Cea mai mare anvelopa Goodyear este de marimea unui elefant.

Goodyear UltraLarge Elephant
Anvelopa de tip OTR de 63 de inch de la Goodyear are peste 4 metri înălțime și cântărește 5400 de kilograme.

O întrebare la care Goodyear trebuie frecvent să răspundă: „care este cea mai mare anvelopă pe care o fabricați?”. Răspunsul: anvelopa RM-4A+ Off The Road, în dimensiunea 59/80R63, care este de înălțimea unui elefant și are o greutate similară cu acesta[1]. Această masivă anvelopă OTR a fost dezvoltată pentru a căra sute de tone de rocă și alte tipuri de materiale, și este parte a gamei de anvelope RM (Rock Mining) pe care compania le produce.

Această anvelopă gigantică de 63 de inch (în diametrul jantei) este produsă în fabrica Goodyear din Topeka, Kansas (U.S.A.) și este vândută peste tot în lume pentru echiparea vehiculelor și echipamentelor de minerit și trasport de pământ și roci, ce operează în cariere de piatră, mine de cupru, aur și roci masive.

La un diametru total de 4,023 metri, această anvelopă este mai înaltă decât majoritatea semi-remorcilor din Europa (care ating 4 metri înălțime) și cu un metru mai înaltă decât un coș de baschet. Cele 5400 de kilograme pe care anvelopa le cântărește vin la pachet cu o serie de tehnologii avansate și este capabilă să transporte o greutate de 100.000 de kilograme la o viteză de 50 km/h.

Tehnologiile pe care anvelopa le incorporează sunt legate de materialele din care aceasta este făcută, de construcție și design. Anvelopa de 63 de inch este construită pe baza unei carcase și centuri de oțel și este alcătuită cu precizie, utilizându-se echipament de ultimă generație, complet integrat în procesul de fabricare al anvelopei. Instrumentele de simulare computerizată sunt folosite pentru a asista procesul de proiectare al produsului, iar Goodyear lucrează îndeaproape cu producătorii de echipare originală pentru a ajuta la stabilirea dimensiunii adecvate vechiculului lor. 

Anvelopa de 63 de inch a fost proiectată pentru o performanță optimă. Printre caracterisiticile sale se numără și compusul de cauciuc CycleMax dezvoltat de Goodyear special pentru răcirea benzii de rulare; canelurile interblocante sunt dispuse de-a lungul liniei centrale a anvelopei pentru o stabilitate sporită și pentru o scădere suplimentară a nivelului căldurii în pneu. Canelurile ascuție/non-direcționale ajută la creșterea tracțiunii, iar adâncitura umărului lateral ajută la reducerea degajării de căldură.

Anvelopa de 63 de inch este disponibilă în două dimensiuni: 53/80R63 și 59/80R63; cu trei variante ale compusului și două adâncimi ale benzii de rulare (E3 și E4), ceea ce oferă 12 variante disponibile. 

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division


[1] Potrivit Wikipedia, un elefant African standard are 3–4 m (10–13 ft) si o greutate de 4.000–7.000 kg (8.800–15.400 lb), in timp ce un elefant standard din Asia are 2–3,5 m (7–11 ft) si o greutate de 3.000–5.000 kg (6.600–11.000 lb).
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii