BMW anunță doi piloţi noi care vor avea şansa de a se afla în cockpitul noului BMW M4 DTM. Maxime Martin (Belgia) și António Félix da Costa (Portugalia) vor figura printre cei opt piloţi pe care BMW Motorsport îi aliniază în DTM.

Noi piloti DTM 2014
BMW anunță doi piloţi noi care vor avea şansa de a se afla în cockpitul noului BMW M4 DTM. Maxime Martin (Belgia) și António Félix da Costa (Portugalia) vor figura printre cei opt piloţi pe care BMW Motorsport îi aliniază în DTM.

"După un an impresionant ca pilot de teste şi dezvoltare, Maxime Martin este pregătit pentru DTM. În testele efectuate pentru DTM şi în apariţiile de succes cu BMW Z4 GT3, el a demonstrat că este o alegere preţioasă pentru formula noastră de piloţi", a comentat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "De-a lungul testelor efectuate cu BMW M3 DTM, António Félix da Costa ne-a convins pe deplin că este un pilot foarte talentat - au contribuit şi succesele obţinute în diferite competiţii de monoposturi. Aştept cu nerăbdare să le urmăresc evoluţia în DTM."

În vârstă de 27 de ani, Martin a înregistrat succese deosebite cu echipa Marc VDS Racing din Belgia. În 2012 şi 2013, el a ocupat locul al doilea, respectiv al treilea în clasamentul general din Blancpain Endurance Series. Anul trecut, el a avut o contribuţie importantă în obţinerea locului secund de către BMW Sports Trophy Team Marc VDS în cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania). În 2013, Martin a concurat şi pentru BMW Team RLL în American Le Mans Series (ALMS), obţinând victoria la categoria GT, alături de Bill Auberlen (SUA), în etapa de la Long Beach (SUA). "De la început, obiectivul meu a fost să folosesc acest an, în care am fost pilot de teste şi dezvoltare, pentru a obţine promovarea în DTM", a declarat Martin. "Sunt foarte mândru că mi-am îndeplinit acest obiectiv. Mulţumesc întregii echipe BMW Motorsport pentru modul în care m-a susţinut în acest an şi pentru încrederea pe care a avut-o în mine. Voi face tot ce este posibil pentru a obţine succese în DTM."

La doar 22 de ani, Félix da Costa vine în DTM cu o experienţă bogată în competiţiile de monoposturi. După ce a concurat în Formula 3 Euro Series şi campionatul GP3, pilotul portughez s-a alăturat echipei Red Bull Junior în 2012. La finalul stagiunii 2012, el a câştigat prestigioasa cursă de Formula 3 din Macao (China). În 2013, Félix da Costa a încheiat pe locul al treilea în clasamentul general al Formulei Renault 3.5 şi a participat la teste în Formula 1. "Este o onoare pentru mine să pilotez pentru un constructor aşa mare cum este BMW", a declarat lusitanul. "Trecerea de la monoposturi la turisme este o experienţă nouă, dar maşinile sunt extraordinare. DTM este o competiţie de cel mai înalt nivel - şi abia aştept să iau parte la această provocare."

Andy Priaulx (Marea Britanie) şi Dirk Werner (Germania) nu vor mai participa în DTM în sezonul 2014, dar rămân piloţi oficiali şi membri ai familiei BMW. Priaulx va concura pentru BMW Team RLL şi va participa în noua competiţie United SportsCar Championship (USCC) din America de Nord - cea care înlocuieşte ALMS. Werner va fi inclus în programul de anduranţă BMW Motorsport, astfel că va lua startul cu BMW Z4 GT3 în diferite curse precum Nürburgring 24 Hours.

"BMW Motorsport este implicat în numeroase proiecte competiţionale şi limitele acestora nu sunt bătute în cuie", a mai declarat Marquardt. "Cooptarea unor piloţi precum Andy Priaulx şi Dirk Werner ne permite să dezvoltăm angajamentul nostru în America de Nord şi pe circuitele de anduranţă. Ambii piloţi vor reprezenta câştiguri importante pentru noile lor echipe, totul datorită experienţei vaste pe care au acumulat-o în timp."

"Am avut doi ani deosebiţi cu BMW Team Schnitzer şi întotdeauna îmi voi aminti cu plăcere de această perioadă", a declarat Werner. "Fără îndoială sunt dezamăgit că nu voi mai concura în DTM. Cu toate acestea, este plăcut să rămân alături de familia BMW. Înainte de perioada petrecută în DTM m-am simţit ca acasă pe circuitele de anduranţă. Aştept cu nerăbdare noul sezon pentru a revedea o mulţime de figuri cunoscute."

Priaulx a completat: "DTM a fost o experienţă fantastică pentru mine. Am câteva momente deosebite - şi plec elegant, cu locul al treilea pe grilă în finala sezonului de la Hockenheim. Chiar şi aşa, nu am reuşit şi o clasare pe podiumul unei curse. Acest lucru vreau să-l obţin cu regularitate alături de BMW Team RLL în USCC. Coechipierii îi ştiu din victoria pe care am obţinut-o în 2011, în cursa de 12 ore de la Sebring, şi sunt nerăbdător pentru această provocare nouă şi interesantă".

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii