Barcia Paris BercySX
Justin Barcia a fost încoronat rege al Bercy la etapa de Supercross ce a avut loc în Franța, cel mai mare eveniment de supercross din afara Statelor Unite ale Americii. Aceasta a fost a doua victorie a sa, pe prima obținând-o în 2010, în timp ce colegul său Trey Canard s-a clasat pe locul secund, iar celălalt coleg al său, pilotul Dunlop Gaultier Paulin terminând al patrulea.

Barcia și-a adjudecat victoria  cu un scor de 1-1-2 obținut în trei etape față de scorul 2-2-1 obținut de Canard. Coechipierii din cadrul echipei sponsorizate de Dunlop au schimbat locurile între ei, nefiindu-le ușor să își mențină pozițiile fruntașe. Barcia a clacat în cea de a treia cursă  eliminatorie și l-a tras și pe Canard în rostogolire. Aceasta i-a scos pe ambii piloți  din cursa  finală eliminatorie, ceea ce i-a lăsat cu foarte puține șanse în clasamentul final al etapei.

Paulin a fost europeanul care s-a clasat cel mai sus la o categorie care nu reprezintă domeniul său de bază, conducându-și vehiculul Kawasaki printr-o serie de rezultate bune pe tur, o victorie în superpole și terminând al treilea, al patrulea și al cincilea în palmaresul personal. A ratat in extremis podiumul în cursa indoor, care este ceva oarecum diferit de MXPG. Francezul Paulin a concurat în cadrul evenimentului pentru a se distra și pentru a fi alături de fanii francezi locali, înainte de a testa și apoi de a lua o pauză pentru a se pregăti pentru sezonul MXPG 2014.

Gautier Paulin:
“Sunt foarte fericit cu rezultatele mele din acest weekend. Am venit aici să mă distrez
și să fiu cu fanii francezi și nu am uitat nicio clipă că obiectivul echipei mele și al sponsorului nostru este câștigarea, în 2014, a Campionatului Mondial MXGP. Totul a fost pozitiv; mi-a făcut plăcere să concurez aici, să îmi întâlnesc fanii și să concurez cu unii dintre cei mai buni piloți americani de Supercross. Nu am eșuat  deloc pe parcursul acestui weekend, am acumulat puncte, am iețit câștigător in Superpole într-o seara și am obținut un scor de podium vineri, terminând patrulea după trei americani. A fost minunat să mă aflu aici; fanii au fost minunați și m-am bucurat de fiecare oră din acest weekend. Acum avem mai multe sesiuni de testare, după care voi lua o pauză de recuperare, întrucât sezonul a fost lung.

Eddy Seel, Dunlop MX Race Coordinator:
“Îi felicităm pe Justin, Trey și Gaultier pentru marile lor performanțe de la Bercy. O dată în plus, piloții Dunlop s-au plasat la cel mai înalt nivel. A fost, deasemenea, bine să vedem că nivelul competițional dintre piloții americani consacrați și cel concurențiilor europeni sunt apropiate, după cum am văzut și la Motorcross of Nations. Lucrăm cu echipele noastre la testele pentru 2014 și sperăm sa vedem curse și mai palpitante.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii