F. Delecour câștigă Raliul Aradului Atrium Mall și își mărește avansul la peste 45 de puncte în clasamentul la zi al Campionatului Național de Raliuri DUNLOP 2013.

F.Delecour Raliul Aradului
F. Delecour câștigă Raliul Aradului Atrium Mall și își mărește avansul la peste 45 de puncte în clasamentul la zi al Campionatului Național de Raliuri DUNLOP 2013.

Desfășurată în acest sfârșit de săptămână pe probele speciale de macadam de la Arad, cea de-a VI-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2013, Raliul Aradului Atrium Mall, a fost adjudecată de pilotul F. Delecour. Francezul își consolidează astfel poziția de lider în clasamentul la zi al competiției și își mărește impresionantul avans la peste 45 de puncte față de următorul clasat, pilotul maghiar David Botka.

Etapa arădeană a CNR Dunlop 2013 a aliniat la start 44 de echipaje, provenite atât din competiția internă de profil cât și din campionatul maghiar de raliuri, păstrând astfel o frumoasă tradiție pentru această etapă de la granița țării. Cu un coeficient de 1,2, etapa a candidat și pentru Cupa Europeană de Raliuri, oferind un spectacol deosebit pe parcursul celor 141 de kilometri de probe speciale.

Din punct de vedere sportiv, François Delecour a dominat competiția de la prima până la ultima probă specială, conservându-și bine poziția de lider în fața rivalului său de pe macadamul arădean, David Botka. Pilotul maghiar, deși a obținut cel mai bun timp chiar pe ultima specială a etapei, nu a reușit să îl devanseze pe Delecour pentru a urca pe prima treaptă a podiumului, dar cu cele 21,6 puncte obținute la Arad, își consolidează același loc doi și în clasamentul la zi al campionatului.

Ocupantul poziției a treia în clasamentul la zi al CNR Dunlop 2013 după 6 etape disputate, Valentin Porcișteanu, a urcat tot pe trei și în Raliul Aradului Atrium Mall. Urmărit de ghinion, piteșteanul a căzut pe 6 încă din prima zi a etapei, dar a recuperat masiv pe ultimele speciale, marcând astfel un podium important la Arad.

După ce în etapa precedentă, Edwin Keleti a fost nevoit să continue cursa în SuperRally, la Arad pilotul BCR Leasing a avut un parcurs bun și constant, trecând linia de sosire al patrulea, în fața celor doi Tempestini – tată și fiu. Keleti a marcat astfel și victoria la clasa 3, fiind urmat pe podium de clujeanul Bogdan Marișca și de pilotul AMS, Adrian Drăgan.

În momentul de față, F. Delecour conduce cu 140 de puncte în clasamentul general al CNR Dunlop 2013 după 6 etape disputate, fiind urmat de David Botka cu 98,40 de puncte și de Vali Porcișteanu cu 81 de puncte. Următorii 5 clasați în clasamentul CNRD sunt Marco Tempestini, Edwin Keleti, Dan Gârtofan, Gergo Szabo și Bogdan Marișca. Top 10-le celor mai buni piloți ai CNR Dunlop 2013 îl încheie surpriza sezonului, tânărul Simone Tempestini.

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2013 va avea loc în perioada 13-14 septembrie a.c. la Bacău.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii