Simone Tempestini si Florin Tincescu, juniorii echipei Napoca Rally Academy, vor avea un program complet, la nivel international, pentru urmatorii doi ani. Simone Tempestini participa in Citroen Top Driver in WRC, iar Florin Tincescu va lua startul in etapele din Junior ERC.

Simone Tempestini
Simone Tempestini participa in Citroen Top Driver din Campionatul Mondial de Raliuri.
Florin Tincescu ia startul la etapele din Junior ERC. 
Juniorii NRA au un program complet pentru urmatorii doi ani.

Simone Tempestini si Florin Tincescu, juniorii echipei Napoca Rally Academy, vor avea un program complet, la nivel international, pentru urmatorii doi ani. Simone Tempestini participa in Citroen Top Driver in WRC, iar Florin Tincescu va lua startul in etapele din Junior ERC.

Napoca Rally Academy, prima echipa din Romania care a castigat un titlu in Campionatul European de Raliuri (ERC), ii va sustine pe pilotii Simone Tempestini si Florin Tincescu intr-o campanie completa la nivel international pentru urmatorii doi ani. „Inca de la formarea acestei echipe am investit foarte mult in pilotii tineri. Acum avem doi piloti care au confirmat deja prin evolutiile lor si era normal sa le oferim sansa de afirmare la nivel international. Avem pentru ei un program pe doi ani cu obiectivul principal ca fiecare dintre ei sa castige titlul in competitia in care concureaza”, a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.

Simone Tempestini, campion national la juniori in 2013, va avea un program plin si in sezonul 2014. Dupa ce anul acesta a adunat experienta atat in Campionatul European de Raliuri cat si in Campionatul National, Simone Tempestini va continua procesul de invatare in trei campionate in 2014: Campionatul Mondial de Raliuri cu Citroen DS3 R3, Campionatul European de Raliuri cu Subaru Impreza R4 si Campionatul National de Raliuri cu un model S2000. „Am invatat foarte multe anul acesta si cel mai multumit sunt de faptul ca am crescut ritmul la fiecare etapa fiind din ce in ce mai rapid pe probele speciale. Anul 2014 va fi unul in care voi continua sa acumulez experienta si sunt foarte fericit ca am ocazia sa pilotez la cele mai importante raliuri din lume”, a spus Simone Tempestini.

Pentru juniorul NRA programul din 2014 incepe foarte devreme cu participarea la Jaenner Rallye in Austria, prima etapa din Campionatul European de Raliuri, in perioada 3 – 5 ianuarie. Simone Tempestini va lua startul si la celelalte doua etape pe zapada din ERC una in Letonia (31 ianuarie – 2 februarie) si cea de la Sibiu (27 februarie – 1 martie). „Sunt trei raliuri care se anunta extrem de spectaculoase pentru ca sunt pe zapada si am o oportunitate excelenta sa ma acomodez cu aceasta suprafata. Nici nu puteam sa-mi doresc un inceput de an mai bun”, a spus Simone Tempestini.

Simone Tempestini va lua startul la sase etape din Campionatul Mondial de Raliuri cu un model Citroen DS3 R3 in Citroen Top Driver si WRC 3. Cele sase etape sunt in Portugalia, Finlanda, Germania, Franta, Spania si Marea Britanie. „Programul mei din WRC este stabilit pentru urmatorii doi ani. In primul an obiectivul meu este sa adun cat mai multa experiente cu modelul DS3 R3, o masina complet noua pentru mine, iar apoi in 2015 sa ma lupt pentru titlu”, a mai spus juniorul NRA.

In paralele cu cele doua competitii internationale, pilotul Napoca Rally Academy va lua startul cu un model S2000 si la toate etapele din Campionatul National de Raliuri. „Romania este tara unde m-am format ca si pilot si pentru mine reprezinta acasa. De abia astept sa inceapa noul sezon si obiectivul meu este sa obtin rezultate mai bune ca in 2013”, a concluzionat Simone Tempestini, care va concura la toate etapele cu copilotul sau Dorin Pulpea.

Florin Tincescu, vicecampion la Cupa Dacia in 2013, a obtinut anul acesta un podium la doua roti motrice in etapa din Insulele Azore si un rezultat bun in etapa din Croatia, cele doua participari internationale in acest sezon, in afara etapei de la Sibiu. Napoca Rally Academy il va sustine, pentru un program complet, in urmatorii doi ani in Campionatul European de Raliuri unde va lua startul in competitia dedicata juniorilor cu un model R2. „Mi-a placut foarte mult atmosfera din Campionatul European, iar faptul ca de anul viitor exista o competitie dedicata juniorilor reprezinta o oportunitate uriasa pentru mine. 2014 este un an in care trebuie sa invat cat mai multe, pentru ca in 2015 sa ne luptam pentru titlu”, a spus Florin Tincescu.

Din cele 12 etape din ERC doar sapte conteaza in lupta pentru titlul juniorilor, iar din acestea se vor lua in calcul cele mai bune patru rezultate. Pentru Florin Tincescu sezonul european incepe in Letonia si va continua apoi in Azore, Belgia, Cehia, Elvetia si Corsica. „Este un vis devenit realitate. Va fi un sezon senzational si de abia astept sa iau startul alaturi de cei mai buni tineri piloti din Europa”, a adaugat juniorul NRA, care va concura si in sezonul viitor impreuna cu copilotul sau Iulian Nicolaescu.

Si in Campionatul National de Raliuri, Florin Tincescu va lua startul cu acelasi model de la clasa R2 pentru a acumula experienta. „Inca nu ne-am fixat un obiectiv pentru 2014, dar cel mai important este sa parcurgem cat mai multi kilometri in regim de proba speciala. Experienta la nivel international face diferenta pe probe si tocmai de aceea vrem sa ne pregatim cat mai bine anul acesta pentru provocarile urmatoare”, a concluzionat Florin Tincescu.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii