Simone Tempestini si Florin Tincescu au parcurs peste 550 kilometri de teste pe macadam in acest weekend la Tulcea. La testele juniorilor Napoca Rally Academy au participat Simone Campedelli, multiplu campion in Italia, si Gina Pistol.

Simone Tempestini Gina Pistol Simone Campedelli
Simone Tempestini a parcurs peste 400 km pe macadam cu Citroen DS3 R3.
Florin Tincescu pregatit pentru startul in prima etapa din Junior ERC.
Simone Campedelli si Gina Pistol au participat la sesiunea de teste Napoca Rally Academy.

Simone Tempestini si Florin Tincescu au parcurs peste 550 kilometri de teste pe macadam in acest weekend la Tulcea. La testele juniorilor Napoca Rally Academy au participat Simone Campedelli, multiplu campion in Italia, si Gina Pistol.

Juniorii Napoca Rally Academy au avut un weekend plin pe specialele Eoliene si Babadag, incluse si in editia din 2014 a Danube Delta Rally®. Simone Tempestini si Florin Tincescu au continuat cu pregatirile pentru sezonul 2014, cei doi participand anul acesta in Campionatul Mondial de Raliuri, respectiv in Campionatul European.

In afara participarilor din Campionatul European si, desigur, competitia interna, Simone Tempestini are un program complet in Campionatul Mondial de Raliuri (Junior WRC) si Citroen Top Driver unde va concura cu modelul Citroen DS3 R3. Pentru ca acomodarea cu noua masina sa fie mai usoara, juniorul Napoca Rally Academy a fost asistat de Simone Campedelli, campion in Italia cu modelul Citroen DS3 R3. „Au fost doua zile plin in care am parcurs peste 400 kilometri pe macadam. Totul a functionat perfect si aveam nevoie de acest test de acomodare cu masina inaintea startului in Junior WRC. Am invatat multe de la Campedelli si acum ma simt pregatit pentru startul din mondial”, a spus Simone Tempestini.

„Este pentru a doua oara cand vin in Romania, dupa participarea mea la Raliul Sibiului, si mi-a placut foarte mult. Simone Tempestini este un pilot tanar, foarte talentat si foarte rapid. Am testat mai multe setari ale masinii si am gasit set-up-ul care sa se potriveasca perfect cu stilul de pilotaj al lui Tempestini”, a spus si Simone Campedelli.

Florin Tincescu a participat la testele de la Tulcea cu modelul Citroen C2 R2 Max cu care va concura anul acesta atat in Campionatul European de Raliuri la cele 6 etape incluse in Junior ERC, cat si in Campionatul National de Raliuri Dunlop. „Sunt foarte multumit dupa testele din weekend. Am facut unele modificari la suspensie, am testat diferite tipuri de anvelope si am incercat sa cresc ritmul la fiecare trecere pe probele speciale. Urmeaza prima etapa din european, Letonia, unde sunt sanse mari sa fie si zapada. Va fi un test greu cu siguranta, dar de abia astept sa luam startul acolo”, a spus Florin Tincescu, care in perioada 31 ianuarie – 2 februarie va concura in etapa din Letonia.

La sesiunea de teste a participat si Gina Pistol care a urcat in dreapta pilotilor Napoca Rally Academy. „Nu este o experienta noua, dar imi place foarte mult sa merg la raliuri si tocmai de aceea nu am putut ignora invitatia la aceasta sesiune de teste. A fost senzational si le voi tine pumnii pilotilor NRA in sezonul 2014”, a spus si Gina Pistol.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii