Sebastian Barbu a luat startul la editia din 2013 a Sibiu Rally Show la volanul unui Mitsubishi Lancer EVO X preparat de Colina Motorsport. Pilotul sibian a reusit sa termine pe podium prima sa competitie la volanul unei masini cu tractiune integrala.

Podium la prima cursa cu o masina cu tractiune integrala
Podium la Sibiu Rally Show cu Mitsubishi Lancer EVO X.
Un test perfect cu un model cu tractiune integral.
Pregatirile pentru sezonul 2014 continua.

Sebastian Barbu a luat startul la editia din 2013 a Sibiu Rally Show la volanul unui Mitsubishi Lancer EVO X preparat de Colina Motorsport. Pilotul sibian a reusit sa termine pe podium prima sa competitie la volanul unei masini cu tractiune integrala.

Dupa un sezon in care a concurat cu modelul Renault Clio RS la cateva etape din Campionatul National de Raliuri si cu modelul Citroen DS3 R3 in Campionatul European de Raliuri, Sebastian Barbu si-a facut debutul pe o masina cu tractiune integrala la Sibiu Rally Show. 

Inaintea competitiei de pe circuitul de rallycross, acelasi pe care este programata si super speciala din Raliul Sibiului, Sebastian Barbu a avut ocazia sa testeze modelul Mitsubishi Lancer EVO X R4 preparat de Colina Motors. “Am avut o sesiune de teste de 30 de kilometri si am incerca sa ma acomodez pe macadam cu noua masina. Este o senzatie diferita fata de modelele cu tractiune fata, dar mi-a placut mult. Cred ca a fost cea mai buna decizie pentru finalul de sezon de a participa la o competitie in care presiunea nu este atat de mare cu un model cu tractiune integrala”, a spus Sebastian Barbu.

Pilotul sibian si-a intrat repede in ritm la Sibiu Rally Show si a reusit sa termine primul tur cu cel de-al doilea timp, trecand usor in sferturile de finala. Nici in aceasta faza a competitiei nu a avut probleme si dupa cele trei manse a intrat in semifinale cu cel de-al treilea timp.

In penultima faza a Sibiu Rally Show, Sebastian Barbu a fost invins de Simone Tempestini, dar in finala mica Danny Ungur nu a avut nicio sansa in duelul cu Sebastian Barbu. “A fost prima mea experienta cu o masina cu tractiune integrala si sunt foarte multumit de rezultat. A fost un show spectaculos in care m-am luptat pentru victorie pana la final. Nici nu ma gandeam ca voi ajunge atat de departe tinand cont de lipsa mea de experienta cu o masina cu tractiune integrala, dar am savurat fiecare kilometru si ma bucur ca am luat aceasta decizie pentru Sibiu Rally Show”, a spus Sebastian Barbu.

Dupa competitia de la Sibiu, Sebastian Barbu a inceput deja cu pregatirile pentru sezonul 2014 alaturi de germanul Aaron Burkart, campionul mondial la junior in 2010. “Am inceput sa lucrez la dictare si la diverse alte aspecte pe care am simtit nevoia sa le imbunatatesc dupa participarea la etapele din Campionatul European. M-a ajutat si la acomodarea cu modelul Mitsubishi Lancer si sunt sigur ca ma ajuta foarte mult in viitoar aceasta experienta”, a mai spus Sebastian Barbu.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii