M235i Racing
BMW Motorsport extinde gama de modele din cadrul programului BMW Sports Trophy Costumer Racing. Din 2014, noul BMW M235i Racing v-a putea fi înscris în curse pe circuitele din întreaga lume. Cu un preț de 59500 Euro fără TVA și performanțe remarcabile, noul coupe derivat din producția de serie este o mașină ideală de început pentru echipele motorsport private.

Modelul va debuta în competiții precum VLN Endurance Championship și Cursa de 24h de la Nürburgring, ambele disputate pe celebra buclă Nordschleife a circuitului Nürburgring, Germania. În perspectivă, BMW M235i Racing poate să asigure succesul piloților BMW Sports Trophy în campionate internaționale din întreaga lume.

Lansat în anii 1960’, BMW Sports Trophy Costumer Racing este un program care susține echipele independente cu modele special dezvoltate, expertiză tehnică și service. Prin BMW Sports Trophy, BMW Motorsport premiază primii cei mai buni 25 piloți din an, pe baza performanțelor realizate de aceștia cu modele ale mărcii în diverse competiții. Poate participa în program orice pilot care concurează cu BMW, indiferent dacă el concurează pe un model achiziționat de la BMW Motorsport Distribution sau pe unul pregătit independent. Bugetul total de premii este de 250.000 Euro. În 2012, câștigătorul Thomas Biagi din Italia a fost recompensat cu un premiu de 30.000 Euro și o zi de teste cu BMW M3 DTM.

„Baza de plecare pentru inginerii noştri în dezvoltarea versiunii de competiție BMW M235i Racing a fost excepțională“, a declarat Jens Marquardt, director BMW Motorsport.“Modelele de serie BMW M Performance sunt deja deosebit de sportive. De acea am făcut doar modificări minime pentru a transforma M235i Coupe într-un automobil de curse. BMW Motorsport are o tradiție bogată în a oferi piloților și echipelor dedicate o oportunitate accesibilă de a practica sporturile cu motor. Așa a fost cazul cu BMW M3 GT4 care este acum înlocuit de BMW M235i Racing. În timp ce vârful de gamă este BMW Z4 GT3, noul model arată că suntem excelent poziționați pentru anii următori în cadrul modelelor de curse bazate pe mașini de serie“.

Imaginea sportivă a noului BMW M235i este evidentă prin forma caroseriei optimizată aerodinamic. Este propulsat de cel mai puternic motor pe benzină din gama de automobile BMW M Performance: șase cilindri în linie cu tehnologie TwinPower Turbo. Cu o capacitate de 2979 cmc, versiunea de competiție dezvoltă 333 CP (245 kW).

BMW M235i Racing dispune de sistemele de siguranță şi asistență adaptate pentru motorsport, precum ABS sau controlul tracțiunii. Este echipat cu un diferențial spate cu patinare limitată care este disponibil și pentru modelul de serie ca echipament opțional. Modelul dispune de celulă de siguranță conform standardelor FIA și un rezervor modern. Suplimentar este echipat cu componente din gama de accesorii M Performance Parts, care includ spoilere față și spate, difuzor și oglinzi din carbon.

Date tehnice BMW M235i Racing
Lățime maximă: 1862 mm (fără oglinzi)
Ampatament: 2691 mm
Înălțime: 1380 mm (fără antenă)
Ecartament: 1608 mm
Motor: 6 clindri în linie
Capacitate: 2979 cmc
Putere maximă: 333 CP (245 kW)

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii