Mercedes-Benz AMG a ales anvelopa Dunlop Sport Maxx RT pentru ultima sa inovație, noul model A 45 AMG, acesta urmând să fie echipat cu anvelopele Dunlop Sport Maxx RT în dimensiunea 235/35R19 91Y XL.

Mercedes-Benz AMG alege Dunlop Sport Maxx RT
Mercedes-Benz AMG a ales anvelopa Dunlop Sport Maxx RT pentru ultima sa inovație, noul model A 45 AMG, acesta urmând să fie echipat cu anvelopele Dunlop Sport Maxx RT în dimensiunea 235/35R19 91Y XL. Anvelopa a fost special dezvoltată pentru A 45 AMG și oferă un nivel înalt de aderență, o excelentă performanță la frânare și satisface nevoile specifice pentru înaltă performanță ale unei mașini 4x4 sport compacte.       
                                                                                                
Pentru prima dată în istoria Mercedes-Benz, modelul său AMG oferă un vehicul de înaltă performanță în clasa compact, reprezentând o propunere dinamică pentru un target nou. Cu o capacitate maximă de 360 cai putere și până la 450 metri Newton la cuplul motor, motorul turbo în patru cilindree AMG de 2.0 litri este cea mai puternică producție în serie din lume cu motor de patru cilindree.

Dunlop Sport Maxx RT "Am muncit îndeaproape cu Mercedes-AMG la dezvoltarea anvelopei Dunlop Sport Maxx RT pentru noul lor model A 45 AMG și împreună am definit nevoile și specificațiile pentru această anvelopă," a declarat Dr. Bernd Löwenhaupt, Director al Ingineriei Automobilistice la Goodyear Dunlop. "În particular, performanțele solicitate în privința unei mașini cu sistemul 4MATIC la toate roțile erau o noutate pentru noi. Am folosit specificația Sport Maxx RT pentru A 45 AMG și am construit o carcasă special dezvoltată care include ranforsări Amarid". Dezvoltarea a asigurat o anvelopă capabilă de o distanță minimă de frânare și un nivel maxim al aderenței atât în condiții de vreme umedă cât și uscată, având în același timp un comportament sport și o manevrabilitate echilibrată.

Anvelopele au fost îndelung testate împreună cu Mercedes-AMG pe pista de curse Nürburgring Nordschleife din Germania, iar testele au confirmat că anvelopele au întrunit standardele înalte stabilite de AMG în privința aderenței, a performanței frânării și a manevrabilitatății sportive.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii