Marele Premiu și locurile 1 și 2 pentru piloții Dunlop MXGP în etapa din Qatar.

Pilotii Dunlop isi adjudeca primele locuri si mare premiu in etapa MX din Quatar
Marele Premiu și locurile 1 și 2 pentru piloții Dunlop MXGP în etapa din Qatar.

Dunlop a avut cel mai de succes weekend MX de la întoarcerea sa în Campionatul Mondial de Motocross FIM, câștigând, sâmbătă, în Qatar, primele două curse și Marele Premiu, și clasându-se cu doi piloți pe podium în prima etapă a sezonului 2014.

Max Nagl de la echipa HRC a preluat conducerea cursei în al treilea tur de pistă din cele 18 tururi ale etapei și nu a mai privit înapoi. În spatele său, s-a dus o luptă acerbă care a avut ca rezultat clasarea lui Gautier Paulin de la Monster Energy Kawasaki Racing Team pe locul al treilea și a colegului său Steven Frossard pe locul al patrulea, asigurând pentru piloții Dunlop trei din patru locuri fruntașe. Evgeny Bobryshev de la Honda a trecut al optulea linia de sosire, în pofida faptului că a fost al treilea în stadiile de început ale cursei. Pilotul rus a suferit o accidentare la antrenament și a resimțit dureri mari pe parcursul cursei.

Cea de a doua cursă a fost câștigată de Gautier Paulin, care a condus de la primul tur de pistă până la ridicarea steagului final, ceea ce i-a asigurat adjudecarea Marelui Premiu. Foarte aproape de Paulin s-a aflat Frossard care a terminat cursa pe locul al doilea și a ocupat locul al patrulea în clasamentul Marelui Premiu. Punctele acumulate clasează Kawasaki în topul companiilor producătoare. Pe locul al doilea în clasamentul constructorilor este Honda, cu punctele acumulate de Nagl și Bobryshev. Pilotul german a terminat pe locul al patrulea în cea de a doua cursă, ceea ce, ca urmare a clasării pe primul loc în prima cursă, i-a asigurat poziția a doua pe podium; iar pentru Dunlop a repetat rezultatul cu trei piloți clasați pe trei din patru locuri fruntașe. Bobryshev a avut din nou de suferit din cauza accidentării sale și a reușit să se situeze pe poziția a noua atât în cea de a doua cursă, cât și în clasamentul general.

Kiara Fontanesi a primit asistență medicală în urma unui incident petrecut vineri la antrenament, care a condus la contuzii și leziuni la nivelul nervilor, dar a reușit să concureze în cele două curse WMX. Ea s-a clasat pe locurile 6, respectiv 4, în aceste curse și se află pe locul al șaselea în clasamentul general.

Piloții Dunlop au folosit anvelopa Geomax MX 32 atât pentru roata față, cât și pentru roata spate, excepție făcând piloții Bobryshev și Boog care au preferat pentru roata față anvelopa cu compusul mai tare, MX52.

Eddy Seel, coordonator de curse Dunlop MX:
“Ce start fantastic în acest sezon. Este o mare validare pentru noua noastră anvelopă MX32. Suntem foarte mândri de pilo
ții noștri care au concurat foarte bine, și de cele două curse câștigate într-un singur weekend și am marcat realmente un succes cu ambele noastre echipe partenere adjudecându-și victoria. Pista pentru următoarea etapă are un sol smilar, dar fără atât de multe pietre, așa că sperăm să obținem și acolo rezultate bune.”

Clasament Qatar Grand Prix
  1. Gautier Paulin, Kawasaki
  2. Max Nagl, Honda
  3. Antonio Cairoli, KTM
  4. Steven Frossard, Kawasaki
  5. Jeremy Van Horebeek, Yamaha
  6. Tommy Searle, Kawasaki
9          Evgeny Bobryshev, Honda
17        Xavier Boog, Honda
20        Jens Getteman, Honda

Clasamente în campionatul MXGP:
  1. Gautier Paulin, Kawasaki 45
  2. Max Nagl, Honda    43
  3. Antonio Cairoli, KTM           42
  4. Steven Frossard, Kawasaki        40
  5. Jeremy Van Horebeek, Yamaha  32
  6. Tommy Searle, Kawasaki  29
9          Evgeny Bobryshev, Honda         25
17        Xavier Boog, Honda          8
20        Jens Getteman, Honda     6

Rezultatele complete sunt disponibile pe www.mxgp.com

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii