BMW Z4 GT3 - Uwe Alzen Philipp Wlazik Niclas Kentenich
Norocul nu a fost de partea echipajelor BMW în cea de-a cincea etapă VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring), cel mai bine clasat model al constructorul din München ocupând locul al şaselea la capătul întrecerii "Opel 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen". După 925 de kilometri, victoria a revenit maşinii #7 Mercedes-Benz SLS înscrisă de ROWE Racing.

Într-o cursă în care condiţiile meteo au afectat evoluţia tuturor competitorilor, Abdulaziz Al Faisal (Arabia Saudită), Max Sandritter (Germania) şi Dominik Baumann (Austria) au reuşit să se descurce onorabil în "Infernul Verde" şi să ocupe în final locul al şaselea. Graţie celor opt puncte acumulate pentru această clasare, PIXUM Team Schubert îşi păstrează prima poziţie în "VLN Speed Trophäe", aşa cum este denumit clasamentul general al echipajelor piloţilor profesionişti care sunt susţinuţi de constructori.

"În condiţiile dificile cu care ne-am confruntat în această cursă, locul al şaselea este foarte important pentru că ne-a permis să obţinem punctele necesare menţinerii în fruntea clasamentului. Nu putem ascunde dezamăgirea pentru faptul că nu am avut ritmul de cursă necesar pentru a ne implica în lupta pentru victorie sau, măcar, pentru un loc pe podium, ceea ce ne-ar fi permis să continuăm seria din acest sezon", a declarat Max Sandritter. Echipajul maşinii #20 BMW Z4 GT3 a PIXUM Team Schubert a reuşit o clasare pe locul al treilea în prima rundă a stagiunii şi locul al doilea în etapele a doua, respectiv a patra.

Un alt model BMW Z4 GT3, înscris de echipa Walkenhorst Motorsport powered by Dunlop, a încheiat în Top 10. Echipajul format din Henry Walkenhorst (Germania), Ralf Oeverhaus (Germania) şi Daniela Schmid (Austria) a ocupat locul al nouălea, aceasta fiind a doua etapă consecutivă în care tripleta punctează în clasamentul "VLN Speed Trophäe".

Dintre cele 135 de maşini clasate la finalul întrecerii de şase ore, 37 au fost modele BMW înscrie în diferite clase. De altfel, modelele BMW au reuşit să se impune la 11 clase. La startul cursei au fost prezente 57 de maşini BMW.

Cea de-a şasea etapă VLN va avea loc la 14 septembrie - a 36-a ediţie RCM DMV Grenzlandrennen se va desfăşura pe o durată de patru ore.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii