Echipa Napoca Rally Academy a plecat de la Iasi cu inca un titlu in palmares. In urma rezultatului din Raliul Iasului, Simone Tempestini si-a asigurat titlul la juniori in 2013. In etapa a opta din Campionatul National de Raliuri Dunlop toate echipajele NRA au urcat pe podium.

florin tincescu - iulian nicolaescu
Simone Tempestini si-a asigurat titlul la juniori in 2013.
Inca un podium pentru Marco Tempestini si Lucio Baggio cu modelul Fiesta R5.
Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu s-au impus la Cupa Dacia.
Bogdan Marisca si Sebastian Itu pe podium la clasa 3.
Vlad Cosma si Sergiu Itu sustin echipa la Raliul Iasului.

Echipa Napoca Rally Academy a plecat de la Iasi cu inca un titlu in palmares. In urma rezultatului din Raliul Iasului, Simone Tempestini si-a asigurat titlul la juniori in 2013. In etapa a opta din Campionatul National de Raliuri Dunlop toate echipajele NRA au urcat pe podium.

Dupa doua zile pline de actiune in Raliul Iasului, Simone Tempestini a reusit sa se impuna in clasamentul juniorilor si si-a asigurat astfel titlul in sezonul 2013. Simone Tempestini si Dorin Pulpea au avut o evolutie excelenta singura problema fiind o pana de cauciuc. „Sunt foarte multumit cu ritmul din aceasta etapa, mai ales in prima zi cand ne-am luptat pentru un loc pe podium. In ziua a doua am facut o pana care ne-a costat timp pretios, dar ne-am atins obiectivul si asta este cel mai important. A fost un an in care am muncit mult, iar rezultatatele se vad in evolutia noastra pe probele speciale”, a spus Simone Tempestini.

Marco Tempestini si Lucio Baggio au mai castigat o proba speciala sambata si s-au luptat pana pe ultima proba pentru victorie. In final, echipajul Napoca Rally Academy a terminat pe locul secund adunand suficiente puncte pentru a-si asigura pozitia a treia in clasamentul general. „A fost o zi senzationala in care m-am bucurat de fiecare kilometru parcurs cu aceasta masina. Senzatiile sunt incredibile, iar faptul ca lupta pentru victorie a fost foarte stransa a facut ca placerea de a pilota aceasta masina sa fie si mai mare. Sunt bucuros ca Simone si-a atins obiectivul si sunt mandru de progresele facute de el in acest sezon”, a spus Marco Tempestini.

Cu podiumul obtinut in Raliul Iasului la clasa 3, Bogdan Marisca si Sebastian Itu si-au pastrat sansele si la podiumul din clasamentul general al acestei clase. „Nu a fost cel mai bun raliu din acest sezon, dar pana la urma este important ca am ajuns la sosire. Nu ne-am asumat riscuri inutile si sper ca la Harghita, in ultima etapa a sezonului, sa adunam punctele necesare pentru a termina pe podium la clasa 3”, a spus Bogdan Marisca.

Lupta pentru victorie la Cupa Dacia a fost una intre echipajele Napoca Rally Academy. Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu au avut sambata o zi plina de probleme, dar pana la urma si-au asigurat prima pozitie in clasament si s-au apropiat la doar 5 puncte de Raul Badiu, ocupantul primei pozitii. „Sambata am terminat cel mai greu raliu din viata mea. Pe ultima proba din prima bucla am mers fara frane, iar pe ultima parte am ramas si fara o roata. Am parcurs 60 kilometri asa pana in parcul de service si am reusit sa continuam cursa cu ajutorul mecanicilor nostri carora le multumesc. Apoi, pe ultima proba a raliului, cutia de viteze a masinii noastre s-a spart si am mers 25 de kilometri cu niste batai ingozitoare de grup. Dar am reusit sa terminam si acum doar asta mai conteaza. Mai avem cinci puncte de recuperat in ultima etapa si ne vom lupta pentru ele pe fiecare kilometru de proba speciala”, a spus Florin Tincescu.

Si Vlad Cosma si Sergiu Itu au avut un raliu bun si in final, dupa 11 probe speciale, au terminat pe locul secund la Cupa Dacia. „Ma inteleg din ce in ce mai bine cu Sergiu, noul meu copilot, si acest lucru se vede pe probe. Pentru noi acest sezon este unul de test si am inceput deja sa ne pregatim pentru 2014 cand sper sa gasim bugetul necesar pentru a participa cu o masina cu tractiune integrala”, a spus si Vlad Cosma.

Echipa Napoca Rally Academy va lua startul in formula completa si la Raliul Harghitei. Ultima etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop este programata in perioada 25 – 26 octombrie.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii