Simone Tempestini si Dorin Pulpea
Simone Tempestini si Dorin Pulpea au terminat pe locul 6 in Raliul Portugaliei.
Cel mai dificil raliu din cariera pentru Simone Tempestini.
Urmatoarea provocare in Junior WRC: Raliul Poloniei (26 – 29 iunie).

Simone Tempestini si Dorin Pulpea au terminat in puncte Raliul Portugaliei la prima lor participare in Junior WRC cu modelul Citroen DS3 R3.  Pentru echipajul Napoca Rally Academy acesta a fost cel mai dificil raliu din cariera.

Ultima zi din Raliul Portugaliei a fost una foarte scurta, cu trei probe speciale si mai putin de 45 kilometri de parcurs. Simone Tempestini, cel mai tanar pilot inscris anul acesta in Junior WRC, a facut o cursa inteligenta si nu si-a asumat niciun risc, obiectivul sau fiind sa termine etape din Portugalia. „A fost cel mai lung raliu din cariera mea si cel mai dificil in acelasi timp. Am invatat foarte multe aici si sunt foarte fericit ca am terminat primul meu raliu din Junior WRC. Masina a fost perfecta, iar informatiile acumulate aici ma vor ajuta sa obtin rezultate si mai bune in viitor”, a spus Simone Tempestini.

Chiar si cu o abordare prudenta, echipajul Napoca Rally Academy a reusit sa termine penultima speciala a raliului cu cel de-al doilea timp, iar in final s-au clasat pe locul 6 in Junior WRC, performanta recompensata cu 8 puncte. „A fost incredibil. Pe ultima proba nu am mai riscat absolut deloc pentru ca aveam asigurata pozitia a sasea si era pacat sa ratam totul. Probabil ca am fi putut obtine un rezultat si mai bun, daca nu facem pana in ziua a treia, dar si asta face parte dintr-un raliu”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului.

Pentru echipajul Napoca Rally Academy urmatoarea provocare din Junior WRC este Raliul Poloniei, programat in perioada 26 – 29 iunie. „Anul trecut, cand a fost etapa in Campionatul European de Raliuri, am luat startul in Polonia. Este bine ca nu mai plecam de la zero cu dictarea si acest lucru va fi un plus pentru noi. Sunt 14 echipaje puternice in Junior WRC si cred ca va fi un sezon fantastic”, a adaugat Simone Tempestini.

Rezultate JUNIOR WRC – Raliul Portugaliei
1. Stéphane Lefebvre / Thomas Dubois 4:02:51.8 2. Christian Riedemann / Lara Vanneste +1:02.7 3. Martin Koci / Lukas Kostka +3:30.6 4. Federico Della Casa / Domenico Pozzi +9:14.1 5. Simone Campedelli / Danilo Fappani +9:17.4 6. Simone Tempestini / Dorin Pulpea +10:16.9 7. Jan Cerny / Pavel Kohout +10:50.6 8. Molly Taylor / Coral Taylor +11:27.9 9. Panikos Polykarpou / Gerald Winter +14:14.7 10. Quentin Giordano / Guillaume Duval +9:24.7 11. Sylvain Michel / Gwenola Marie +18:45.7 12. Kornel Lukacs / Marc Mesterhazi +29:37.3

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC
1. Stéphane Lefebvre 25 puncte, 2. Christian Riedemann 18 p, 3. Martin Koci 15 p, 4. Federico Della Casa 12 p, 5. Simone Campedelli 10 p, 6. Simone Tempestini 8 p, 7. Jan Cerny 6 p, 8. Molly Taylor 4 p, 9. Panikos Polykarpou 2 p, 10. Quentin Giordano 1 p.

CALENDAR JUNIOR WRC 2014
3-6 aprilie                    Raliul Portugaliei
26-29 iunie                  Raliul Poloniei
31 iulie – 3 august       Raliul Finlandei
21-24 august              Raliul Germaniei
2-5 octombrie                Raliul Frantei
13-16 noiembrie       Raliul Marii Britanii

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii