Mobileye 560 icons smartphone
Mobileye, lider mondial în sisteme avansate de asistență în timpul condusului auto (Advanced Driver Assistance Systems - ADAS) și Imagination Technologies (IMG.L) au anunțat că își extind parteneriatul și că se vor concentra asupra creării unei metodologii eficiente și de încredere în domeniul procesării video pentru tehnologia ADAS, dezvoltată de Mobileye.

Mobileye a livrat deja 2,5 milioane de prototipuri EyeQ2 și EyeQ3 SoCs, care au la bază design-ul de procesor video MIPS, dezvoltat de Imagination. Aceste procesoare video, împreună cu gama largă de algoritmi pentru sistemele mono-camerale de asistență a conducătorului auto, oferă aplicații active pentru siguranța vehiculului, precum: avertizare în cazul ieșirii de pe bandă, detectarea vehiculului, detectare pietonală, control inteligent al farurilor și recunoașterea semnelor de circulație.

De asemenea, Mobileye va integra prototipurile de procesoare MIPS Aptiv și Series5 Warrior în design-ul produselor sale din generația următoare. Prototipurile complexe MIPS interAptiv vor oferi reacție în timp real și puterea de calcul necesară pentru a efectua operațiuni simultane multiple în cadrul sistemului Mobileye. În plus, prototipurile de prim nivel MIPS Warrior M-class M5150, vor oferi funcționalitate de control sistemic pentru interfețele I/O.

„Cu fiecare generație succesivă a produselor noastre EyeQ, am realizat o performanță de șase ori mai mare, iar prototipurile complexe MIPS interAptiv au jucat un rol esențial în această realizare. Prototipurile MIPS, împreună cu inovativa tehnologie Vision Processors (VP), ne oferă posibilitatea de a furniza o putere computațională inegalabilă pentru o singură cameră bazată pe un procesor, în timp ce ne putem menține în limitele unui buget scăzut și eficient”, a afirmat Elchanan Rushinek, de la Mobileye SVP Engineering.

Mobileye este un pionier al asistenței în materie de siguranță rutieră, fiind lider atât din punct de vedere tehnologic, cât și în inserția pe piață. Grație configuraței noastre rutiere de tip MIP, care se concentrează asupra procesării eterogene și a unei convingeri fundamentale în complexitatea tehnologică.Strategiile dezvoltate de Imagination sunt în perfect acord cu cele ale Mobileye. Suntem optimiști în privința unei colaborări fructuoase în anii ce vor veni”, a afirmat King-Smith, EVP marketing, Imagination Technologies.

***

Mobileye Forward Collision Warning
Soluţia EyeQ SoC creată de Mobileye (care cuprinde gama sa de produse EyeQ2 și EyeQ3) monitorizează constant mediul de conducere și avertizează conducătorul auto sau activează automat frânele, evitând coliziunea cu o altă mașină, cu o bicicletă sau o motocicletă sau dacă conducătorul auto este pe cale să schimbe banda fără a utiliza semnalizarea. EyeQ SoC poate recunoaşte şi interpreta indicatoarele de viteză de pe şosea, adăugând, de asemenea, un control al fazelor, pentru faza lungi și scurte ale vehiculelor în timpul nopții.

Mobileye este un furnizor principal de tehnologie în domeniul evitării accidentelor, prin intermediul camerelor, precum și de tehnologie ADAS, iar tehnologia sa de siguranță este folosită de o gamă largă de producători auto, precum Volvo, GM și Honda.

În România, produsele Mobileye sunt oferite de către distribuitorul autorizat RM Alliance Consulting SRL care oferă atât tehnologia de evitare a accidentelor cât şi soluţii complementare de management al flotelor, consultanţă şi servicii de instalare, testare şi service pentru produsele Mobileye.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii