BMW Group va produce noul MINI Hatch si la VDL Nedcar

A 3-a generatie MINI
Creştere semnificativă a capacităţii de producţie.
Oxford rămâne principala locaţie de producţie MINI.
Producţie sub contract ca instrument flexibil de susţinere a strategiei de extindere.

Noul MINI Hatch, a cărui producţie a început la uzina MINI din Oxford în luna noiembrie 2013, va fi fabricat şi în Olanda, cu începere din vara anului 2014. BMW Group a confirmat acest început al producţiei cu ocazia vizitei la subcontractantul VDL Nedcar din Born (Olanda) avute de Harald Krüger, membru în Consiliul Director BMW AG responsabil de producţie, şi Dr. Klaus Draeger, membru în Consiliul Director BMW AG / responsabil pentru achiziţii şi reţeaua de furnizori.

MINI va fi singurul constructor auto care are automobile produse în serie prin intermediul unui subcontract în Olanda. BMW Group va beneficia de localizarea favorabilă a uzinei VDL Nedcar în ceea ce priveşte logistica şi apropierea de reţeaua de producţie MINI din Regatul Unit, cu uzinele de la Oxford, Swindon şi Hams Hall. În acelaşi timp, BMW Group îşi va spori semnificativ prezenţa în Olanda, transformând zona într-o parte integrală a poveştii de succes MINI.

"Producţia sub contract este un instrument important de flexibilitate pentru noi, iar experienţa pe care am dobândit-o de-a lungul ultimilor zece ani este cât se poate de pozitivă. Divizarea producţiei noului MINI Hatch între Oxford şi Born va oferi o libertatea suplimentară reţelei globale de producţiei. Apreciem colaborarea solidă, deschisă şi de încredere pe care o avem cu partenerul nostru olandez, VDL Nedcar", a declarat Dr. Klaus Draeger în timpul vizitei la Born.

Pentru implementarea strategiei de creştere globală, cu vânzări de peste două milioane de automobile în 2016, un alt pas important pe care BMW Group îl face este extinderea capacităţii totale de producţie. Directorul de producţie Harald Krüger a declarat: "Marca MINI demonstrează o creştere substanţială. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de capacităţi de producţie suplimentare externe care să completeze uzina MINI de la Oxford şi care, pe termen mediu, poate fabrica anual aproximativ 260.000 de unităţi. VDL Nedcar are mulţi ani de experienţă în producţia automobilelor de înaltă calitate, aşa că această companie este un partener ideal pentru noi. În acelaşi timp, reţeaua de producţie din Regatul Unit este şi va rămân pilonul principal al producţiei MINI. Împărţirea producţiei noului MINI Hatch între Oxford şi Born ne va oferi o flexibilitate mai mare pentru alte modele".

Pregătirile pentru începerea producţiei noului MINI Hatch la subcontractantul VDL Nedcar se desfăşoară conform programului. Aproximativ 1.500 de angajaţi vor fi responsabili de producţia noului MINI cu începere din vara anului 2014. Anul acesta, se anticipează că volumul producţiei MINI la VDL Nedcar va fi exprimat cu cinci cifre. Acelaşi standard înalt al calităţii va fi aplicat producţiei MINI atât la Oxford, cât şi la Born. Pentru a asigura aceste standarde de calitate, angajaţii VDL Nedcar vor beneficia de o pregătire intensă în sistemul de producţie BMW Group al fabricilor BMW din Leipzig, Oxford şi Regensburg.

În 2013 au fost produse 303.177 automobile MINI. Uzina din Oxford a produs 175.986 modele MINI Hatch, Cabriolet, Clubman, Clubvan, Roadster şi Coupé. Alte 125.559 modele MINI Countryman şi MINI Paceman au fost fabricate de subcontractantul MSF din Graz (Austria), la care s-au adăugat alte 1.632 de unităţi de la alte uzine. De la relansarea mărcii în 2001, au fost produse aproximativ 2,8 milioane automobile MINI.

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii