Lupta finala in Campionatul National de Raliuri Dunlop se va da, in acest sfarsit de saptamana, pe specialele de macadam din Raliul Harghitei. Echipa Napoca Rally Academy va lua startul in formula aproape completa, singura absenta fiind cea a echipajului Marco Tempestini/Lucio Baggio.

Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu se lupta pentru titlu la Cupa Dacia.
Bogdan Marisca si Sebastian Itu vor podiumul la clasa 3.
Danny Ungur si Toni Avram revin cu un Subaru Impreza R4.
Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor ataca de pe prima proba.
Vlad Cosma si Sergiu Itu vor inca un podium la Cupa Dacia.
Marco Tempestini si Lucio Baggio nu vor lua startul la Raliul Harghitei.

Lupta finala in Campionatul National de Raliuri Dunlop se va da, in acest sfarsit de saptamana, pe specialele de macadam din Raliul Harghitei. Echipa Napoca Rally Academy va lua startul in formula aproape completa, singura absenta fiind cea a echipajului Marco Tempestini/Lucio Baggio.

Dupa 8 ani de pauza, Raliul Harghitei revine in calendarul Campionatului National de Raliuri. Cu un total de 9 probe speciale si un coeficient de 0,8, ultima etapa din 2013 este una extrem de importanta pentru echipajul Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu. Dupa victoria din Raliul Iasului, Florin Tincescu si Iulian Nicolaescu s-au apropiat la doar cinci puncte de echipajul aflat pe prima pozitie si se vor lupta pana la final pentru victorie. „Am avut un inceput de campionat mai dificil si dupa prima jumatate eram departe de obiectivul pe care ni l-am fixat. In etapele pe macadam am inceput sa recuperam punctele pierdute si chiar daca am avut mereu probleme am reusit sa revenim in lupta pentru titlu. La Harghita avem o singura sansa, aceea de a castiga. Si tocmai de aceea vom ataca de pe prima pana pe ultima proba”, a spus Florin Tincescu.

Pentru Bogdan Marisca si Sebastian Itu etapa de la Harghita este una plina de emotiii si amintiri frumoase. Un rezultat bun in 2013 ii poate ajuta sa termine pe podium la clasa 3. „Aici am castigat primul raliu si tot aici si primul titlu de campion absolut. Este o zona cu multi pasionati de motorsport in care s-a organizat un raliu de referinta in Campionatul National. Incercam sa obtinem un rezultat  bunsi sa facem spectacol pentru cei aflati pe margine pentru ca sunt convins ca vor fi, ca de fiecare data, multi spectatori pe probe si sper sa oferim alaturi de colegii mei un spectacol sportiv reusit”, a spus Bogdan Marisca.

Danny Ungur si Toni Avram, campioni la clasa 11 in 2013, vor lua startul la ultima etapa a sezonului, in premiera, cu un Subaru Impreza R4, obiectivul lor fiind sa adune cat mai multe puncte pentru Napoca Rally Academy. „Este pentru prima oara cand luam startul cu un model R4. Este un cadou de care vom incerca sa ne bucuram la maximumin aceasta etapa. Raliul de la Harghita este unul plin de amintiri si unde am urcat de multe ori pe podium , iar aici ma simt ca acasa. Misiunea noastra este sa adunam cat mai multe puncte pentru echipa si vom incerca sa o indeplinim”, a spus Danny Ungur.

Cu un ritm din ce in ce mai rapid pe macadam, Simone Tempestini si Dorin Pulpea vor lua startul in Raliul Harghitei avand ca obiectiv o clasare cat mai buna la general cu modelul Subaru Impreza R4. Cu titlul de campion la juniori in buzunar, Simone Tempestini va ataca si el inca de pe prima proba a raliului. „Am reusit sa crestem ritmul de la o etapa la alta si acest lucru s-a vazut in timpii de pe fiecare proba. Vom ataca si la Harghita si sper sa avem cel putin aceeasi evolutie ca la Iasi. Este un raliu mai scurt si trebuie sa ne intram in ritm inca de pe prima proba pentru ca altfel sansele de a recupera sunt foarte mici”, a spus si Simone Tempestini.

Dupa ce nu a luat startul in primele etape ale sezonului, Vlad Cosma nu are nicio sansa la titlul Cupei Dacia, obiectivul sau si a lui Sergiu Itu fiind insa acela de a termina si aici pe podium. „Suntem bucurosi sa fim la start la Harghita, un raliu care se anunta foarte frumos si disputat. Suntem pregatiti sa ne luptam pentru un loc pe podium aici si sa terminam sezonul in forta”, a spus si Vlad Cosma.

Singurii absenti din cadrul echipei Napoca Rally Academy sunt Marco Tempestini si Lucio Baggio care nu vor lua startul in etapa de la Harghita. „Din pacate nu pot sa particip la ultima etapa a sezonului si trebuie sa ma multumesc cu trei locuri 2 in campionat si fara nicio victorie. Din pacate modelul Fiesta R5 a fost implicat intr-un accident grav la un alt raliu si nu a fost gata la timp. Nu am gasit un alt model disponibil asa ca voi urmari aceasta etapa din postura de spectator. Desigur voi fi langa Florin Tincescu si il voi sustine in incercarea sa de a castiga duelul pentru titlul la Cupa Dacia”, a spus Marco Tempestini.

Startul in prima zi din Raliul Harghitei este programat vineri, 25 octombrie, de la ora 14:45, punctul culminant fiind super speciala care va incepe la ora 18:00. Sambata, 26 octombrie, ziua va incepe la ora 08:30, iar sosirea este programata la ora 17:00.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii