi să demonstreze că experienţa originală este mai accesibilă ca niciodată. De-a lungul traseului, călătoria va fi documentată prin utilizarea reţelelor sociale, a blogurilor, a actualizărilor pe hărţi, a fotografiilor, videoclipurilor şi articolelor în revistă. Abordarea inovatoare va face ca jurnaliştii să apeleze la reţeaua vastă de specialiştii Lonely Planet şi la comunitatea online pentru sugestii de experienţe noi şi interesante care să fie testate.

Conform editorului Peter Grunert de la Lonely Planet Traveller: "Acesta este un proiect foarte interesant pentru Lonely Planet, şi după 40 de ani suntem în căutarea celei mai originale experienţe la nivel mondial atunci când călătorim. Mapamondul s-a schimbat radical de-a lungul ultimilor 40 de ani, graniţele s-au deschis, conexiunile de transport sunt îmbunătăţite şi sunt disponibile tehnologii noi. Vom recrea spiritul de aventură al primei călătorii efectuate de Tony şi Maureen, utilizând tot un model MINI şi acelaşi traseu, dar beneficiind de facilităţile secolului XXI pentru a reflecta turismul din prezent".

Confondatorul Tony Wheeler a declarat: "Sunt foarte încântat să văd cum s-a transformat această călătorie, cât de mult s-a schimbat turismul din 1972, cu noi destinaţii precum Myanmar, în timp ce altele, precum Afghanistan, nu mai sunt deschise turiştilor. Este un mod deosebit de a sărbători patrimoniul Lonely Planet prin recreerea începutului, dar cu tehnologii noi şi modalităţi noi de a călători în secolul XXI. Pentru mine, călătoria a fost esenţa Lonely Planet, aşa că este minunat ca şi după 40 de ani să facem asemenea expediţii".

Călătoria poate fi urmărită la: www.lonelyplanet.com/across-the-planet, pe Twitter @LP40trip şi în următorul număr al revistei Lonely Planet Traveller.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii