BMW i3
Prezentul şi viitorul plăcerii condusului converg în noile modele prezentate de mărcile BMW şi BMW i la ediţia 2013 a Salonului Auto Internaţional (IAA) de la Frankfurt am Main. Unul dintre punctele de atracţie ale celui mai important salon auto din lume, care va avea loc în perioada 12-22 septembrie, este premiera BMW i3. Cu arhitectura BMW LifeDrive, cu celula pasagerilor construită din fibră de carbon (CFRP) și șasiul din aluminiu, și folosind tehnologia BMW eDrive concepută să furnizeze emisii zero, primul model de serie al mărcii BMW i deschide orizonturile unei noi ere în mobilitate.

Premiera mondială BMW Seria 4 Coupé în cadrul IAA 2013 înseamnă începutul unui nou capitol în istoria modelelor BMW cu două uşi, elegante şi sportive. Noul model este unul dintre cele mai elegante și, în același timp, reprezintă esența plăcerii de a conduce în segmentul premium al clasei medii. Un etalon al clasei sale este şi BMW X5, a treia generaţie făcându-şi debutul la Frankfurt, alături de noile BMW Seria 5 şi noile automobile M Performance - BMW X5 M50d, BMW M550d xDrive Sedan şi BMW M550d xDrive Touring. De asemenea, BMW prezintă două concepte pentru a sublinia inovația - atât în domeniul tehnologiei sistemelor de propulsie, cât şi în atacarea unor noi segmente de maşini. BMW Concept X5 eDrive combină caracteristicile de condus specifice unui Sports Activity Vehicle cu beneficiile de eficienţă ale unui sistem de propulsie hibrid plug-in, în timp ce BMW Concept Active Tourer Outdoor demonstrează cum calităţile unui model compact premium pot fi maximizate prin utilizarea inteligentă a spaţiului şi prin soluţii inteligente de detaliu.

Tot la IAA 2013 vor fi expuse şi cele mai noi inovaţii dezvoltate sub programul Efficient Dynamics, noi accesorii atractive Original BMW şi cele mai recente completări ale portofoliului BMW ConnectedDrive. Selecţia de sisteme de asistare a conducătorului şi servicii de mobilitate susţinute de conectivitatea inteligentă este şi mai bogată ca varietate. Numeroase servicii adaptate special la cerinţele mobilităţii electrice şi condusului urban au fost dezvoltate pentru BMW i3.

Noile produse şi servicii pot fi găsite la standul comun BMW, BMW i, MINI şi Rolls-Royce din Pavilionul 11, care este localizat în imediata vecinătate a intrării principale a complexului expoziţional. Acolo va exista şi oportunitatea de a experimenta automobilele în acţiune, ceea ce va permite vizitatorilor să descopere - de aproape şi în detaliu pe toată durata expoziţiei - plăcerea condusului definitorie pentru BMW.

BMW i3: mobilitate cu emisii zero, plăcerea condusului specifică BMW.
BMW i3 este primul automobil premium din lume conceput de la zero pentru a furniza mobilitate exclusiv electrică. Motorul electric dezvoltă 125 kW/170 CP prin utilizarea puterii furnizate de un pachet de baterii litiu-ion care este montat jos, în poziţie centrală, în podeaua maşinii. Asemenea celulei pasagerilor din CFRP - extrem de uşoară şi totuşi foarte rigidă -, sistemul electric de propulsie şi acumulatorul sunt dezvoltate şi produse de BMW Group. BMW i3 cântăreşte doar 1.195 kilograme (masă proprie DIN) şi oferă o autonomie reală de 130 -160 de kilometri în regim de condus zilnic. Aceasta poate fi extinsă la un maximum de 300 de kilometri dacă se comandă motorul cu ardere internă, cu doi cilindri, ca "range extender".

BMW i3 se bazează pe un tip nou de arhitectură a maşinii. Conceptul LifeDrive susţine forma vizionară a automobilului, care este definită de limbajul de design independent şi de nivelul generos de spaţiu pentru toate cele patru locuri. O temă caracteristică mărcii BMW i este preocuparea pentru dezvoltare durabilă pe toata perioada de viață a automobilului, de la producție la reciclare. De exemplu, fibrele de carbon pentru celula pasagerilor sunt produse la Moses Lake, în SUA, utilizându-se exclusiv hidroenergie, în timp ce energia necesară producerii automobilelor BMW i la uzina BMW din Leipzig este generată integral de turbinele eoliene special construite.

BMW Seria 4 Coupé: eleganță și performanțe dinamice
Datorită proporţiilor bine echilibrate, centrului de greutate dispus jos şi motoarelor puternice, BMW Seria 4 Coupé are posibilitatea de a impune noi standarde în segmentul său în ceea ce priveşte estetica şi dinamica. Identitatea individuală a modelului cu două uşi - subliniată de numărul "4" - este reflectată de design şi de dotarea cu echipamente de cea mai bună calitate. La lansare, clienţii BMW Seria 4 Coupé pot alege între motorul cu şase cilindri şi cele două propulsoare cu patru cilindri, iar pachetele de design Sport Line, Modern Line, Luxury Line şi M Sport sunt disponibile ca alternative la versiunea standard.

Noul BMW X5: conceptul Sports Activity Vehicle este mai luxos şi mai inovator ca niciodată
BMW X5 a fost primul Sports Activity Vehicle (SAV) din lume şi a rămas cel mai de succes model din segment. Lansarea celei de-a treia generaţii a modelului impune noi standarde în clasă în privinţa plăcerii condusului, versatilității şi luxului. Printre caracteristicile remarcabile ale noului BMW X5 se numără performanţele sportive îmbunătăţite şi consumul redus de combustibil, designul atractiv şi optimizat aerodinamic, o reducere a masei cu până la 90 kg faţă de modelul cu aceeaşi echipare din generaţiile anterioare şi o varietate de inovaţii de la BMW ConnectedDrive.

BMW Concept X5 eDrive: tracţiunea integrală inteligentă întâlneşte tehnologia hibrid inovatoare.
Cu ocazia IAA 2013, BMW va prezenta o modalitate nouă de reducere suplimentară a consumului de combustibil şi a emisiilor unui SAV. BMW Concept X5 eDrive combină plăcerea condusului emblematică mărcii, furnizată de sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive, şi ambianţa luxoasă cu un concept de propulsie hibrid plug-in care oferă atributele sportive specifice BMW, capacitatea de a atinge viteze de până la 120 km/h în regim exclusiv electric şi un consum mediu în ciclul de testare EU de 3,8 l/100 km. Sistemul de propulsie al conceptului cuprinde un motor cu ardere internă cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, şi un electromotor de 70 kW/95 CP, de asemenea dezvoltat de BMW Group.

BMW Concept Active Tourer Outdoor: soluţii inteligente pentru plăcerea condusului şi activităţi de timp liber.
Dimensiunile exterioare compacte, spaţiul interior impresionant şi soluţiile inteligente - gândite pentru îmbunătăţirea funcţionalităţii asociate cu sportul şi timpul liber - definesc caracterul BMW Concept Active Tourer Outdoor. BMW utilizează acest concept de automobil pentru a introduce plăcerea condusului specifică mărcii într-un nou segment. Un suport de biciclete, complet integrat în interior, susține utilizarea optimă a spaţiului. Revoluţionară este şi tehnologia transmisie hibrid plug-in.

Noul BMW Seria 5: imbold nou pe drumul spre succes la nivel mondial.
BMW Seria 5, cel mai bine vândut automobil din lume în segmentul premium al clasei executive, îşi continuă traseul de succes cu modificări la diferite detalii de design, variante suplimentare ale sistemului de propulsie şi o serie de inovaţii din portofoliul BMW ConnectedDrive. Noul BMW 518d - disponibil ca versiuni Sedan şi Touring - reprezintă noul model entry-level al gamei BMW Seria 5, iar BMW 520d xDrive a fost adăugat formulei de modele cu tracţiune integrală. Altfel, noul design al părţii spate de la varianta luxoasă şi versatilă BMW Seria 5 Gran Turismo aduce un plus de eleganţă în liniile maşinii şi extinde capacitatea portbagajului cu 60 de litri.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii