Bosch sarbatoreste 100 de ani de la inceperea productiei sistemelor de iluminare
Primul far Bosch considerat gata pentru producția de serie a apărut în anul 1913, iar acest lucru a contribuit esențial la dezvoltarea companiei Bosch ca fiind furnizorul universal de piese de schimb pentru autovehicule. Un secol mai târziu, Bosch continuă să ofere o gamă completă de opțiuni de iluminat, special pentru a răspunde nevoilor pieţei.

Până în anul 1913, compania Bosch a produs aproape exclusiv sisteme de aprindere. Piața auto a fost în permanentă schimbare începând cu acea vreme - vehiculele de lux şi maşinile sport deveneau din ce în ce mai populare, iar Robert Bosch a recunoscut perspectivele favorabile pentru a introduce iluminatul electric în cadrul vehiculelor. Munca de concepere și de dezvoltare a început în anul 1910, iar în 1913 "lumina Bosch" a fost gata pentru producția de serie. Sistemul era format dintr-un far, un alternator, o baterie și un comutator. Acest sistem de iluminat a fost un pas înainte remarcabil pentru Bosch - a fost momentul care a dus la dezvoltarea companiei germane, transformând-o într-un furnizor universal de componente auto și punând bazele competențelor electrice/electronice de astăzi.

Lumina care indică viitorul - Tehnologia actuală Bosch de iluminare
Astăzi, tehnologia Bosch de iluminare satisface chiar şi cele mai complexe cerințe. Gama completă de produse de iluminat pentru vehiculele comerciale include faruri, lămpi auxiliare, girofaruri, precum și o gamă completă de becuri auto. Noile produse Bosch, cum ar fi proiectoarele de fază lungă Light-Star sau becurile auto din gama Trucklight Maxlife demonstrează faptul că Bosch continuă să stabilească noi standarde prin inovațiile sale.

Cele mai importante sisteme Bosch de iluminat
Light-Star – Far robust pentru faza lungă, cu o luminozitate excelentă și un design atractiv
Trucklight Maxlife – O gamă largă de becuri auto profesionale pentru cele mai dificile condiții de funcționare și eficiență îmbunătățită
Rallye 225 Highlight (Xenon and Halogen) – Sistem de lentile proiectate electronic pentru o eficiență maximă a luminii, cu o lampă de poziție cu LED-uri integrate în forma logo-ului Bosch
Bosch automotive bulbs – Robuste, fiabile și durabile, pentru cele mai diverse cerinte

Momente de referință din istoria Bosch
1913: Primul far Bosch
1957: Primul far cu fază scurtă asimetrică
1971: Primul far având bec cu filament dublu H4, folosind aceeași oglindă pentru ambele faze
1991: Apariţia sistemului Bosch-Litronic cu becuri cu descărcare prin Xenon, obținând o lumină de 2,5 ori mai puternică
2003: Apariţia sistemelor avansate de vizibilitate, cu posibilitatea de orientare după traiectoria vehiculului
2009: Nightvision – sistemul computerizat de asistare a șoferului prin camere cu infraroșu 


Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii