Dubla traversare a Romaniei cu un plin de carburant
Cea mai eficientă limuzină cu tracțiune integrală din segmentul superior a realizat o performanță fără precedent – dubla traversare a României, 1550 km, cu un singur plin de carburant.

Pe 13 octombrie, ora 11:15, modelul BMW Seria 5 520d xDrive intra pe poarta dealerului BMW MHS Motors București după aproximativ 28 de ore de la startul dintr-o benzinărie Rompetrol. După 1550 km de drum neîntrerupt, sigiliul rezervorului era intact, iar computerul de bord indica o autonomie de încă 166 km. Rezultatul era un consum impresionant, de numai 4,0 l/100 km, ceea ce este echivalentul unor emisii de numai 105g CO2 per km. Totodată computerul de bord arăta că autonomia câștigată prin modul ECO PRO era tot de exact 166 km. Toate aceste performanțe au fost realizate cu o viteză medie de 70 km/h.

Noul BMW Seria 5 încheia astfel dubla traversare a României pe ruta București  - Constanța – București  - Arad – București, totul cu un singur plin de carburant. A fost vorba de un traseu dificil, în condiții reale de drum, care includea aproximativ 700 km de autostradă și peste 800 de km de drumuri naționale, în marea lor parte cu o singură bandă, drumuri de centură și traversarea a câtorva orașe din țară. La aceasta se adaugă diferențe importante de nivel și traversarea Carpaților Meridionali prin Valea Oltului.

Testul a demonstrat că o călătorie cu noul BMW Seria 5 poate fi mai ieftină ca una cu trenul pe același taseu. Un bilet doar dus pe drumul Constanța – Arad cu un tren InterRegio este de 275 lei pentru Clasa a 2-a și 357 lei pentru Clasa 1, în timp ce plinul rezervorului de 70 de litri a costat aproximativ 450 lei pentru un traseu dus-întors.

Pentru susținerea acestei performanțe a fost utilizat un carburant din gama Efix. Efix este primul brand de carburant din România care, datorită amestecului de componente active, oferă consumatorilor protecţie completă pentru motor, asigurând funcţionarea la performanțe optime a acestuia şi un consum mai redus. Tot pentru mai multă eficiență, automobilul a fost echipat cu anvelope Goodyear EfficientGrip Performance în dimensiunea 225/55R17. Acestea dispun de cel mai bun rating existent în acest moment pe piață conform noii scheme de etichetare UE în vigoare, cu grad A la rezistența la rulare și B la aderența pe carosabil umed.

Un element inedit al testului a fost faptul că automobilul a fost condus de două persoane. Pilotul Claudiu David este secondat în competițiile de raliuri de Mihaela Beldie, în calitate de copilot. Împreună sunt instructori BMW Driving Experince. Cu ocazia acestui test de consum, cei doi s-au succedat la volanul modelului, după modelul unei curse de anduranță de 24h. Întâi a condus Mihaela, pe traseul București – Constanţa – București. A urmat Claudiu pe ruta București – Arad – București. Schimbul de piloți a fost realizat la benzinăria Rompetrol Otopeni, care reprezintă noul concept al staţiilor din cadrul Grupului Rompetrol. Elementele definitorii ale acestuia se vor regăsi în toată rețeaua locală de distribuție și sunt caracterizate prin schimbarea elementelor de identitate vizuală (logo) a Grupului Rompetrol, printr-un ambient distinct, care include o arhitectură modernă și o reorganizare a spațiului interior caracterizat prin calitatea materialelor și a finisajelor alese.

Noul BMW Seria 5 520d xDrive este echipat cu un motor diesel de doi litri și patru cilindri în linie. Dispune de tehnologia TwinPower Turbo și o cutie automată cu opt trepte, alături de cel mai nou pachet de tehnologii BMW EfficientDynamics pentru reducerea consumului de combustibil. Aceasta include și modul ECO PRO,  acum cu o serie de funcții noi, precum cea de Coasting (decuplarea automată a motorului de la transmisie, pentru rulare liberă, fără frânări, atunci când se ridică piciorul de accelerație). În plus, noul model îndeplinește deja standardele de emisii Euro 6, mulțumită tehnologiei AdBlue. La toate acestea se adaugă sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, optimizat nu numai pentru aderență maximă, dar și pentru un condus dinamic și livrarea performanțelor cât mai eficient posibil, așa cum o demonstrează și acest test de combustibil.

Testul în cifre
Distanța totală parcursă: 1550 km
Consum realizat: 4,0 litri/100 km
Emisii: 105g CO2/ km
Viteza medie: 70 km/h
Durată test (inclusiv opriri): 28h
Distanță parcursă de Mihaela Beldie: 445 km
Distanță parcursă de Claudiu David: 1105 km
Rezervor: 70 litri

Traseul în detaliu
Plecare: Benzinărie Rompetrol Centură București, lângă ieșire autostradă A2
Punct de întoarcere în Constanța: Benzinărie Rompetrol la intrare în orașul Constanța
Schimb piloți: Otopeni, benzinărie Rompetrol (DN1, km 15+285M)
București – Pitești – Sibiu –Sebeș - Deva  – Arad
Punct de întoarcere în Arad: Catedrala Sfânta Treime, din centrul orașului.
Arad – Deva – Sebeș - Sibiu - Pitești – București
Punct final: Dealer BMW MHS Motors București

Date tehnice BMW 520d xDrive
Motor diesel 4 clindri în linie
Capacitate cilindrică: 1995 cmc
Putere maximă: 135 kW/ 184 CP  la 4000 rpm
Cuplu maxim: 380 Nm  între 1750 și 2750 rpm
Capacitate rezervor: 70 litri
Accelerație 0-100 km/h: 8,1 secunde
Consum mediu conform standardelor de măsurare UE: 4,9 litri/ 100 km, 129g CO2 per km
Standard de emisii: Euro 6

Carburantul Efix
Calităţile deosebite ale carburantului Efix au fost confirmate în urma unor teste efectuate pe motoare de capacităţi diferite şi comercializate de producători distincţi.
Datorită detergentului special din compoziţia sa, Efix elimină depunerile din injectoare, chiar de la prima alimentare. O folosire continuă a acestui tip de carburant duce la curăţarea completă a acestora, oferind astfel o reducere a chetuielilor de întreţinere şi o viaţă mai lungă pentru maşină;
Componenţii activi ajută la înlăturarea depunerilor de calamină, reziduu provenit din arderea combustibilului într-un motor cu ardere internă, şi menţine curat sistemul format din injectoare, supape şi camera de combustie.  Astfel, se obţine o scădere a consumului, dar și o creştere a puterii motorului.
Cantitatea potrivită de aditivi asigură o creştere a randamentului motorului şi o îmbunătăţire a nivelului de acceleraţie.
Carburanții Efix sunt produşi la Petromidia, una dintre cele performante rafinării din sud-estul Europei și sunt comercializaţi în toate staţiile Rompetrol.

Despre anvelopele Goodyear EfficientGrip Performance
EfficientGrip Performance de la Goodyear este o anvelopă de vară de ultra-înaltă performanță și un adevărat pachet de tehnologii avansate. Printre acestea se numără şi tehnologia dezvoltată de companie pentru controlul unei uzuri echilibrate pe toată suprafaţa anvelopei, WearControl Technology, livrând o aderenţă optimizată pe carosabil umed şi un nivel scăzut al rezistenţei la rulare pe toată durata de viaţă a anvelopei. Nivelul scăzut al rezistenţei la rulare, şi astfel consumul de carburant mai scăzut, este asigurat prin noua formulă a compusului folosit la construcţia anvelopei, care reduce încălzirea la nivelul umerilor laterali ai anvelopei, reducând rezistenţa dintre anvelopă şi suprafaţa de rulare. În dimensiunea 225/55R17, anvelopa EfficientGrip Performance de la Goodyear prezintă cel mai bun rating existent în acest moment pe piață conform noii scheme de etichetare UE în vigoare, cu grad A la rezistența la rulare și B la aderența pe carosabil umed.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii