Simone Tempestini
Evolutie excelenta pe macadamul din Grecia pentru Simone Tempestini si Dorin Pulpea cu Citroen DS3 R3.
Aproape de o victorie spectaculoasa la  categoria 2WD.
Urmeaza debutul in Junior WRC: Raliul Portugaliei (3 – 6 aprilie).

Ziua a doua din Raliul Acropolelor a fost ultimul test pentru Simone Tempestini si Dorin Pulpea inaintea debutului din Junior WRC. Dupa evolutia buna din Grcia, echipajul Napoca Rally Academy va pleca direct spre Portugalia pentru etapa din Campionatul Mondial.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea au inceput ziua a doua din Raliul Acropolelor cu un ritm mult mai ridicat. Echipajul Napoca Rally Academy a terminat prima speciala cu cel de-al doilea timp, pe proba a doua au fost cei mai rapizi, iar pe a treia au avut iarasi al doilea timp, ceea ce i-a propulsat pe locul al doilea in clasamentul 2WD. „Imi place la nebunie sa pilotez pe macadam si aceasta zi a fost una de pregatire pentru etapa din Campionatul Mondial. Ne-am intrat repede in ritm cu modelul Citroen DS3 R3 pe macadam si sunt multumit de timpii obtinuti”, a spus Simone Tempestini, in primul parc de service al zilei.

Juniorul echipei NRA a mentinut aelasi ritm si pe cea de-a doua bucla si inaintea ultimei probe a preluat conducerea la 2WD cu un avans de 4,2 secunde fata de urmatorul clasat. La cea de-a doua trecere pe speciala Loutraki, ultima a raliului, Simone Tempestini a trecut prea tare printr-un vad de apa si a spart radiatorul masinii fiind nevoit sa se opreasca pe proba., „Imi pare rau ca nu am terminat raliul, dar in acelasi timp sunt bucuros ca am reusit sa mai castigam o proba si ca avem un ritm bun pe macadam cu noua masina, ceea ce si era obiectivul nostru. Tinand cont ca nu suntem implicati tot sezonul in ERC la doua roti motrice am decis sa nu riscam, dupa incidentul de pe ultima proba, si ne-am oprit pentru a nu strica mai mult masina. Sunt increzator ca putem face un sezon bun si in Junior WRC. Va fi un an in care trebuie sa acumulam experienta si apoi vom ataca titlul mondial”, a mai spus Simone Tempestini.

Raliul Portugaliei, etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri si prima inclusa in Junior WRC, se va desfasura in perioada 3 – 6 aprilie 2014.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii