MAN ProfiDrive instruiește șoferii autocarelor de echipă, pentru manevrarea în siguranță a mașinilor lor.

MAN ProfiDrive
MAN ProfiDrive instruiește șoferii autocarelor de echipă, pentru manevrarea în siguranță a mașinilor lor. 

În actualul sezon de fotbal, 13 cluburi din liga germană de fotbal circulă cu autocare de echipă de la MAN și NEOPLAN. Echipele parcurg cu mașina până la 60.000 kilometri pe an. Șoferii sunt extrem de solicitați: orare fixe, blocaje în trafic, condiții de drum diversificate sau intrări și ieșiri strâmte în  stadion, toate acestea le cer concentrare maximă. Pentru a duce echipa la destinație mereu în condiții de siguranță, șoferii de autocare nu se pot baza numai pe sisteme moderne de siguranță, ci primesc și instruiri de la MAN ProfiDrive, pentru manevrarea în siguranță a mașinilor.

În centrul ADAC pentru siguranță în traficdin Schlüsselfeld, Bavaria de Nord, s-au întâlnit șoferii de autocar ai echipelor FC Bayern München, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Hannover 96, Werder Bremen și TSG 1899 Hoffenheim, pentru a participa la instruirea de siguranță MAN ProfiDrive. În partea teoretică, experții MAN au oferit informații cu privire la caracteristici fizice în trafic și au detaliat tehnica vehiculelor. Totodată, participanții au învățat să lucreze cu diversele sisteme de asistență în trafic. Cunoștințele acumulate au putut fi puse în practică la finalul cursului: Pe pista ADACde testare, șoferii au învățat să-și controleze autocarele și în situații critice: turbioane de apă, de aer sausurse neprevăzute de pericole, care necesită reacții rapide și o manevrare corectă a mașinii.

„Să-ți cunoști foarte bine mașina și să intervii corect în situații de criză, înseamnă evitarea accidentelor. Aceste deprinderi le transmitem în seminariile noastre. Cluburile sportive se pot baza deci pe faptul că vor circula nu numai confortabil, dar și în siguranță pe stradă“, declară Rolf Lechner, Head of International Training Bus la MAN ProfiDrive.

Pentru cluburile sportive, pe lângă siguranță, o caracteristică foarte importantă este confortul asigurat de autocarul echipei. Aceste mașini echipate luxos oferă scaune comode din piele cu suporți ajustabili pentru picioare, bucătărie de bord sau monitoare LCD cu DVD-Player, și alte elemente de confort, cum ar fi TV satelit și acces la internet prin Wi-Fi.  

Sursa: Alexandru Negru, MHS Truck & Bus SRL
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii