BMW i3
Primul automobil electric de serie al BMW Group primește rating de 5 stele pentru protecția pasagerilor și copiilor.

BMW i3 a obținut rezultatul maxim de 5 stele pentru protecția pasagerilor și copiilor la testele Euro NCAP. Noul automobile electric oferă un nivel de siguranță la nivelul celor mai bune automobile convenționale din segment. Conceptul integrat de siguranță acoperă un spectru larg de direcții, de la sisteme active pentru evitarea coliziunilor, la Intelligent Emergency Call și îndeplinește standardele de siguranță la impact impuse de Euro NCAP.

Conceptul de construcție revoluționar, bazat pe utilizarea fibrei de carbon (CFRP) pentru celula pasagerilor, oferă o experiență de condus tipică BMW, autonomie optimă și impact redus asupra mediului. În același timp utilizarea fibrei de carbon permite obținerea unor rezultate foarte bune la testele de impact.

Obiectivul sistemului de siguranță integrat BMW este de a oferi o combinație optimă între sistemele de siguranță active și pasive optimizat pentru situații reale de trafic. Printre măsurile de siguranță active, ca parte a acestui concept, sunt oferite o serie de sisteme care contribuie la prevenirea accidentelor. Pachetul Driving Assistant Plus disponibil pe BMW i3 include atât Collision Warning (Avertizare la coliziune frontală) și Pedestrian Warning (Avertizare la coliziune frontală cu pasageri), ambele cu funcția de frânare automată. Aceste sisteme, unice în segment, permit, în special în traficul urban, reducerea coliziunilor sau a intensității impactului.

În același timp, trasee de dispare a energiei de impact, zone de deformare generoase, și o celulă de siguranță care beneficiază de rezistența fibrei de carbon, toate asigură o protecție optimă în cazul în care accidentul nu mai poate fi evitat. De asemenea unic în segment, disponibil standard, este sistemul Intelligent Emergency Call care realizează un apel de urgență în care în caz de accident, dar și trimite automat un set de parametrii pentru identificarea locației accidentului și a gravității acestuia. Deși acest sistem nu este considerat în evaluarea finală Euro NCAP, a fost distins cu premiul Euro NCAP Advanced Award în 2010.

Sistemele de siguranța pasivă la noul BMW i3 au fost evaluate constant în toate fazele de dezvoltare prin numeroase teste de impact organizate de BMW Group. Ca parte a acestui proces, au fost analizate mai multe scenarii de accidente, incluzând și depășind seria de teste Euro NCAP, ala cum este impactul din spate sau o rostogolire.

O celulă a pasagerilor extrem de rigidă construită din plastic ranforsat cu fribră de carbon (CFRP) și funcționarea optimă a sistemelor de siguranță activă, au permis BMW i3 să obțină un rezultat excelent în ceea ce privește siguranța pasagerilor și copiilor în timpul testelor Euro NCAP. Au fost observat un risc foarte scăzut de accidentare atât în cazul unui impact frontal, cât și în cazul unui impact lateral. S-a remarcat nivelul scăzut de deformare al celulei CFRP care contribuie și la funcționarea optimă a centurilor și sistemelor de prindere pentru scaunele de copii.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii