Trofeele au fost obţinute de BMW Seria 3 Gran Turismo, MINI Paceman, BMW R 1200 GS, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé, precum şi de filmul "The BMW Concept Ninety Story".

BMW Seria 3 Gran Turismo
Trofeele au fost obţinute de BMW Seria 3 Gran Turismo, MINI Paceman, BMW R 1200 GS, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé, precum şi de filmul "The BMW Concept Ninety Story".

În cadrul GOOD DESIGNTM Awards 2013, BMW Group Design a obţinut cinci distincții importante. În categoria "Transportation 2013", BMW Seria 3 Gran Turismo, MINI Paceman, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé şi BMW R 1200 GS au obţinut prestigiosul premiu. La categoria "Graphics/Identity/Packaging 2013", distincţia a fost acordată filmului "The BMW Concept Ninety Story".

Cu patru premii la categoria "Transportation", BMW Group  este cel mai de succes producător de automobile din acest an. În același timp, BMW Group Designworks a primit 8 premii pentru design de produs. Acesta includ BMW i Wallbox, sistemul de încărcare pentru modelele BMW i, dar și o serie de produse care nu sunt incluse în portofoliu BMW Group, așa cum sunt ASRock M8 mini gaming PC, Mercury Marine Electronic Remote Control sau Premec Chalk Pen.

GOOD DESIGNTM Award este cel mai vechi premiu de design şi este considerat una dintre cele mai renumite distincţii din domeniu. Înfiinţat la Chicago, în 1950, de arhitecţii Eero Saarinen, Ray şi Charles Eames şi curatorul MoMa, Edgar Kaufmann Jr., premiul este acordat de Chicago Athenaeum: Muzeul de Arhitectură şi Design în cooperare cu Centrul European pentru Arhitectură, Designul Artei şi Studii Urbane.

De mai bine de 60 de ani, acest premiu deosebit a fost acordat designerilor şi constructorilor ca recunoaştere a produselor, conceptelor şi ideilor inovatoare şi vizionare, care merg dincolo de limitele normale ale designului de produs. În 2013, Chicago Athenaeum a primit numeroase înscrieri de la companii de top din 48 de ţări. Per total, juriul a selecţionat peste 700 de produse de înaltă calitate dintr-o varietate de categorii. Toate acestea au fost convingătoare ca formă, funcţie şi estetică; câştigătorii vor fi publicaţi în anuarul 2013/2014 GOOD DESIGN.

Confortul excepţional pe distanţe lungi într-o atmosferă unică de "lounge" reprezintă principala caracteristică a modelului BMW Seria 3 Gran Turismo, care combină genele dinamice şi sportive ale unui Sedan cu funcţionalitatea şi versatilitatea unui BMW Seria 3 Touring. Personalitatea independentă a exteriorului se distinge prin uşile cu geamuri fără ramă, linia acoperişului în stil coupé, uşor în coborâre spre spate, şi hayonul larg, cu deschidere/închidere electrică automată.

MINI Paceman este primul Sports Activity Coupé din segmentul premium al automobilelor de clasă mică şi compactă. Combinaţia de design sportiv, siluetă precum a unui coupé şi interiorul tip "lounge" au făcut ca MINI Paceman să fie un pionier pe scena traficului urban.

BMW R 1200 GS a convins juriul datorită fuziunii excelente între limbajul de design distinctiv şi statutul de off-roader sportiv. Beneficiar al designului BMW Motorrad specific gamei GS, această nouă interpretare a celui mai popular enduro travel din lume este un studiu de caz pentru perfecţiunea stilistică a unei motociclete legendare.

BMW şi Pininfarina sunt două dintre cele mai prestigioase nume din industria auto. În egală măsură, fiecare este renumit pentru modul în care îmbină tehnologia revoluţionară cu stilul, dinamica şi estetica. Prin BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé, cele două companii au prezentat rezultatul primei lor colaborări. Acest unicat este interpretarea exclusivă a unui BMW Coupé de lux din perspectiva Pininfarina. Echipele de design au avut o strânsă conlucrare pentru a crea un automobil nou şi plin de caracter pentru clasa superioară: este un BMW caracteristic, dar purtând semnătura rafinamentului Pininfarina.

BMW Concept Ninety Story este un film care urmăreşte geneza motocicletei omonime, apărută în urma colaborării dintre BMW Motorrad şi constructorul de motociclete personalizate "Roland Sands Design" pentru a aniversa 90 de ani de istorie BMW Motorrad. Şasiul acestei evocări exclusive a modelului BMW R 90 S a fost creat manual şi reflectă armonia dintre om şi maşină în forma sa cea mai puristă şi emoţională.

De-a lungul ultimilor ani, BMW Group Design a primit acest prestigios premiu în mai multe rânduri şi la categorii diverse. Printre câştigătorii de anul trecut s-au numărat BMW Seria 6 Gran Coupé, BMW Seria 3 Sedan, BMW M6 Coupé, MINI Roadster, sistemul BMW Travel & Comfort şi BMW M5.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii