MINI Vision
În cadrul evenimentului MINI Design@Home ce a avut loc astăzi, Anders Warming, directorul MINI Design, a oferit avanpremiera noului design MINI. Marca britanică a dezvoltat un concept car care vine cu noi direcții creative pentru automobilele premium în clasa compactă.

În stilul tradiţional, MINI Vision intră în lumina reflectoarelor prin creativitate, personalitate şi o utilizare inteligentă a spațiului. Gadgeturi interactive precum comutatorul Driving Experience Control oferă o imagine a viitorului interfețelor în automobil. Datorită acestei echipări speciale, întregul interior poate fi transformat, într-o fracţiune de secundă, într-un univers de culori şi experienţe.

Încă un element distinctiv, prezentarea MINI Vision se bazează pe o hologramă 3D virtuală. Această formă de exprimare reprezintă o avanpremieră a modului în care designerii MINI îţi transformă locul de muncă. Completând setul obişnuit de unelte - schiţe şi modele 1:1 din lut -, realitatea virtuală le-a permis să testeze şi să adapteze ideile creative rapid şi în condiţii reale.

Exterior: echilibru între trecut şi viitor.
Designul MINI Vision face trimiteri clare la trecutul mărcii şi combină particularităţile şi valorile MINI esențiale cu tehnologia viitorului. Grila hexagonală a radiatorului este inspirată de la versiunea clasică Mini, iar MINI Vision integrează atât bata, cât şi luminile auxiliare în grilă.

Tradiţionale şi inconfundabile, formele rotunde MINI sunt reflectate la exterior de elemente precum farurile LED integrale de formă eliptică. Inelele exterioare emit o lumină constantă şi îndeplinesc funcţia de lumini de zi.

Printre particularităţile mărcii MINI se numără separarea clară a acoperişului, habitaclului şi caroseriei. Banda cromată de jur-împrejurul părţii superioare a caroseriei, elementul distinctiv al semnalizatoarelor şi banda neagră care încadrează limita inferioară a automobilului reprezintă elemente de stil emblematice pentru MINI.

Aceste trei elemente distinctive sunt prezentate de MINI Vision ca un ansamblu interconectat şi cursiv - invocat de "metalul organic", inovator şi uşor. Acest material foarte rezistent, dar şi foarte uşor de modelat este produs prin presarea diferitelor fibre într-un material compozit. Textura unică a panourilor organice este comparabilă cu cea a ţesăturilor.

Pe lângă tehnicile de construcţie uşoare, aerodinamica joacă şi ea un rol primordial în ideile conceptuale pe care se bazează MINI Vision. Caroseria maşinii include prize de aer aerodinamice (admisie şi evacuare) în jurul fiecărui pasaj al roţilor, jante şi oglinzi retrovizoare optimizate aerodinamic, precum şi un eleron integrat pe acoperiş, cu rol de orientare a fluxului de aer.

În spate, umerii proeminenţi conferă MINI Vision proporţii extrem de sportive şi de compacte. Liniile caroseriei automobilului - trasate cu precizie şi bine definite - reprezintă elementul esențial al limbajului de design exterior pentru MINI Vision şi subliniază precizia şi intenţiile sportive ale conceptului.

Interior: originalitate şi creativitate într-un spaţiu minim.
Interiorul MINI Vision se evidenţiază prin stilul personal, variabilitate și funcţionalitate. Idea fundamentală din spatele mărcii MINI - furnizarea confortului maxim cu dimensiuni exterioare minime - este reflectată prin fiecare detaliu al interiorului.

Cockpit deschis şi transparent, uşile oscilante şi consola centrală "plutitoare" permit conducătorului şi pasagerilor să experimenteze senzaţia unui spaţiu deschis în combinaţie cu beneficiile utilizări unui spațiu deosebit de redus. Scaunele tip "lounge" adaugă amprenta finală asupra unei ambianţe interioare unice.

Soluţiile creative de design au fost reunite cu elementele tradiţionale ale designului MINI. De exemplu, benzile elastice de stofă de pe interiorul uşilor - aranjate asemenea dungilor de pe steagul Union Jack - sunt o conexiune cu moştenirea britanică a mărcii. Cu toate acestea, benzile elastice au rol atât funcţional, cât şi stilistic: aceste dispozitive flexibile de prindere au fost concepute pentru a susţine cu uşurinţă o revistă, un telefon mobil sau o sticlă cu băuturi răcoritoare.

Noua modularitate a sistemului de prindere MINI oferă soluţii suplimentare pentru personalizarea interiorului. Suporturi pentru terminale smartphone, o cutie de stocare, un suport de pahar sau un seif mic pot fi ataşate sau desprinde printr-o singură mișcare, în funcţie de necesităţi.

Ca ansamblu, interiorul MINI Vision poate fi adaptat într-o serie de configurații cu aceeaşi flexibilitate şi rapiditate. Comutatorul Driving Experience Control permite conducătorului să aleagă între un mod pur, concentrat şi unul complet interconectat. Cele două moduri sunt simbolizate în culori diferite - fie cu tonuri calde, fie cu unele dinamice, pline de energie. Un alt punct de atracţie al modului complet interconectat este podeaua "MINI Disco". Aici, interacţiunea expresivă de culori, lumini şi forme transformă zona de la nivelul picioarelor. Pe lângă modificarea schemei coloristice a interiorului, comutatorul Driving Experience Control schimbă şi imaginea tradiţionalului afişaj central circular MINI. În funcţie de alegerea făcută, conducătorii vor fi întâmpinaţi de o imagine clasică, în stil analogic, sau de una 3D impresionantă, care conferă o profunzime neobişnuită întregului ansamblu de elemente de afişare.

Colori şi materiale: structurile formează caractere.
Vopseaua Glamorous Gold - o nuanţă de portocaliu strălucitor cu tonuri de auriu - nu a mai fost întâlnită niciodată în istoria designului MINI. Iar utilizarea metalului organic creează un contrast intrigant cu această nuanţă metalizată strălucitoare. Metalul scoate în evidenţă nu doar exteriorul automobilului, ci şi interiorul - MINI Vision împrumută un caracter deosebit datorită structurii unice a materialului.

Un material dur, de culoare albastru închis, care aminteşte de proprietăţile unui costum de calitate este utilizat pentru scaune şi secţiunile decorative din interior. Tranziţia perfectă a diferitelor materiale între interior şi exterior conferă consistenţă MINI Vision în ciuda utilizării diferitelor materiale şi texturi.

Datorită nivelului fără egal de personalizare şi designului deosebit de sportiv şi precis, MINI Vision este partenerul perfect pentru călătorie, adaptat la nevoile şi preferinţele fiecărui conducător. Această viziune de design demonstrează că MINI va continua să utilizeze variabilitatea inteligentă, tehnologia de avangardă şi o prezenţă sportivă compactă pentru a furniza plăcerea deosebită a condusului şi în anii ce vor urma.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii