Premiul BMW M MotoGP
Spaniolul a fost pilotul MotoGP™ cu cele mai bune performanţe în calificările sezonului aniversar 2013 - Ceremonia de decernare la ultimul Grand Prix de la Valencia.

Marc Marquez a fost senzaţional în primul său sezon MotoGP câștigând titlul MotoGP™ chiar de la debut. La doar 20 de ani, tânărul spaniol a reuşit să fie și pilotul cu cele mai bune performanţe în sesiunile de calificări din 2013, în ciuda adversarilor mai experimentaţi, şi astfel a câştigat Premiul BMW M oferit în MotoGP™. Trofeul, întruchipat de un automobil BMW M exclusivist şi personalizat, este decernat anual de partenerul MotoGP, BMW M GmbH. Cum BMW M GmbH are două motive de sărbătorire în 2013 - este cel de-al 15-lea sezon în calitate de "Maşină oficială MotoGP" şi 10 ani de decernare a Premiului BMW M -, premiul din acest an este unul cu totul special: exclusivistul BMW M6 Coupé.

Debutant în MotoGP, Marquez a devenit, prin câştigarea Premiului BMW M, cel mai tânăr pilot care triumfă în competiţia calificărilor. Ibericul a obţinut pole position - şi punctajul maxim în clasamentul BMW M Award - la nouă etape din calendarul acestei stagiuni. Pe lângă acestea, Marc a fost de alte şase ori în prima linie a grilei de start. În cele din urmă, Marquez a câştigat Premiul BMW M 2013 cu un avans confortabil şi un total de 367 de puncte. Ceremonia oficială de decernare a premiului a avut loc sâmbătă, după sesiunea de calificări a ultimei etape MotoGP din acest sezon, la Valencia (Spania). Premiul a fost prezentat de Carmelo Ezpeleta, director executiv Dorna Sports, şi de Thomas Schemera, director de vânzări şi marketing BMW M GmbH.

Marquez a primit un BMW M6 Coupé cu o serie de dotări spectaculoase. Printre acestea se numără culoarea Frozen Black metalizat. Dinamica schemei coloristice continuă cu jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu spiţe duble şi nuanţă negru mat. Designului modelului Coupé cu performanţe deosebite a fost dezvoltat în tunelul aerodinamic. Partea frontală foarte joasă, cu faruri LED adaptive integrate, şi spatele sportiv oferă avantaje maxime aerodinamicii. M Power de sub capotă este furnizată de motorul cu opt cilindri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, care generează 560 CP (412 kW). Tehnologia inovatoare pentru care M este renumit - include frâne din carbon ceramic - garantează un comportament perfect în orice situaţie. Eleganţa sportivă a acestui model special continuă şi la interior. Printre numeroasele dotări ale acestui BMW M6 Coupé se numără scaunele M multifuncţionale pentru conducător şi pasager, tapiţeria cu piele Merino / Sakhir Orange, sistemul de navigaţie Professional şi Head-Up Display. Decoraţiunile interioare cu fibră de carbon completează conexiunea cu motorsportul a acestui automobil sport foarte performant.

"Sunt foarte bucuros că am câştigat Premiul BMW M", a declarat Marc Marquez. "Prima dată când am văzut acest BMW M6 Coupé a fost în mai, când a fost prezentat la Jerez. De atunci m-am gândit ce frumos ar fi să câştig această maşină pentru că mereu treceam cu scuterul pe lângă ea, când era expusă în paddock. Dar, sincer, nu credeam că voi reuşi acest lucru în sezonul meu de debut, aşa că este minunat că am devenit câştigătorul BMW M Award." Vizibil fericit, Marquez a completat: "Tatăl meu şi-a arătat deja interesul pentru acest automobil, dar va trebui să-l dezamăgesc, pentru că îl voi păstra pentru mine!"

"Ediţia 2013 a Premiului BMW M este specială în mai multe privinţe", a explicat Carmelo Ezpeleta, directorul executiv Dorna Sports. "Nu numai că pilotul cu cele mai bune rezultate în calificările din acest an este un star nou, în persoana lui Marc Marquez, care a avut un sezon de debut absolut remarcabil, dar este şi a 15-a aniversare a parteneriatului nostru cu BMW M. Premiul din acest an, BMW M6 Coupé, este un automobil de ultimă oră, care întruchipează perfect valorile comune împărtăşite de MotoGP şi BMW M."

"Felicitări lui Marc Marquez pentru câştigarea Premiului BMW M 2013", a declarat Thomas Schemera, director de vânzări şi marketing BMW M GmbH. "BMW M Award este o parte importantă a parteneriatului pe termen lung şi de succes pe care îl avem cu MotoGP. Sezonul acesta a demonstrat încă o dată cât de important este acest premiu pentru piloţii MotoGP şi suntem foarte mândri pentru acest lucru. Automobilele BMW M, foarte performante şi inovatoare din punct de vedere tehnic, sunt premii râvnite, iar noi am oferit un punct de atracţie cu totul special pentru sezonul aniversar, sub forma BMW M6 Coupé."

Ceremonia de decernare a Premiului BMW M a reprezentat momentul în care BMW M GmbH i-a mulţumit lui Carlos Pratola pentru numeroşii ani în care a activat ca pilot oficial Safety Car. Din 2003, argentinianul s-a aflat la volanul diverselor "Official MotoGP Safety Cars" furnizate de BMW M. Din sezonul viitor, el va prelua un nou rol în cadrul MotoGP: se va alătura echipei de conducere a cursei, pe postul de coordonator al controlului cursei.

"Întotdeauna mi-a plăcut să pilotez BMW M Safety Cars", a declarat Carlos Pratola. "Sunt ideale pentru cerinţele unui circuit - când ai misiunea de a conduce plutonul de motociclete prototip -, pentru că sunt automobile foarte sigure şi rapide. Dotările de siguranţă şi tehnologia s-au îmbunătăţit enorm de-a lungul ultimilor 11 ani. Sunt mândru că am avut oportunitatea de a pilota aceste automobile fantastice în toţi cei 11 ani."

"Ca pilot «Official MotoGP Safety Cars», Carlos a fost un partener foarte important pentru noi", a explicat Thomas Schemera. "Informaţiile pe care ni le-a oferit au reprezentat o contribuţie preţioasă atunci când modelele BMW M au fost modificate pentru a fi utilizare pe circuit ca maşini oficiale MotoGP. Vrem să-i mulţumim pentru cooperarea strânsă şi îi dorim numai bine în viitorul său rol de coordonator al controlului de cursă."

Premiul BMW M
Cu începere din 2003, BMW M Award este decernat pilotului cu cele mai bune rezultate în calificările unui sezon. Asemenea sistemului de punctaj pentru curse, piloţii primesc la fiecare week-end de Grand Prix puncte în funcţie de locul ocupat în calificări. Pole position este recompensat cu 25 de puncte, locul al doilea pe grilă primeşte 20 de puncte, iar locul al treilea 16 puncte - încheind cu un punct acordat locului al 15-lea. Pilotul cu cele mai multe puncte la finalul sezonului câştigă Premiul BMW M. Valentino Rossi şi Casey Stoner sunt actualii deţinători ai recordului, cu câte trei BMW M Awards în palmares. Anul trecut, Jorge Lorenzo a obţinut al doilea trofeu BMW M, în timp ce Sete Gibernau şi Nicky Hayden au câştigat premiul câte o dată. Marc Marquez este nu doar cel mai tânăr câştigător din istoria Premiului BMW M, ci şi primul pilot care obţine prestigiosul trofeu în sezonul de debut în clasa-regină a motociclismului.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii