Povestea lui Alessandro Zanardi în motorsport continuă. Pilotul a avut un accident teribil în 2001 în urma căruia i-au fost amputate ambele picioare.

Antrenamente Alessandro Zanardi 2014
Povestea lui Alessandro Zanardi în motorsport continuă. Pilotul a avut un accident teribil în 2001 în urma căruia i-au fost amputate ambele picioare. După numai doi ani însă a revenit cu succes alături de BMW şi după încă doi ani înregistrează prima victorie în Campionatul Mondial de Turisme FIA WTCC cu un BMW320si. După o serie de sezoane impresionante s-a dedicat sportului paralimpic şi a devenit dublu campion olimpic la Londra, în 2012, la ciclism.

Acum Alessandro Zanardi este în pline pregătiri pentru sezonul de revenire în motorsport, încă o dată alături de BMW după o pauză de 5 ani. Italianul în vârstă de 47 de ani a încheiat un test extins cu BMW Z4 GT3, model cu care pilotul oficial BMW va participa în sezonul 2014 din Blancpain Sprint Series, alături de ROAL Motorsport. Săptămâna aceasta, Zanardi şi ROAL Motorsport au petrecut mai multe zile făcând teste pe "Autodromo Vallelunga" în apropiere de Roma (Italia).

Echipa a evaluat alte modificări efectuate la BMW Z4 GT3, schimbări pe care echipa şi BMW Motorsport le-au realizat pe baza experienţelor de la prima evoluţie pe circuit ce a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie la Adria (Italia). Unele dintre dotările speciale ale maşinii au fost adaptate pentru a permite controlul maşinii fără pedale. Suplimentar, Zanardi şi ROAL Motorsport au început şi activitatea de reglare a maşinii. În mare, circuitul a fost unul uscat, cu soare în prima zi. După-amiaza celei de-a doua zile a adus ploaie. Pentru cea de-a treia zi, condiţiile meteo au fost din nou mai bune. Doar că în cursul dimineţii, când asfaltul era încă ud şi alunecos, Zanardi a ieşit de pe circuit şi a produs ceva daune maşinii. Echipa a decis să nu continue testul pentru a putea repara maşina în atelierele sale. Per total, Zanardi este mulţumim de modul în care a decurs primul său test serios cu BMW Z4 GT3.

"Sincer, îmi este dificil să nu-mi arăt pe deplin entuziasmul şi nu vrea să par prea încrezător, dar, după acest test, am toate motivele să cred că totul este în regulă", a comentat Zanardi. "Pe lângă mecanismul de acceleraţie, pedala de frână şi ambreiajul special, şi celelalte sisteme de control - create special pentru nevoile mele - au funcţionat foarte bine, aşa că am putut să ne concentrăm pe setările maşinii. Fie şi numai pentru acest lucru şi trebuie să fim mulţumiţi. În plus, la acest test am demonstrat performanţe considerabile şi în ceea ce priveşte timpii pe tur. Efectiv, BMW Z4 GT3 reprezintă plăcerea pură a condusului. Am putut fi rapizi pe pneuri uzate, am putut să învăţăm maşina şi am putut face schimbări care ne-au ajutat să înţelegem mai bine ce trebuie să facem pentru calificări şi ce trebuie făcut pentru cursă astfel încât să avem o maşină constantă. Aşa că părăsim testul cu un volum mare de informaţii şi va fi dificil să îmbunătăţim şi mai mult. Dar, fără îndoială, vom forţa în continuare pentru că suntem extrem de motivaţi pentru această şansă şi acest proiect pe care îl realizăm împreună. Ca atare, sunt foarte, foarte fericit şi abia aştept să urc din nou în cockpit."

"Suntem foarte mulţumiţi pentru că activitatea depusă alături de Alex de la prima sa evoluţie pe circuit a fost una plină de succes", a declarat Roberto Ravaglia, directorul ROAL Motorsport. "Încă putem face multe îmbunătăţiri şi deja suntem într-o formă foarte bună. De asemenea, toate sistemele speciale funcţionează perfect. Mai mult, Alex a putut să parcurgă multe tururi aici, la Vallelunga, pentru a înţelege maşina pe un circuit potrivit şi a început activitatea de găsire a celor mai bune setări. Trebuie să recunosc că am cam fost surprins. Pentru că la Adria, care nu este un circuit dificil, a mers deja bine, pentru ca la Vallelunga să evolueze şi mai bine, aşa că sunt încrezător că Alex poate să fie competitiv de la primele curse."

Prima cursă a lui Zanardi în Blancpain Sprint Series este programată la 21 aprilie, la Nogaro (Franţa).

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii