BMW Group extinde fabrica din USA, pregatiri pentru BMW X7.

Fabrica din Spartanburg
BMW Group extinde fabrica din Spartanburg, Carolina de Sud.
Inveti
ții de 1 miliard USD până în 2016.
Este anun
țat noul BMW X7 care urmează a fi produs aici.
Capacitatea fabricii va fi crescută la 450000 unită
ți pe an.
Impactul economic al fabricii în regiune evaluat 16,6 USD.

BMW Group se pregăteşte pentru a extinde capacitatea de producţie a fabricii din Spartanburg, Carolina de Sud: “Pentru a răspunde cererii globale puternice pentru modelele noastre BMW X, urmează să investim în total un miliard de dolari în fabrica noastră din Spartanburg până în 2016. Aceasta va duce la o creştere a capacităţii de producţie cu 50% la un total de 450 000 de automobile de la un actual de 300 000,” a explicat Norbert Reithofer , preşedintele Consiliului Director BMW AG, vineri, 28.03.2014, la aniversarea specială de 20 de ani de proudcţie BMW în SUA.

Printre cei prezenţi la ceremonie au fost  Secretarul de Stat pentru Comerţ, Penny Pritzker, Guvernatorul Statului  Carolina de Sud, Nikki Haley, Membrul Consililului Director BMW AG Responsabil pentru Producţie, Harald Krüger şi şeful fabricii BMW din Spartanburg, Manfred Erlacher.

BMW X7 va fi produs la Spartanburg
BMW X3, X5, X5 M, X6 şi X6 M sunt modelele care au fost produse până acum la Spartanburg, centrul de competenţă BMW pentru modelele X. Ziua de vineri a marcat startul în producţie a noului BMW X4. Norbert Reithofer a anunţat şi extinderea familiei de modele BMW X: „Cu BMW X7 dezvoltăm un nou model X de mari dimensiuni pe care îl vom produce în fabrica nostră din USA pentru toate pieţele din lume – aceasta arată încă o dată angajamentul pentru Statele Unite.”

„BMW Group urmăreşte o creştere echilibrată pe toate pieţele şi continentele. Fabrica din Spartanbug este o componentă importantă în reţeaua noastră actuală de 28 centre de asamblare din 13 ţări. Are o contribuţie importantă într-o creştere profitabilă, echilibrată la nivel global,” a explicat Harald Krüger, Membrul Consililului Director BMW AG Responsabil pentru Producţie.”Fabrica BMW din Spartanburg este cel mai bun exemplu al strategiei noastre <Producţia urmează piaţa>. Statul Carolina de Sud ne-a susţinut ca un partner valoros şi de încredere de-a lungul celor 20 de ani de implicare în regiune şi a jucat un rol important în a face în USA a doua noastră casă,” a continuat Krüger.

Spartanburg – forţa de muncă creşte la 8800
Dezvoltarea fabricii va duce şi la o creştere cu 10% a locurilor de muncă pentru locaţia din Statele Unite.”Etinderea locaţiei va crea 800 locuri de muncă noi, aducând totalul forţei de muncă la 8800”, a explicat Reithofer. „Va face din Spartanburg cea mai mare fabrică din reţeaua noastră globală în ceea ce priveşte capacitatea de producţie,” a adăugat.

Conform unui studiu publicat de curând de Departamentul de Comerţ American, volumul total al Fabricii BMW din Spartanburg este de 7,5 miliarde de dolari,  ceea ce face ca BMW Group să fie cel mai mare exportator de automobile din Statele Unite bazat pe cifra de exporturi excluzând NAFTA. Aproximativ 70% din modelel produse în Spartanburg sunt exportate de BMW în pieţe din întreaga lunme.

O analiză recentă publicată de Moore School of Business al Universității Carolinei de Sud a arătat că activitățile BMW Group în acest stat a avut un impact de aproximativ 16,6 miliarde de dolari și susține aproximativ 30000 locuri de muncă. Acest studiu arată imapactul economic, fabrica BMW Group a avut un impact important în ceea ce privește imbunătățirea competențelor tehnlogice și nivelului de pregătire în Carolina de Sud.

De la startul producției în 1994, Spartanburg a construit mai mult de 2,6 milioane de automobile pentru clienții BMW din întreaga lume. În acest moment sunt produse BMW X3, BMW X4, BMW X5, BMW X6 și X6 M și, în curând o versiune BMW X5 plug-in hybrid va fi adăugată listei de modele produse. În 2013 au fost fabricate 297 326 automobile aici, cu o medie de aproximativ 1100 automobile zilnic.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii