Goodyear raporteaza castiguri mai mari in cel de-al treilea trimestru al anului

Goodyear
Un venit pe segmentul operaţional în al treilea trimestru de 431 milioane de dolari, cu până la 24% mai mare.
O creştere a câştigurilor de peste an în toate subsidiarele.
Câştiguri record în America de Nord de 161 milioane de dolari pentru cel de-al treilea trimestru.
Compania aşteaptă pentru 2013 un nivel record al venitului pe segmentul operaţional, de peste 1,5 miliarde de dolari.
Compania continuă să ţintească un cash flow pozitiv, excluzând de aici prefinanţarea pensiilor, până în 2016.

Compania Goodyear Tire & Rubber Co. raportează câştiguri mai mari pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2013.

“Rezultatele obţinute în cel de-al treilea trimestru al anului, anunţate la doar câteva săptămâni după Ziua Investitorului, demonstrează creşterea continuă şi sustenabilă a câştigurilor Goodyear, precum şi punerea în aplicare de o manieră disciplinată a tot ceea ce este necesar pentru atingerea şi chiar depăşirea obiectivelor propuse pentru 2013,” a declarat Richard J. Kramer, preşedinte şi CEO.

“Pe măsură ce industria continuă să îşi revină, observăm o creştere puternică a volumelor pe segmentele de piaţă pe care le vizăm,” a adăugat acesta. “În timp ce continuăm să fim consecvenţi în abordarea noastră, vedem o creştere a volumelor de anvelope vândute, inclusiv în subsidiara America de Nord, contribuţia principală fiind a mărcii Goodyear.”

Toate cele patru subsidiare regionale ale Goodyear au atins venituri operaţionale mai mari în acest trimestru comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu un venit record pe segmentul operaţional în America de Nord. Alte trei subsidiare au raportat vânzări de anvelope mai mari în raport cu cifrele anunţate anul trecut.

“Ne aşteptăm să înregistrăm un venit record pe segmentul operaţional, de peste 1,5 miliarde de dolari în 2013. Vom continua să ţintim o creştere anuală de 10 până la 15 procente a venitului pe segmentul operaţional până în 2016. Aşa cum am anunţat deja anterior, vom face primii paşi în implementarea planului de alocare a capitalului în cel de-al patrulea trimestru, odată cu reinstituirea dividendelor trimestriale,” a mai adăugat Kramer. În plus, compania continuă să ţintească un cash flow pozitiv, excluzând de aici prefinanţarea pensiilor, până în 2016.

Vânzările Goodyear în cel de-al treilea trimestru al anului au fost de 5 miliarde de dolari, comparativ cu 5,3 miliarde de dolari înregistrate anul trecut. Vânzările obţinute în acest trimestru al anului 2013 au reflectat 82 de milioane de dolari obţinute dintr-un volum mai mare de vânzare, care au compensat peste aşteptări cele 178 de milioane de dolari obţinute din nivelul mai mic al vânzărilor obţinute din unităţile de afaceri conexe, şi în special din scăderea preţului şi a volumelor în vânzarea de produse chimice; 89 de milioane de dolari din nivelul mai mic al raportului preţ/mix, în ciuda unui mix favorabil; şi alte 77 de milioane de dolari rezultate din tranzacţiile la un curs de schimb nefavorabil. Volumele de anvelope au  totalizat 42,6 de milioane de dolari, cu până la 2 procente mai mult faţă de 2012.

Compania a raportat un venit pe segmentul operaţional de 431 de milioane de dolari pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2013. Acest nivel a fost cu până la 24 de procente mai mare faţă de cel obţinut în acelaşi trimestru al anului trecut, reflectând un raport net preţ/mix favorabil pentru materiile prime de 87 de milioane de dolari (excluzând de aici reducerile de cost realizate la materii prime), un nivel mai scăzut de amortizare a cheltuielilor de întreţinere de 18 milioane de dolari determinat de un nivel mai mare al producţiei şi alte 14 milioane de dolari obţinute din volume mai mari de anvelope vândute, parţial compensate de 40 de milioane de dolari obţinute din cheltuieli de vânzări, administrative şi generale şi alte 10 milioane de dolari obţinute din tranzacţii la cursul de schimb valutar. A se consulta şi notele de la sfârşitul acestui comunicat de presă pentru mai multe explicaţii, precum şi tabelul de reconciliere a venitului pe segmentul operaţional.

Venitul net al Goodyear înregistrat în cel de-al treilea trimestru al anului 2013, disponibil acţionarilor comuni, a fost de 166 de milioane de dolari (62 de cenţi per acţiune), un record pentru al treilea trimestru, cu până la 51 de procente mai mult faţă de cele 110 milioane de dolari (41 de cenţi per acţiune) obţinute în acelaşi trimestru al anului 2012. Toate sumele per acţiune au fost aproximate.

În rezultatele raportate pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2013 au fost incluse şi taxe de 19 milioane de dolari (7 cenţi per acţiune) determinate de raţionalizări, situaţia activelor şi depreciere accelerată, precum şi câştiguri de 2 milioane de dolari (1 cent per acţiune) din vânzarea de active. Toate sumele au fost exprimate după calcularea taxelor şi a dividendelor.

În rezultatele financiare raportate pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2012 au fost incluse şi taxe de 32 de milioane de dolari (12 cenţi per acţiune) determinate de raţionalizări, situaţia activelor şi depreciere accelerată; 6 milioane de dolari (2 cenţi per acţiune) datorită noilor reglementări privind pensiile în Marea Britanie; 3 milioane de dolari (1 cent per acţiune) datorate unor taxe fiscale discrete; câştiguri de 5 milioane de dolari (2 cenţi per acţiune) din vânzarea de active; şi alte 4 milioane de dolari (1 cent per acţiune) din asigurarea pentru reconstrucţie şi refacere legată de inundaţia din Thailanda. Toate sumele exprimate aici au fost calculate după plata taxelor şi a dividendelor.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii