Conectarea inteligentă între MINI, conducător şi lumea exterioară creează noi modalităţi pentru îmbunătăţirea plăcerii condusului, extinde gama de funcţii de confort şi furnizează cele mai recente servicii din domeniul infotainmentului în automobil.

Noua generatie MINI, mai conectata
Conectarea inteligentă între MINI, conducător şi lumea exterioară creează noi modalităţi pentru îmbunătăţirea plăcerii condusului, extinde gama de funcţii de confort şi furnizează cele mai recente servicii din domeniul infotainmentului în automobil. De la lansarea sa, MINI Connected a fost lider de piaţă în privinţa tehnologiei din maşină, având rol de pionier în accesarea aplicaţiilor şi a serviciilor care deopotrivă asistă şi destind conducătorul şi pasagerii.

În viitor, modelele MINI vor deţine o serie de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului, care vor utiliza conectarea inteligentă pentru schimbul de informaţii între cel de la volan şi automobil. Mai mult ca niciodată, noile funcţii transformă MINI în asistentul conducătorului şi oferă tehnologii inovatoare de confort şi siguranţă.

Când vine vorba de dezvoltarea şi configurarea noilor sisteme de asistare a conducătorului, MINI exploatează poziţia de lider mondial pe care BMW Group o deţine în privinţa inovaţiilor în acest domeniu. De-a lungul a mai bine de 40 de ani, tehnologia conectării a fost utilizată pentru schimbul orientat de informaţii între conducător, automobil şi lumea exterioară. Inovaţii precum dispozitivul de avertizare bazat pe radar (1972), primul computer de bord din lume cu afişare a temperaturii exterioare (1980), primul sistem de navigaţie complet integrat de un constructor european într-un automobil (1994) şi primul sistem Emergency Call (1997) - un sistem unic şi în prezent - sunt printre punctele de reper stabilite de companie în acest domeniu. Tehnologia interfeţei pentru integrarea Apple iPhone în sistemul de operare MINI a fost introdusă încă din 2007. Cu începere din 2011, funcţii suplimentare bazate pe online pot fi integrate în pachetul MINI Connected cu ajutorul aplicaţiilor și au făcut din MINI primul automobil conectat la internet din România.

Head-up display-ul MINI ajută conducătorul să se poate concentra asupra şoselei prin afişarea informaţiilor relevante chiar în câmpul vizual al celui de la volan. Cele prezentate pot fi văzute rapid şi convenabil fără a fi necesară îndepărtarea privirii de la drum. Sistemele de avertizare de coliziune, respectiv privind prezenţa pietonilor - care includ funcţia de frânare în oraş - uşurează evitarea situaţiilor periculoase, în special în traficul urban. Asistarea MINI la parcare oferă confort maxim în căutarea şi utilizarea spaţiilor de parcare, în timp ce camera pentru mers înapoi oferă conducătorului o vizibilitate mai bună în timpul manevrelor.

Alte inovaţii ale sistemelor MINI de asistare a conducătorului sunt controlul video al vitezei şi distanţei, care menţine automat o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul din faţă, şi sistemul de informare privind limita de viteză legală, care detectează şi afişează limitele de viteză valabile pe secţiunea de drum ce este parcursă.

Aceste sistem este completat de funcţiile de afişare a interdicţiilor de depăşire şi de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. Funcţia de asistare digitală a farurilor permite condiţii optime de vizibilitate pentru condus în timpul nopții. Acest sistem permite conducătorului să utilizeze întreaga gamă de funcţii ale farurilor. Traficul din sens opus şi vehiculele din faţă sunt înregistrate de o cameră şi, prin comutarea automată pe fază scurtă, se evită cauzarea unor neplăceri celorlalţi conducători.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii