Pilotii Napoca Rally Academy au facut spectacol la Sibiu Rally Show, versiunea romaneasca a celebrei Cursa Campionilor, ultima competitie oficiala din sezonul 2013. Marco Tempestini a castigat finala impotriva lui Simone Tempestini, iar Vlad Cosma s-a impus la clasa masinilor cu tractiune pe doua roti.

Simone Tempestini
Pilotii Napoca Rally Academy au facut spectacol la Sibiu Rally Show, versiunea romaneasca a celebrei Cursa Campionilor, ultima competitie oficiala din sezonul 2013. Marco Tempestini a castigat finala impotriva lui Simone Tempestini, iar Vlad Cosma s-a impus la clasa masinilor cu tractiune pe doua roti.

Marco Tempestini, Bogdan Marisca, Simone Tempestini, Danny Ungur, Vlad Cosma si Florin Tincescu au luat startul, sambata 23 noiembrie la Sibiu Rally Show, aceasta fiind si ultima competitie oficiala pentru Napoca Rally Academy in sezonul 2013.

Bogdan Marisca, Marco Tempestini, Simone Tempestini si Danny Ungur au luat startul la clasa masinilor cu tractiune integrala, in timp ce Vlad Cosma si Florin Tincescu au luat startul atat in Cupa Dacia, cat si la doua roti motrice, respectiv 4WD.

Vlad Cosma si Florin Tincescu au avut o evolutie excelenta in primul tur la Cupa Dacia si si-au asigurat, fara probleme, calificarea in sferturile de finala, Vlad Cosma fiind cel mai rapid in aceasta faza a competitiei. Vlad Cosma si-a continuat evolutia spectaculoasa si in sferturi stabilind inca o data cel mai bun timp in fata germanului Aaron Burkart, campion mondial la juniori in WRC 2010. In schimb, Florin Tincescu a parcurs o singura mansa, in ceea de-a doua fiind nevoit sa abandoneze. „Nu a fost tocmai finalul de sezon pe care mi l-am dorit. Am lovit mai intai un bolovan dupa care nu am reusit sa raman pe trasa ideala si am lovit si stalpul podului. Mi-ar fi placut sa ma lupt pana la final pentru victorie, dar am trecut deja peste acest incident si am inceput pregatirea pentru sezonul 2014”, a spus Florin Tincescu, vicecampion la Cupa Dacia in Campionatul National de Raliuri 2013.

In semifinala, Vlad Cosma l-a intalnit pe Aaron Burkart, dar a iesit din lupta dupa ce s-a rupt un pivot la modelul Dacia Logan. „Am avut ghinion pentru ca am fost cel mai rapid pana in aceasta faza a competitiei si puteam castiga duelul cu Aaron Burkart. In final am decis sa ma retrag pentru ca nu mai avea sens sa continuam fara nicio sansa la victorie”, a spus Vlad Cosma.

Pilotul Napoca Rally Academy si-a luat insa revansa in competitia dedicata masinilor cu tractiune pe doua roti. Si aici Vlad Cosma, pe un Citroen C2 R2 Max, a fost cel mai rapid atat in primul tur, cat si in sferturi, dupa care in semifinala a trecut, fara nicio problema, de Daniel Pohariu. In finala mare Vlad Cosma l-a invins pe Alex Filip cu scorul de 2 la 0 si a fost primul pilot Napoca Rally Academy care s-a impus la Sibiu Rally Show 2013. „Mi-a placut sa pilotez din nou modelul C2 R2 Max cu care am mers in Campionatul National. Imi doream sa termin sezonul cu un rezultat bun si ma bucur ca am obtinut aceasta victorie la Sibiu Rally Show. A fost un duel frumosc cu Alex Filip pana in finala si dupa acest succes obiectivul meu este sa ma pregatesc cat mai bine pentru sezonul viitor. Echipa mea m-a sustinut pana cum si le multumesc tuturor celor care au facut posibila participarea mea la competitii in 2013”, a spus Vlad Cosma.

Lupta la clasa masinilor cu tractiune integrala a fost una extrem de disputata. Dupa primul tur al competitiei, Marco Tempestini a fost cel mai rapid, iar Danny Ungur si Simone Tempestini au terminat pe locurile 3 si 4, ceea ce le-a asigura prezenta in sferturile de finala. Bogdan Marisca a avut ghinion, a derapat pe un viraj lent, a agatat un sleau si s-a rasturnat la viteza mica. „Din pacate pentru noi Sibiu Rally Show s-a terminat in prima faza a competitiei. A fost o atmosfera excelenta si chiar daca in joc nu a fost miza unui titlu national, toata lumea a mers la limita si asta a insemnat spectacol pentru suporteri. A fost un final de sezon frumos pentru Napoca Rally Academy si ma bucur ca junioriii nostri si-au aratat inca o data potentialul”, a spus Bogdan Marisca.

Iesirea din cursa a lui Bogdan Marisca a insemnat abandonul si pentru Florin Tincescu pentru ca cei doi au impartit aceeasi masina la Sibiu Rally Show 2013. Si in sferturile de finala pilotii Napoca Rally Academy s-au impus fara probleme. Marco si Simone au terminat pe primele doua pozitii, iar Danny Ungur si-a asigurat si el prezenta in semifinale cu cel de-al patrulea timp.

Drumul campionului la clasa 11 in 2013 s-a oprit insa in semifinale fiind invins de Marco Tempestini cu scorul de 2 la 0. Danny Ungur a terminat Sibiu Rally Show pe locul 4 dupa ce a pierdut duelul din finala mica cu Sebastian Barbu. „A fost un spectacol total. Mi-ar fi placut ca podiumul de la 4WD sa fie complet ocupat de pilotii Napoca Rally Academy, dar oricum a fost un final de sezon excelent pentru toata echipa. Nu vom face niciun fel de pauza pentru ca am inceput deja cu pregatirile pentru anul viitor si sper sa avem un an cel putin la fel de bun ca 2013”, a spus si Danny Ungur.

In cea de-a doua semifinala, Simone Tempestini a reusit sa castige, tot cu 2 la 0, duelul direct cu Sebastian Barbu si a ajuns in marea finala impreuna cu Marco Tempestini. Desfasurata pe noapte, finala Sibiu Rally Show a fost una extrem de disputata. Marco Tempestini a castigat primul duel, dupa care Simone Tempestini a egalat situatia. In runda decisiva s-a impus Marco Tempestini care a castigat Sibiu Rally Show 2013. „A fost o zi frumoasa si interesanta. A fost un duel in familiei si mi-am dat seama ca nu mai am multe posibilitati sa-l castih pe viitor asa ca ma bucur ca am castigat aici. Simo a crescut foarte mult anul acesta si merge din ce in ce mai tare, ceea ce s-a vazut si aici. El este acum viitorul”, a spus Marco Tempestini.

„A fost o atmosfera fantastica si o lupta incredibila pana la final. Sunt foarte multumit de toata evolutia mea in acest sezon si privesc cu incredere in viitor. Multumesc tuturor celor care m-au sustinut in acest an si de abia astept sa inceapa sezonul 2014”, a spus si Simone Tempestini.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii