Dacia si Renault Technologie Roumanie - membri in Polul de Competitivitate „Auto Muntenia”

Dacia si Renault Technologie Roumanie
Luni, 24 februarie 2014, Nicolas Maure, director general al Automobile Dacia, şi Sorin Buşe, VP Renault Engineering head of Renault Technologie Roumanie (RTR), au semnat contractele de finanţare pentru proiectele din cadrul Polului de Competitivitate „Auto Muntenia”, în prezenţa Primului Ministru al României, Victor Ponta, a ministrului interimar al Economiei, Constantin Niță, ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrului Delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Muşat, a președintelui ACAROM, Constantin Stroe şi a autorităţilor locale din judeţele Argeş şi Dâmboviţa. Polul de competitivitate urmează să acceseze fonduri europene nerambursabile în valoare de 15 milioane de euro, în cadrul unor investiţii totale de 35 de milioane de euro.

Concretizarea Polului „Auto Muntenia” este o veste bună pentru industria auto din regiune, pentru că este o măsură de stimulare a competitivităţii, vitală pentru strategia oricărei companii. Aceste investiţii fac parte din strategia grupului de a contribui la competitivitatea activităţilor pe care Renault le are în România. La Dacia vom investi pentru a creşte capacitatea Uzinelor de a răspunde noilor exigenţe ale pieţei auto. La RTR vom continua să investim pentru a dezvolta vehicule inovatoare şi competitive. În plus, proiectele care se vor realiza în cadrul Polului vizează şi un program de formare managerială pentru companiile membrea declarat Nicolas Maure, director general Automobile Dacia și Renault România.

În următorii doi ani, la Centrul Tehnic Titu, parte a RTR, vor fi construite două clădiri noi, care vor deservi un centru de realizare a prototipurilor vehicule, respectiv, bancuri de probe pentru testarea motoarelor, care vor fi utilizate în mod special pentru cele cu norme de emisii Euro 6. Tot RTR va coordona şi un proiect de cercetare şi dezvoltare de soluţii tehnice inovatoare pentru viitoarele vehicule.”, a adăugat Sorin Buşe, VP Renault Engineering head of Renault Technologie Roumanie.

Prin participarea la Polul de Competitivitate „Auto Muntenia”, alături de ceilalţi membri (autorităţi, furnizori, IMM-uri, universităţi, instituţii de cercetare), Renault România îşi propune, împreună cu aceştia, să susțină o strategie de dezvoltare a industriei auto prin creşterea competitivităţii acesteia.

Sursa: Dacia Romania 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii