Cu ocazia celei de-a 22-a ediţii, BMW prezintă la Leipzig o gamă largă de premiere care reprezintă şi noi direcţii inovatoare de experimentare a plăcerii condusului pentru care brandul este renumit.

Seria 2 Active Tourer
Cu ocazia celei de-a 22-a ediţii, BMW prezintă la Leipzig o gamă largă de premiere care reprezintă şi noi direcţii inovatoare de experimentare a plăcerii condusului pentru care brandul este renumit. BMW Seria 2 Active Tourer înseamnă un nou capitol pentru marcă în dezvoltarea unui segment nou de automobile . BMW X4 aduce, în premieră, conceptul unic de Sports Activity Coupé, dezvoltat de BMW, în clasa medie. Iar BMW M4 Cabriolet transformă pasiunea pentru performanţe superioare într-o experienţă intensă şi incomparabilă. Astfel, premiera celor trei modele combină mobilitatea de zi cu zi cu afectivitatea inspiraţională, stilul de viaţă activ, bucuria tehnologiei, calitatea premium şi performanţele - toate în moduri diferite, dar la fel de atrăgătoare.

Leipzig este pentru BMW Group una dintre cele mai importante fabrici din reţeaua mondială. Cu 186 695 unităţi produse, este a cincea ca dimensiune, şi centru pentru asamblarea finală BMW i şi noul BMW Seria 2 Active Tourer. În consecinţă, participarea mărcii la Salonul Internaţional Auto de la Leipzig este una deosebit de consistentă.

Gama de modele BMW stă sub semnul expansiunii şi transformării. BMW a aratat mereu de-a lungul istoriei capacitatea de inovaţie şi reinventare, aducând mereu pe piaţă concepte care au schimbat percepţia despre automobil şi despre marcă. Astfel BMW Seria 2 Active Tourer reuneşte un nou concept de transmisie şi versatilitatea impresionantă cu proprietăţile condusului dinamic. Spaţiul generos pentru pasageri şi bagaje pe care îl oferă BMW Seria 2 Active Tourer creează platforma ideală pentru activităţile recreative active. Totodată, BMW X4 adoptă un sentiment de independenţă prin designul inconfundabil şi versatilitatea care îi permit să se aventureze şi în regim off-road. Iar BMW M4 Cabriolet este un alt automobil căruia îi place să depăşească limitele utilizării cotidiene. Decapotabila cu patru locuri furnizează o plăcere de neegalat a condusului atât pe parcursul unui tur rapid pe circuit, cât şi atunci când rulează lin pe un drum naţional, în timp ce vântul îţi trece rapid prin păr la viteze ridicate.

Prezentarea primelor două modele ale noului brand BMW i continuă spiritul revoluţionar al ediţiei din acest an a Auto Mobil International (AMI). Cei care vor vizita centrul expoziţional din Leipzig în perioada 31 mai-8 iunie vor avea posibilitatea de a admira nu numai automobilul cu propulsie integral electrică BMW i3, ci şi viitorul automobil sport hibrid plug-in BMW i8. Aceste două modele au o conexiune strânsă cu locaţia AMI: ambele sunt produse la uzina BMW din Leipzig ca parte a unui proces de fabricaţie de ultimă oră care este definit de cele mai înalte standarde posibile de calitate şi de un nivel inegalabil de dezvoltare durabilă.

Premieră germană: BMW Seria 2 Active Tourer, produs la Leipzig.
Noul BMW Seria 2 Active Tourer, care va avea premiera germană la Leipzig, înseamnă intrarea BMW pe un teritoriu nou prin combinarea funcţionalităţii spaţiului şi a confortului cu calităţile tradiţionale ale mărcii - abilitate dinamică, stil şi eleganţă - într-un automobil premium compact. BMW Seria 2 Active Tourer se bucură de dimensiuni compacte - lungime 4.342 milimetri, lăţime 1.800 milimetri şi înălţime 1.555 milimetri -, dar continuă să ofere o poziţie înaltă a şezutului, o banchetă variabilă şi un portbagaj foarte generos (468-1.510 litri).

Pentru a îndeplini cerinţele privind spaţiul, versatilitatea şi funcţionalitatea cu o amprentă compactă, BMW echipează BMW Seria 2 Active Tourer cu un sistem sofisticat de tracţiune faţă. Caracterul avansat al sistemului permite ca BMW Seria 2 Active Tourer să respecte standardele dinamice înalte de care se bucură fiecare. Trei monitoare revoluţionare - cu trei sau patru cilindri - şi un spectru al puterilor care variază între 100 kW/136 CP şi 170 kW/231 CP permit ca BMW Seria 2 Active Tourer (consum mediu mixt: 5,8-4,1 l/100 km; emisii CO2: 135-109 g/km) să ofere plăcerea condusului pe care clienţii o aşteaptă din partea mărcii. Motoarele sunt combinate cu numeroase tehnologii BMW EfficientDynamics pentru maximizarea eficienţei şi minimizarea emisiilor CO2.

BMW Seria 2 Active Tourer va fi produs la uzina BMW din Leipzig cu începere din vara 2014. Având obiectivul de a îndeplini cea mai mare varietate de cerinţe ale clienţilor, noul model va fi disponibil într-o gamă de noi variante de echipare alături de versiunea de bază. Opţiunile sunt Advantage, Sport Line, Luxury Line şi M Sport. Noul BMW Seria 2 Active Tourer va fi disponibil în Germania cu începere din 27 septembrie 2014, preţul de pornire fiind 27.200 de euro.

Premieră europeană: BMW X4, primul Sports Activity Coupé din clasa medie.
Găzduită tot în cadrul AMI 2014, premiera europeană BMW X4 va însemna apariţia unui nou tip de automobil în segmentul premium al clasei medii. BMW X4 combină amprenta unui model BMW X cu eleganţa sportivă a unui coupé clasic şi cu spaţiul pentru cinci persoane. Prizele largi din bara faţă, linia acoperişului în uşoară coborâre - specifică unui coupé -, contururile puternice ale aripilor spate şi secţiunea spate cu aspect de difuzor subliniază caracterul dinamic al automobilului.

În conformitate cu caracterul vivace al noului BMW X4 (consum mediu mixt: 8,3-5,2 l/100 km; emisii CO2: 193-138 g/km), clienţii pot opta pentru unul dintre cele trei motoare pe benzină şi tot atâtea versiuni diesel din gama de propulsoare BMW EfficientDynamics, care acoperă un spectru al puterilor variind între 135 kW/184 CP şi 230 kW/313 CP. Toate motoarele îndeplinesc standardele EU6 privind emisiile. Calităţile sportive ale automobilului sunt întărite de sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive şi de gama exclusivistă de dotări standard. Printre acestea se numără direcţia sport variabilă, Performance Control şi volanul sport îmbrăcat în piele, cu clapete de schimbare a vitezelor.

Premieră europeană: BMW M4 Cabriolet, ridică ştacheta performanţelor superioare.
O altă premieră europeană ce va avea loc la Leipzig este cea a noului BMW M4 Cabriolet, model prin care BMW M GmbH va duce istoria impresionantă a decapotabilei sport de înaltă performanţă în cea de-a cincea generaţie. Modelul cu patru locuri urmează traseul deschis de BMW M4 Coupé şi BMW M3 Sedan, fiind cel de-al treilea reprezentant al acestei game seducătoare şi contopeşte pasiunea pentru performanţe superioare cu o apariţie elegantă şi emoţia călătoriilor cu o decapotabilă sportivă.

BMW M4 Cabriolet (consum mediu mixt: 9.,1 l/100 km; emisii CO2: 213 g/km) este propulsat de un motor nou dezvoltat - capacitate 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie -, care dispune de tehnologia M TwinPower Turbo. Propulsorul capabil să urce în turaţii dezvoltă o putere maximă de 317 kW/431 CP, în timp ce cuplul maxim de 550 Nm este disponibil pe un interval al turaţiilor cuprins între 1.850 şi 5.500 rpm. Echipat cu varianta opţională de transmisie - M cu dublu ambreiaj cu opt trepte -, BMW M4 Cabriolet accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde.

Asemenea modelelor BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé, BMW M4 Cabriolet dovedeşte o atracţie deosebită pentru principiul  construcţiei ultrauşoare inteligente. De exemplu, capota faţă şi aripile sunt produse din aluminiu, iar arborele de transmisie şi bara transversală din compartimentul motor sunt din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Acoperişul metalic, rabatabil în trei secţiuni, de la BMW M4 Cabriolet este integrat tapiţat pe interior şi reprezintă o propunere convingătoare datorită construcţiei sale cu izolare fonică şi termică excelentă. Acoperişul poate fi deschis şi închis în 20 de secunde - la viteze de până la 18 km/h.

Producţia auto la uzina BMW din Leipzig: flexibilă, eficientă, axată pe calitate şi cu dezvoltare durabilă.
În acest an, AMI 2014 este cel mai important salon auto din Germania, iar companii de pretutindeni vin la centrul expoziţional din Leipzig pentru a-şi prezenta produsele şi noile tehnologii în materie de automobile, componente, întreţinere, service şi reparaţii. În 2012, evenimentul a atras aproape 300.000 de vizitatori din peste 35 de ţări. Prezenţa BMW la salonul de la Leipzig are o semnificaţie suplimentară pentru companie datorită asocierii strânse cu oraşul. De nouă ani, automobile premium ale mărci sunt construite la uzina BMW din Leipzig. Fabrica BMW se evidenţiază în cadrul reţelei globale de producţie a BMW Group prin nivelul impresionant al eficienţei, flexibilităţii şi calităţii - ca locaţie exclusivă de producţie a automobilelor mărcii BMW i, uzina este un pionier în domeniul conceptelor de automobile şi tehnicilor de producţie cu dezvoltare durabilă.

În prezent, BMW X1, BMW Seria 1 (5 uşi), BMW Seria 2 Coupé, BMW i3 şi BMW i8 ies de pe linia de asamblare de la Leipzig. Din vara acestui an, acestea vor fi însoţite de BMW Seria 2 Active Tourer. Sute de milioane de euro au fost investite recent în demararea producţiei pentru modelele BMW i şi în extinderea capacităţii de producţie a automobilelor BMW. În acelaşi timp, forţa de muncă permanentă de la uzina BMW din Leipzig a crescut de la aproape 2.600 la peste 4.000 de angajaţi.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii