Portofoliul de modele BMW sărbătoreşte premiera unei noi game de modele: BMW Seria 2 Coupé.

BMW Seria 2 Coupe
Portofoliul de modele BMW sărbătoreşte premiera unei noi game de modele: BMW Seria 2 Coupé. Conceptul distinctiv al automobilului, unic în segmentul său, cuprinde o caroserie cu două uşi - un design în trei volume specific coupé-urilor BMW -, patru locuri, tracţiune spate, dar şi o gamă de motorizări şi un reglaj al şasiului care sunt orientate pe calităţile sportive. Lansarea pe piaţă este prevăzută pentru luna martie 2014, iar gama va include şi o versiune M Performance, BMW M235i Coupé.

BMW Seria 2 Coupé reprezintă o diferenţiere clară faţă de modelul compact BMW Seria 1 datorită designului personalizat, care include şi o creştere cu 11 centimetri a lungimii caroseriei. Partea frontală şi cea spate beneficiază de un design distinctiv, cu linii extinse, elegante şi dinamice, care se îmbină armonios cu linia acoperişului ce se pierde cursiv spre spate. Configuraţia cu tracţiune spate este accentuară de lăţimea în dreptul punţii spate. Și noua gamă beneficiază de linii de design - Sport Line, Modern Line şi pachet M Sport - care au rolul personalizării modelului.

Comparativ cu predecesorul său BMW Seria 1 Coupé, gama Coupé a înregistrat o creştere semnificativă a dimensiunilor: lungimea s-a extins cu 72 de milimetri (4.432 mm), lăţimea +32 mm (1.774 mm), ampatamentul +30 mm (2.690 mm), ecartamentul faţă +41 mm (1.521 mm), ecartamentul spate +43 mm (1.556 mm). Toate aceste modificări se resimt şi la nivelul spaţiului interior, care a înregistrat şi el o creştere evidentă: un plus de 19 milimetri la spaţiu pentru cap (locurile din faţă), respectiv de 21 mm pentru picioare (locurile din spate). În plus portbagajul  are o creştere a volumului cu 20 de litri, la un total de 390 l. Spătarul scaunelor din spate poate fi divizat în două elemente sau, opţional, în raport 40:20:40. În plus, optimizarea detaliilor aerodinamice a dus la obţinerea unui coeficient Cd de 0,29 (BMW 220i Coupé), mai mic şi faţă de modelul anterior, şi faţă de noua generaţie BMW Seria 1.

Echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, motoarele pe benzină şi cele diesel furnizează valori ce sunt lider în segment atât în privința calităţilor sportive, cât şi a eficienţei. BMW 220i Coupé este primul model compact BMW care este propulsat de versiunea de 135 kW/184 CP a motorului pe benzină, cu patru cilindri, de 2,0 litri. Cele trei versiuni de motorizare diesel (propulsoare cu patru cilindri) dezvoltă puteri de 105 kW/143 CP la BMW 218d Coupé, 135 kW/184 CP la BMW 220d Coupé, respectiv 160 kW/218 CP la BMW 225d Coupé. Dacă toate acestea nu sunt suficiente, clienţii pot comanda - încă de la lansare - vârful de gamă BMW M235i: cel mai puternic model BMW M Performance cu motorizare pe benzină care dispune de un propulsor de 3,0 litri (240 kW/326 CP), cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie M Performance TwinPower, dar şi de şasiu optimizat M şi caroserie optimizată aerodinamic.

Îmbunătăţiri au fost aduse eficienţei şi prin numeroasele tehnologii BMW EfficientDynamics care includ Air Curtains şi funcţie Auto Start-Stop, disponibilă atât pentru transmisia manuală, cât şi pentru cea automată. Modul ECO PRO, care poate fi activat prin intermediul comutatorului Driving Experience Control (disponibil standard) şi care include funcţia "coasting" (mers liber, cu decuplarea automată a motorului de la transmisie la ridicarea accelerației) în combinaţie cu transmisia automată.

Câteva caracteristici tradiţionale BMW precum tracţiunea spate, motorul dispus longitudinal, distribuţia perfect echilibrată a maselor între punți şi tehnologia sofisticată a şasiului asigură agilitatea BMW inconfundabilă şi a confortului remarcabil. Acestea se datorează şi suspensiei, cu dublu braţ transversal pentru puntea faţă şi cinci braţe pentru cea spate. Echiparea standard include direcţie asistată electric şi frâne performante, în timp ce lista de opţiuni oferă direcţie sport variabilă, sistem de frânare M Sport şi suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Ţinuta de drum este garantată şi de sistemul DSC de control al stabilităţii, care în echiparea standard include DTC şi funcţie de blocare electronică a diferenţialului spate. Încă de la lansare, BMW M235i Coupé va putea fi echipat cu diferenţialul mecanic cu patinare limitată, disponibil în gama de accesorii BMW originale.

Cu o rigiditate torsionată ridicată, structura caroseriei a fost dezvoltată pe baza celei de la BMW Seria 1, model care a primit cinci stele la testele de impact Euro NCAP. Protecţia vastă a pasagerilor este oferită de echipamentele de siguranţă printre care se numără airbaguri frontale, laterale şi pentru cap, în timp ce protecţia optimizată a pietonilor este garantată de capota faţă activă şi zonele de deformare ale părţii frontale.

Interiorul dispune de cockpit orientat spre conducător - o caracteristică BMW -, aerul condiţional dispune de control automat în echiparea standard. Nu trebuie omis nici sistemul de operare iDrive, care, în combinaţie cu sistemul radio sau de navigaţie BMW Professional, include Control Display în design BMW flatscreen exclusiv. Lista de opţionale include sistemul de navigaţie Professional cu Touch Controller, o mare varietate de compartimente de stocare, zone depozitare şi suporturi pentru pahare.

Pe lista de opţionale figurează şi o selecţia de sisteme de asistare a conducătorului şi servicii de mobilitate din portofoliul BMW ConnectedDrive, fără echivalent în segmentul compact. Printre aceste sisteme şi servicii se numără High Beam Assistant (asistare a fazei lungi) cu efect antiorbire, faruri adaptive, Parking Assistant (sistem parcare automată), cameră pentru mers înapoi, Speed Limit Info (informţaii privind limia de viteză) cu afişare No Passing Info (informaţii privind interdicţia de depăşire), sistemul tempomat cu funcţie de frânare, integrare vastă a smartphone-urilor şi a playerelor muzicale, funcţionalitate extinsă oferită de aplicaţii pentru servicii bazate pe internet precum Webradio, Deezer, Aupeo!, Facebook sau Twitter.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii