Sebastian Barbu si-a asigurat victoria in ERC 2WD la Raliul Sibiului, etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri FIA, pe ultima proba speciala. Pentru pilotul sibian acesta este cel mai important rezultat din cariera.

Sibiu Rally 2013 - Sebastian Barbu & Horatiu Baltador
Cel mai important rezultat din cariera: victoria in ERC 2WD.
Prima victorie si din CNRD in 2013.
Obiectiv: participarea la etapele europene din Cehia si Croatia.

Sebastian Barbu si-a asigurat victoria in ERC 2WD la Raliul Sibiului, etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri FIA, pe ultima proba speciala. Pentru pilotul sibian acesta este cel mai important rezultat din cariera.

Dupa ce in 2012 a fost nevoit sa abandoneze la Raliul Sibiului, echipajul Sebastian Barbu/Horatiu Baltador si-a fixat ca obiectiv pentru editia din acest an doar sa ajunga la sosire. Dupa doua zile extrem de dificile, Sebastian Barbu a reusit o performanta excelenta si s-a impus in competitia masinilor cu tractiune pe doua roti cu un avans de 2,9 secunde fata de Alex Filip. Pilotul sibian a luat startul in aceasta etapa cu un Citroen DS3 R3 preparat de Wurmbrand Racing Austria.

Lupta in ERC 2WD se anunta extrem de stransa pe lista de start a raliului fiind pilotii aflati pe primele doua locuri in clasamentul Campionatului European, dar si cei mai buni piloti din competitia interna. „Stiu ca nu va fi un raliu usor, dar vom face tot posibilul sa terminam pe un loc cat mai bun”, a spus Sebastian Barbu, inaintea startului in etapa de la Sibiu.

Raliul Sibiului nu a inceput deloc bine pentru Sebastian Barbu si Horatiu Baltador, iar dupa primele trei speciale avea peste doua minute intarziere fata de cel mai bine clasat echipaj in competitia masinilor cu tractiune pe doua roti. „Pe specialele doi si trei am pierdut timp foarte mult din cauza prafului. Stiam ca aceasta este o particularitate la Sibiu, dar nu am avut ce sa fac”, a spus Sebastian Barbu, in parcul de service.

Lupta de recuparare a inceput pe cele doua speciale de noapte, mai ales pe Santa pe coborare unde Sebastian Barbu a avut al optulea timp la general. „Mi-au placut mult cele doua probe si trebuia sa atacam pentru a ne pastra sansele la un loc pe podium. Atmosfera pe cele doua probe a fost incredibila si ma bucur ca am reusit sa recuperez din timpul pierdut”, a spus Sebastian Barbu, la finalul primei zile din Raliul Sibiului.

In ziua a doua Sebastian Barbu a avut un ritm perfect si s-a apropiat incet, incet a urcat pana pe locul secund in clasamentul 2WD si, inaintea super specialei, ultima proba a raliului, se afla la doua secunde in spatele lui Alex Filip. „Am mers la maximum si la final a meritat. Am castigat cu un avans de doua secunde cel mai frumos raliu din viata mea. Anul trecut am abandonat aici cu aceeasi masina si acum am castigat. Nu pot sa descriu aceasta senzatie. Este pur si simplu fantastic”, a spus Sebastian Barbu, dupa victoria de la Sibiu.

Cu victoria din Raliul Sibiului, care conteaza si in Campionatul National de Raliuri Dunlop, Sebastian Barbu a intrat pe locul 9 in clasamentul ERC 2WD si se afla pe locul 3 in clasamentul intern 2RM cu un total de 94,4 puncte. „Tinand cont ca anul acesta nu am un

program complet in Campionatul National mi-ar placea sa termin pe podium la clasa masinilor cu tractiune pe doua roti. Mai sunt etapele de la Arad, Bacau, Iasi si Harghita in program si voi decide curand care va fi programul meu din 2013 in Campionatul National de Raliuri Dunlop”, a spus Sebastian Barbu.

Dupa succesul din etapa europeana, Sebastian Barbu se gandeste acum la o participare la inca cel putin doua etape in competitia promovata de Eurosport. „Cele mai interesante etape din a doua parte a sezonului 2013 sunt cele din Cehia si Croatia, ambele pe asfalt si ambele in luna septembrie. Voi face tot posibilul pentru a participa la cele doua raliuri”, a mai completat Sebastian Barbu.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii