Grație eforturilor conjugate ale echipelor Michelin și ale inginerilor Porsche, la lansarea din iulie 2013, toată gama de vehicule Porsche Panamera va fi echipată cu anvelope MICHELIN - în toate regiunile și pentru toate condiţiile de rulare.

Porsche Panamera
Grație eforturilor conjugate ale echipelor Michelin și ale inginerilor Porsche, la lansarea din iulie 2013, toată gama de vehicule Porsche Panamera va fi echipată cu anvelope MICHELIN - în toate regiunile și pentru toate condiţiile de rulare.

În acest scop, Michelin a depus toate eforturile pentru a putea omologa trei game de anvelope - de vară, de iarnă și all season -, cu un total de 12 dimensiuni.

Un proces de omologare conform cu strategia MICHELIN Total Performance
MICHELIN Total Performance reprezintă strategia Michelin de dezvoltare a unor anvelope, pentru toate segmentele de piaţă, care oferă simultan caracteristici de performanţă diferite. Strategia Michelin se concentrează pe proiectarea și fabricarea unor anvelope care combină siguranţa în toate condiţiile de rulare (pe carosabil umed și uscat, în linie dreaptă, dar și în viraje), eficienţa energetică optimă și randamentul kilometric sporit, element care influenţează în mod direct costul total al exploatării vehiculului, o preocupare majoră pentru consumatori. Conceptul Michelin Total Performance încorporează o viziune strategică integratoare aplicată tuturor tipurilor de anvelope Michelin. Pentru fiecare program de omologare al constructorilor de maşini, Michelin depune toate eforturile pentru a oferi cele mai bune performanţe generale.

3 game de anvelope de înaltă performanţă, care dispun de caracteristici speciale pentru fiecare regiune și tip de utilizare

MICHELIN Pilot Super Sport: Omologări pentru 4 dimensiuni de anvelope de vară de înaltă performanţă
Anvelopa MICHELIN Pilot Super Sport de înaltă tehnologie a fost creată prin combinarea a trei elemente: centura din fibre de aramidă, banda de rulare Bi-Compound și tehnologia Variable Contact Patch 2.0.

Caracterizată prin rezistenţa superioară la tracţiune și greutatea redusă, centura din fibre de aramidă ajută la controlul eficient al forţei centrifuge și la distribuirea mai uniformă a presiunii, ceea ce favorizează menţinerea formei carcasei, indiferent de viteză.

Concepută iniţial pentru anvelopele de curse, tehnologia Bi-Compound foloseşte diferite tipuri de compuşi de cauciuc pe părţile laterale ale benzii de rulare. La exterior, un elastomer aditivat cu negru de fum, care asigură o rezistenţă sporită chiar și în cele mai strânse viraje, și la interior un alt elastomer care, alături de profilul special al benzii de rulare, permite anvelopei, la rularea pe carosabil umed, să spargă pelicula de apă și să adere perfect la carosabil.

În plus, tehnologia Variable Contact Patch 2.0 asigură un control optim asupra vehiculului, prin menţinerea aceleiaşi cantităţi de cauciuc în contact cu solul, chiar și în virajele strânse în care forma amprentei la sol se modifică.

Michelin Pilot Super Sport
Dimensiuni omologate
Faţă    255/45 ZR 19 (100Y) PILOT SUPER SPORT N0
            255/40 ZR 20 (101Y) PILOT SUPER SPORT N0
Spate 285/40 ZR 19 (103Y) PILOT SUPER SPORT N0
            295/35 ZR 20 (105Y) PILOT SUPER SPORT N0

MICHELIN Pilot Alpin 4
Anvelopa MICHELIN Pilot Alpin 4 integrează un nou design, denumit Ridge-n-Flex, care combină două caracteristici speciale.

Prima dintre acestea o constituie banda de rulare modificată, prevăzută cu canale adânci, care asigură o aderență remarcabilă în timpul iernii, la care se adaugă lamelele autoblocante StabiliGrip care garantează rigiditatea de excepţie a blocurilor de profil, pentru o manevrabilitate sporită. Cea de-a doua caracteristică o reprezintă compusul moale de cauciuc HelioCompound 3G care îşi menţine elasticitatea chiar și la temperaturi scăzute, asigurând în acest fel o aderență mai eficientă pe gheaţă şi zăpadă, dar și pe carosabil umed. Cea de-a treia generaţie a acestui compus include o formulă nouă care combină siliciul cu uleiul de floarea soarelui.

Dimensiuni omologate
Faţă    255/45 R 19 100V PILOT ALPIN PA4 N1
            255/40 R 20 101V XL PILOT ALPIN PA4 N0
Spate 285/40 R 19 103V PILOT ALPIN PA4 N1
            285/35 R 20 104V XL PILOT ALPIN PA4 N0

MICHELIN Pilot Sport All Season Plus
Concepută pentru piaţa nord-americană, anvelopa MICHELIN Pilot Sport All Season Plus se remarcă prin nivelul său înalt de performanţă în toate condiţiile meteo. Acest lucru se datorează faptului că designul anvelopei și compușii TriFusion™ ai benzii de rulare asigură o aderență excelentă pe suprafeţe uscate și umede, chiar și în timpul iernii.MICHELIN Pilot Sport All Season Plus este o anvelopă inovatoare, cu un design  special, conceput pe baza tehnologiei MaxTouchConstruction™ care asigură un randament kilometric total optim, fără a compromite alte caracteristici de performanţă.

Dimensiuni omologate
Faţă    255/45 R 19 100V PILOT SPORT AS+ N1
            255/40 R 20 101V XL PILOT SPORT AS+ N0
Spate 285/40 R 19 103V PILOT SPORT AS+ N1
            295/35 R 20 105V XL PILOT SPORT AS+ N0

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii