Noua tehnologie pentru anvelope cu strat de spumă reduce semnificativ zgomotul din interiorul maşinii.

Tehnologia DUNLOP Noise Shield
Descoperiţi nivelul de zgomot al motorului dumneavoastră cu tehnologia Dunlop Noise Shield.

Noua tehnologie pentru anvelope cu strat de spumă reduce semnificativ zgomotul din interiorul maşinii.

Dunlop anunţă introducerea pe piață anoii sale tehnologii proiectate cu scopul de a reduce nivelul de zgomot din interiorul vehicului. Noua tehnologie îi ajută pe cei pasionaţi de condusul auto să afle mai multe informaţii despre zgomotul generat de motoarele maşinilor lor, reducând per ansamblu zgomotul perceput în interiorul maşinii cu până la 4dBA.

Tehnologia, denumită “Noise Shield”, influențează zgomotul produs în interiorul maşinii prin rezonanţa cavităţii anvelopei (Tire Cavity Resonance -TCR). Zgomotul generat de aceasta este rezultatul vibraţiei aerului în timpul rulajului pe carosabil, provocând zgomot în interiorul vehiculului. Tehnologia “Noise Shield” dezvoltată de Dunlop, prin stratul de spumă plasat în interiorul anvelopei, contribuie la diminuarea vibraţiei aerului în cavitatea anvelopei.

Noua tehnologie estompează în mod eficient rezonanţa cavităţii anvelopei (Tire Cavity Resonance -TCR), atunci când zgomotul atinge apogeul în interiorul anvelopei, reducându-l până la 11dBA, ceea ce generează, în interiorul maşinii, o diminuare a zgomotului până la 4dB. Astfel tehnologia contribuie la un nivel silențios de zgomot în interiorul vehiculului indiferent de viteza mașinii. Companiei Dunlop i
s-a solicitat această tehnologie de către Audi, pentru modelele sale cele mai sportive, pentru RS6 şi RS7, precum şi pentru noul său A8.

Având în vedere că structura de spumă este foarte uşoară, graţie formulei sale avansate, ea nu afectează performanţele anvelopei şi nici capacităţile sale relative la viteză. Spuma este parte integrantă a întregii vieţi a anvelopei, fără ca, în condiţii normale de utilizare, să îşi piardă capacitatea de a reduce nivelul de zgomot.

În prezent, tehnologia Noise Shield dezvoltată de Dunlop este disponibilă pentru echiparea următoarelor vehicule:
  1. Audi RS6
    1. Sport Maxx GT – 285/30ZR21(100Y) XL
    2. WinterSport 4D – 285/30ZR21 100W XL
  2. Audi RS7
    1. WinterSport 4D – 275/30R21 98W XL
  3. Audi A8
    1. Sport Maxx GT - 275/35ZR21 103Y XL
Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii